Hakkari'de Ölen 2 Kişinin Cenazeleri Yüksekova'ya Getirildi - Son Dakika
Güncel

Hakkari'de Ölen 2 Kişinin Cenazeleri Yüksekova'ya Getirildi

Hakkari'de dün çıkan olaylarda hayatını kaybeden ve otopsi için Van'a gönderilen 2 kişinin cenazesi, konvoy eşliğinde Yüksekova'ya getirildi.

07.12.2013 14:53  Güncelleme: 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde dün çıkan toplumsal olaylarda hayatını kaybeden 2 kişinin cenazesi, Van'daki otopsilerinin ardından hastane morgundan alınarak konvoy eşliğinde Yüksekova ilçesine getirildi.

BİNLERCE KİŞİ İLÇE GİRİŞİNDE KARŞILADI

Mehmet Reşit İşbilir ve Veysel İşbilir'in cenazelerinin Yüksekova'ya getirilişi sırasında olaylar çıktı. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu uzun bir konvoyla getirilen cenazeler, binlerce kişi tarafından ilçe girişinde karşılandı.

POLİSLE GRUP ARASINDA GERGİNLİK

Cenazelerin karşılanması sırasında bölgede önlem alan polisler ile toplanan grup arasında gerginlik görüldü. Gerginlik sırasında polis basınçlı su ve plastik mermi kullandı.

BDP'LİLER YATIŞTIRDI

Buradaki olaylar BDP 'li yöneticilerin devreye girmesi ile yatıştırıldı. Cenaze aracının yoluna devam etmesi üzerine olaylar sona erdi.

DEMİRTAŞ'IN ARACINA KORUMA

Olaylar sırasında konvoyda bulunan BDP Genel Başkanı Demirtaş'ın aracına bir minibüsün koruma yapması da dikkat çekti. Mehmet Reşit İşbilir ve Veysel İşbilir'in cenazeleri ise Orman Mahallesi'nde bulunan Kışla Camii'ne getirildi.

Burada kılınacak cenaze namazı ardından amca-yeğen, ilçedeki Akalın Mezarlığı'da toprağa verilecek.

DÜN YAŞANANLAR

Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Derneği (MEYA-DER) üyeleri, dün Yüksekova ilçesinde PKK'lılara ait mezarların saldırıya uğradığı iddiasıyla bir basın açıklaması düzenlemişti.

HASTANEDE HAYATLARINI KAYBETTİLER

Basın açıklaması sonrasında çıkan olaylar sırasında, silahla ağır yaralanan Veysel İşbilir (32) ile Mehmet Reşit İşbilir (32), kaldırıldıkları hastanede hayatlarını kaybetmişti.

OTOPSİ İÇİN VAN'A GÖNDERİLDİLER

Amca-yeğen oldukları belirlenen iki kişinin cenazeleri, dün gece otopsi yapılmak üzere Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülmüştü. Otopsileri tamamlanan cenazeler, Yüksekova Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla kalabalık bir konvoy eşliğinde Yüksekova ilçesine getirildi.


Hakkari\'de Ölen 2 Kişinin Cenazeleri Yüksekova\'ya Getirildi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hakkari'de Ölen 2 Kişinin Cenazeleri Yüksekova'ya Getirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement