Çemişgezek'te "Kitap Kafe" Törenle Açıldı - Son Dakika
Yerel

Çemişgezek'te "Kitap Kafe" Törenle Açıldı

Çemişgezek'te "Kitap Kafe" törenle açıldıTUNCELİ - Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde 'Kitap Kafe' açıldı.

04.11.2017 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çemişgezek'te "Kitap Kafe" törenle açıldı

TUNCELİ - Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde 'Kitap Kafe' açıldı.

Çemişgezek Camii Kuran Kursu İmam Hatip Lisesi Yaptırma Yaşatma ve Öğrencilerini Koruma Derneği, Gençlik ve Spor Bakanlığı desteğiyle yürütülen "Kırklar Dağı'ndan Keban'a Hikayeden Romana" projesi kapsamında ilçede kitap kafe açıldı. Gedikler Caddesi üzerinde bir pasajda kurulan kafe için açılış programı düzenlendi. Programa ilçe Kaymakamı Harun Kazez, İlçe Jandarma Komutanı Özgür Çelebi, Emniyet Amiri Serhan Halil Çakır, Milli Eğitim Müdürü Mehmet İzzet Demir, kamu Kurum ve kuruluşlarla, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Derneğin Başkan Yardımcısı Serkan Özer, "Bu projeyi, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın desteğiyle Çemişgezek ilçemizin kültürel ve sosyal yapısına katkı sunmak amacıyla gerçekleştirdik. Projemizin amacı, gelecek nesillerimizi daha iyi yetiştirebilmek, vatanına, milletine, devletine bağlı hürmetli bir nesil yetiştirebilmektir. Aynı zamanda bu neslin sorgulayıcı olabilmesini, sorgulayabilen ve konulara vakıf yetiştirebilmek amacıyla bu faaliyetimizi gerçekleştirdik. Kitaplarımızın muhteviyatını çok yönlü şekilde temin ettik. İlçemizde özellikle yüksek okul ve lise öğrencilerimizin oturup kalkabilecekleri, sosyal ve kültürel gelişimlerini sağlayabilecekleri çok yönlü bir etkinlik çerçevesinde bu projeyi düşündük değerlendirdik," dedi.

İlçenin huzura ve okumaya verdiği öneme vurgu yapan Kaymakamı Harun Kazez ise,"Bu gün Kırklar Dağı'ndan Keban'a Hikayeden Romana projesi kapsamında kitap kafemizin açılışını yaptık. Biz buradan ilkokuldan üniversiteye ve yaşlımızdan gencimize bütün vatandaşlarımızın en iyi şekilde istifade edeceğine eminiz. Tabi Çemişgezek ilçemiz bu açıdan ayrıcalıklı bir yer. Sınavlardaki başarımız herkesin malumu. Okuyan bir toplum. Bu projenin de okumayı, okutmayı, eğitimi destekleyeceğine gönülden inanıyorum "şeklinde konuştu.

Kitap Kafe projesinin hayata geçirilmesinin kendilerini sevindirdiğini dile getiren öğrencilerden Rabia Öztürk, Çemişgezek'te eğitim gördükleri için şanslı olduklarını, eğitime önem veren bir ilçe olmasıyla birlikte ilçede bir kitap kafe açılmasının kendilerini mutlu ettiğini aktardı.

Öğrencilerden Faruk Koçoğlu ise, kitap kafenin açılmasıyla kitap okumaya daha fazla özen göstereceklerini aktardı.

Çemişgezek\'te "Kitap Kafe" Törenle Açıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çemişgezek'te 'Kitap Kafe' Törenle Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement