Cemevi'nde Soma'da Ölen Madenciler Anıldı - Son Dakika
Güncel

Cemevi'nde Soma'da Ölen Madenciler Anıldı

Cemevi\'nde Soma\'da Ölen Madenciler Anıldı

Mersin'in Tarsus İlçesi'ne bağlı Yenice Mahallesi'nde Soma'daki maden faciasında ölen işçiler anıldı.

24.05.2014 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Tarsus İlçesi'ne bağlı Yenice Mahallesi'nde Soma'daki maden faciasında ölen işçiler anıldı.

Yenice Sıtkı Baba Cemevi'nde Soma'da hayatını kaybeden madenciler, 17 Mayıs 2002'de yaşamını yitiren Aşık Mahsuni Şerif ve 1928 yılının mayıs ayında ölen ve adını Cemevi'ne veren Sıtkı Baba için düzenlenen anma etkinliğine Tarsus Kaymakamı Hasan Göç, İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Bahadır Ersoy, Alevi Kültür Derneği Yenice Şube Başkanı Gazi Kemal Uyumaz ile çok sayıda vatandaş katıldı. Burada bir konuşma yapan Sıtkı Baba Cemevi yöneticisi Tuncay Akdağ, Soma'da yaşanan maden faciasına değinerek, "Taşeronlaşmanın ve fazla kazanç hırsının sonucu olarak bu facia tam bir ihmaller zinciridir. Gerekli önemler alınmadığı için bu bir iş cinayetidir. Bu olayı kader diye geçiştirmeyi doğru bulmuyoruz. Gerek bu faciada yaşamını yitiren madencilerimize, gerekse yine mayıs ayına denk gelen ölümleriyle aramızdan ayrılan Aşık Mahsuni Şerif ve Yeniceli Sıtkı Baba'yı ölüm yıl dönümlerinde saygı ve rahmetle anıyoruz" dedi.

Konuşmanın ardından Yenice Alevi Kültür Derneği Semah ekibi, giydikleri siyah kıyafetler ile Soma'daki madencileri temsil ederek semah döndü. Duaların edilmesinin ardından katılımcılara irmik helvası ikram edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cemevi'nde Soma'da Ölen Madenciler Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne'nin Tava Ciğer Elçisi Bahri Dinar Vefat Etti
    20:11 Edirne'nin Tava Ciğer Elçisi Bahri Dinar Vefat Etti

    Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, evinde geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin meşhur lezzeti tava ciğeri ve şehri tanıtmak için yaptığı çalışmalarla bilinen Dinar'ın vefat haberi, Edirnelileri derin bir üzüntüye boğdu. Cenaze törenine birçok önemli isim katıldı ve Bahri Dinar için duygusal açıklamalar yapıldı.

  • 2023 Yılı Faaliyet Raporunu Meclise'e Sunan İmamoğlu:
    20:06 2023 Yılı Faaliyet Raporunu Meclise'e Sunan İmamoğlu: "5 Yıl Boyunca, Tam 1.019 Teftiş ve İncelemeden Alnımızın Akıyla Çıktık"

    İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2023 yılı ‘Faaliyet Raporu Sunumu’nu gerçekleştirdi. Önceki dönem görev süreleri boyunca, belirli kişi ve grupları koruyup, kollama anlayışı içerisinde olmadıklarını, bundan sonra da olmayacaklarını vurgulayan İmamoğlu, “Ne yaptıysak, hukuk ve dürüstlük içerisinde yaptık. O nedenle, 5 yıl boyunca, tam 1.019 teftiş ve incelemeden alnımızın akıyla çıktık. Ülkemizin tarihinde, hiçbir belediyeye karşı böylesine bir teftiş dönemi ve teftiş süreci yaşatılmamıştır. Bu bir rekordur” dedi.


Advertisement