Cemil Meriç, Gençlik ve Spor Bakanlığında Anıldı - Son Dakika
Politika

Cemil Meriç, Gençlik ve Spor Bakanlığında Anıldı

Cemil Meriç, Gençlik ve Spor Bakanlığında Anıldı

Bakan Çağatay Kılıç, "Cemil Meriç'in söylediği 'Zulmün olduğu yerde tarafsızlık namussuzluktur' sözünü de içerisinde bulunduğumuz dönemde çok daha iyi anlıyoruz." dedi.

12.12.2014 16:55  Güncelleme: 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, " Cemil Meriç'in söylediği 'Zulmün olduğu yerde tarafsızlık namussuzluktur' sözünü de içerisinde bulunduğumuz dönemde çok daha iyi anlıyoruz" dedi.

Yazar, çevirmen ve eğitimci Cemil Meriç, doğumunun 98. yıldönümünde Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda düzenlenen programla anıldı. Programa Cemil Meriç'in kızı Prof. Dr. Ümit Meriç başta olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ile çok sayıda öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından programda açılış konuşmaları yapıldı. "Doğu'dan Batı'ya" isimli anma gününün açılışını yapan Bakan Kılıç, Cemil Meriç'in değerlerinin idrak edilmesi için önemli bir programa tanıklık edildiğini belirtti. Kılıç, "Bakanlığımızın binası, değerli bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Bugün medeniyetimizin önemli mihenk taşlarından biri olan Cemil Meriç'in hayatıyla ilgili çeşitli konuları ve sizlere bırakmış olduğu mirası üzerine konuşacağız" dedi.

Cemil Meriç'i anma gününü en iyi şekilde kızı Prof. Dr. Ümit Meriç'in anlatabileceğini belirten Kılıç, "Salonun hınca hınç dolması ve genç kardeşlerimizin heyecanla buraya gelmiş olması, Cemil Meriç'in anlatmaya çalıştıklarının anlaşıldığının en güzel ispatıdır" diye konuştu.

Kılıç, Meriç'in aktarmaya çalıştığı değerleri ve edebin önemini her daim dile getirdiğini söyledi. Bakan Kılıç, sözlerini Cemil Meriç'in şu sözleriyle tamamladı:

"Kendisinin söylediği 'Zulmün olduğu yerde tarafsızlık namussuzluktur' sözünü de içerisinde bulunduğumuz dönemde çok daha iyi anlıyoruz."

"İKİ SU DAMLASI KADAR BİRBİRİNE BENZEYEN GEÇMİŞİMİZ İLE GELECEĞİMİZİ BİR ARADA TUTMALIYIZ"

Prof. Dr. Ümit Meriç de babası Cemil Meriç'in yaşamına ilişkin açıklamalarda bulundu. Salonu dolduran gençlere "Yeni Türkiye'nin sorumluluklarını üstlenecek olan nesil" diye seslenen Meriç, "Doğu'dan Batı'ya kavramıyla dünyanın kucaklanma ihtiyacını ve dünyayı sevebilme konusunu anlatmaya çalışıyorum" dedi.

Osmanlıca dersi konusunda yaşanan tartışmalara dikkat çeken Meriç, "Kendi dilimizi öğrenelim' diye tartışıyoruz. Ahmet Mithat Efendi'den, Cevdet Paşa'dan kimse bahsetmiyor. Cebimizde bakır paralar var, evet ama dedelerimizin mirası olan sandığı açsak çil çil Osmanlı altını çıkacak. Bu gibi bir durum dünya tarihinde hiçbir ülkenin başına gelmemiştir" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iyi bir Cemil Meriç okuru olduğunu söyleyen Ümit Meriç, "Sayın Cumhurbaşkanımızın hedefi 2023, 2071. Sizlerin torunlarıysa bin yıllar sonrasını hedeflemeli. Biz sözü olan ve örnek bir toplum olarak var olmak istiyorsak, iki su damlası kadar birbirine benzeyen geçmişimiz ile geleceğimizi bir arada tutmalıyız" dedi.

Programın ardından Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Prof. Dr. Ümit Meriç'e anma günü dolayısıyla plaket takdim etti. Ümit Meriç ise, Bakan Kılıç ile İçişleri Bakanı Ala'ya Cemil Meriç'in "Bu Ülke" adlı kitabını hediye etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Cemil Meriç, Gençlik ve Spor Bakanlığında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement