Çemberimde Gül Oya" Sergisi - Son Dakika
Güncel

Çemberimde Gül Oya" Sergisi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilen "eTwinning Projesi" kapsamında 81 ilden 81 okul ve bin öğrencinin katılımıyla düzenlenen "Çemberimde Gül Oya" sergisi, Çanakkale'de açıldı.

22.11.2017 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilen "eTwinning Projesi" kapsamında 81 ilden 81 okul ve bin öğrencinin katılımıyla düzenlenen "Çemberimde Gül Oya" sergisi, Çanakkale'de açıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce düzenlenen sergide, 81 ilden el işleri, maniler ve türkülerin yazıldığı levhalar, yöresel yemek tarifleri ile işlemeler izlenime sunuldu.

Kaybolmaya yüz tutan kültürel değerlerin tanıtılması amacıyla 81 ilden 81 okul, kendi şehirlerini tanıtan videoların karekodlarının, manilerin, kartpostalların, yemenilerin, el işlerinin, maniler ve türkülerin yazıldığı levhalar, yöresel yemek tarifleri ile işlemelerden oluşan sergi, Ezine ilçesine bağlı Geyikli İlkokulu'nda düzenlenen törenle açıldı.

Törene Ezine Kaymakamı Ali İkram Tuna, Geyikli Belediye Başkanı Ercan Yılmaz, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Işıl Korkmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Doğan Geyikli Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Ahmet Öner Saraç, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Çağlar Uğurlu, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Projenin koordinatörü ve okul öğretmeni Cem Moran, törende yaptığı konuşmada, projenin ulusal bir kültür projesi olduğunu söyledi.

Bu proje ile kültürlerarası etkileşimi, henüz kaybolmamış kültürel değerlere sahip çıkmayı hedeflediklerini anlatan Moran, şöyle konuştu:

"Çemberimde Gül Oya Projesi, zengin bir kültür birikimine sahip ülkemizin, yöresel değerlerini öğrencilerimize ve yetişen kuşaklara aktarılmasında önemli bir rol oynamaktadır. Öğrencilerimizi 81 ilimize götürme imkanımız yok. 81 ili öğrencilerimizin öğrenebilmesi için sergiyi okulumuza getirdik. Sergi ile Mardin'in Süryani kahvesini, Amasya'nın bamyasını, Batman'ın Hasankeyf Türbesi ve kalesini, Bilecik'in Şeyh Edebali ve Ertuğrul Gazi türbelerinin, Çorum'un Yazılıkaya, Hattuşaş, Alacahöyük ören yerlerini, Edirne'nin Selimiye Cami'ni, Eskişehir'in lületaşı, tarihi Odun Pazarı evlerini bu sergimizde inceleme fırsatı bulacağız. Kültür mirasları geçmişin tanıklarıdır ve geleceğin şekillenmesinde etkinlerdir. Günümüzün teknoloji çağında ülkemiz kültürel bir değişim ile karşı karşıya kalmaktadır. Proje ile farklı insan guruplarına ulaşmak, zengin kültürümüzü tanıtmak ve farklılıkların her şeyiyle güzel olduğunu yansıtabilmek ana temamızdır."

Proje ile Çanakkale'yi Geyikli İlkokulu olarak temsil etmenin ve Türkiye'de 79. sergiyi yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayan Moran, proje ile Türkiye'nin değerlerini keşfederken, Çanakkale kültürühü de yeniden ele aldıklarını ifade etti.

Moran, "Bu maçla Çanakkale'ye özgü kıyafetler, halk oyunları, yemekler, maniler, türküler eşliğinde tüm Türkiyemizin değerlerini paylaşmaktan gurur duyuyoruz." dedi.

Çemberimde Gül Oya" Sergisi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çemberimde Gül Oya' Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement