Cemal Kaşıkçı davası: Savcı davanın Suudi Arabistan'a devredilmesini istedi - Son Dakika
Güncel

Cemal Kaşıkçı davası: Savcı davanın Suudi Arabistan'a devredilmesini istedi

Suudi muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili davada savcı, Suudi Arabistan'ın talebi üzerine yargılamanın durdurulup bu ülkeye devredilmesini talep etti. Mahkeme taleple ilgili Adalet Bakanlığı'nın görüşünü sorduktan sonra karar verecek.

31.03.2022 14:06  Güncelleme: 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülmesine ilişkin İstanbul'da açılan davada 7'nci duruşma yapıldı. İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya davanın müştekisi olan Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz ile avukatı katıldı.

Mahkeme heyeti 23 Kasım'da aldığı kararla, Adalet Bakanlığı Dış İlişkiler Daire Başkanlığına, sanıklarla ilgili Suudi Arabistan Krallığında bir soruşturma ve yargılama yapılıp yapılmadığını sormuştu. Mahkeme başkanı, beklenen yazının geldiğini bildirdi.

Savcılık, Kaşıkçı cinayetine ilişkin dava dosyasının Suudi Arabistan'a devrini istedi

SUUDİ BAŞSAVCILIĞINDAN YAZI GELDİ

Adalet Bakanlığından mahkemeye gönderilen yazıya göre, Suudi Arabistan Krallığı Başsavcılığı, İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin sorusuna 13 Mart 2022 tarihli yazı ile cevap verdi. Suudi Başsavcılığı tarafından Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı'na gönderilen o yazıda, yargılamanın Suudi Arabistan Krallığı'na devredilmesi, sanıklar hakkında çıkartılan kırmızı bülten kararlarının da kaldırılması talep edildi. Yazıda, davanın devri durumunda davadaki iddialar hakkında değerlendirme yapılacağı belirtildi.

YARGILAMANIN ARABİSTAN'A DEVRİ İSTENDİ

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, haklarında yakalama kararı bulunan firari 26 sanık katılmadı.

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcılık, dosya hakkında durma kararı verilerek, yargılamanın Suudi Arabistan adli makamlarına devrinin sağlanması için gerekli usul işlemlerinin yapılmasını istedi.

ADALET BAKANLIĞI GÖRÜŞ BİLDİRECEK

Mahkeme heyeti de dosyanın Suudi Arabistan adli makamlarına devri hususunda görüş bildirilmesi için Adalet Bakanlığına yazı yazılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Cemal Kaşıkçı davası: Savcı davanın Suudi Arabistan\'a devredilmesini istedi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cemal Kaşıkçı davası: Savcı davanın Suudi Arabistan'a devredilmesini istedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Necati Kaya: Suudilerede sattık vahşice katledilen yazarı. Halbuki adam bu ulkeye guvenerek gelmiş ve o ölüm kapanına girmişti. Sonuç böyle olacaksa kaç yıldir niye insan hakları havarisi kesildiniz. Satişçılar sizi. 0 0 Yanıtla

Advertisement