Cemil Meriç İlçe Halk Kütüphanesi'nin Açılışı - Son Dakika
Güncel

Cemil Meriç İlçe Halk Kütüphanesi'nin Açılışı

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, “Bizim medeniyetimiz okumak üzerine kurulmuş bir medeniyet. Bize düşen vazife de okumanın hakkını vermek” dedi.

13.03.2014 18:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, "Bizim medeniyetimiz okumak üzerine kurulmuş bir medeniyet. Bize düşen vazife de okumanın hakkını vermek" dedi.

Cemil Meriç İlçe Halk Kütüphanesi, Keçiören Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleşen törenle açıldı. Törende konuşma yapan Başbakan Yardımcısı İşler, kütüphanenin güzel bir hizmet olduğunu belirterek, "İslam medeniyetinin ilk emri ilk kelimesi 'oku'. Bizim medeniyetimiz okumak üzerine kurulmuş bir medeniyet. Bize düşen vazife de okumanın hakkını vermek. Onun için başta yüce kitabımız olmak üzere kültürümüzün temel taşları olan kitaplarımızı çok iyi okumamız lazım" diye konuştu.

Teknolojik aletlerden dolayı elimize kitap almanın zorlaştığını kaydeden İşler, kitap okumanın önemini anlattı. Kütüphane ile ilgili bilgi veren İşler, "13 bin 500 kitap bu kütüphanenin içermiş olmasını da bir zenginlik olarak görüyorum. Bizler burada ebeveynler olarak da çocuklarımızı okumaya yönlendirmelisiniz. Bu son yıllarda büyük bir eksiklik" ifadelerini kullandı.

İşler, son olarak kütüphanenin hayırlı olmasını söyledi.

"MEDENİYETİMİZ HEP KİTABA SAYGI GÖSTERDİ"

Cemil Meriç'in kızı Prof. Ümit Meriç ise yaptığı konuşmada, "Keçiören'de yeni bir yanardağ, bir kültür yanardağının açılmış olmasını ailem adına sevinçle karşıladığımı ifade etmek istiyorum. Medeniyetimiz hep kitaba saygı gösterdi. Medreselerde, kütüphanelerde kitaplarımız bizden önceki insanlar tarafından okundu. Bazı okuyanlar yeni kitaplar yazdılar ve böylece irfan zincirimiz ortaya çıktı" şeklinde konuştu.

Bu kütüphanenin 13 bin 500 kitapla hizmete açılmasının sevindirici olduğunu ifade eden Meriç, babasının 12 ciltlik kitabını gözlerini kaybettikten sonra kaleme aldığını anlattı.

Meriç son olarak, kütüphaneye babasının el yazısını getiremediğini ancak postayla Cemil Meriç'in görmeyen gözleriyle yazdığı bir sayfasını hediye olarak göndereceğini ifade etti.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise, Yunus Emre Kültür Merkezi'nin sosyal belediyecilik alanında hizmet verdiğini anlatarak, "Cemil Meriç öğrencilik dönemimde kendisinden çokça faydalandığım daha sonra da kitaplarını defalarca okumuş olduğumuz Türk düşünce dünyasına büyük katkılar sağlamış, bu ülkenin düşünce dünyasına eserler bırakmış birisi" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cemil Meriç İlçe Halk Kütüphanesi'nin Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement