Cenazesi Çuvalda Taşınan Muharrem İçin Yapılan İtiraza Ret Kararı Verildi - Son Dakika
Güncel

Cenazesi Çuvalda Taşınan Muharrem İçin Yapılan İtiraza Ret Kararı Verildi

Van'da karın kapattığı yollar yüzünden ölen çocuğunu sırtında torbada taşıyan babanın hukuk mücadelesi devam ediyor. İhmal olmadığını kabul eden mahkemeye itiraz eden aile, tekrar ret cevabı aldı.

19.02.2018 12:12  Güncelleme: 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Gürpınar ilçesine bağlı Yalınca köyü Çalık mezrasında 1 Şubat 2014'te hastalanan ve yolların kardan kapalı olması nedeniyle hastaneye götürülemeyen 1,5 yaşındaki Muharrem Taş'ın ölümüyle ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ihmali olduğu iddia edilen kamu görevlileri hakkında 'kovuşturmaya yer olmadığı'na dair kararına, Taş ailesinin avukatı ve Van Baro Başkanı Murat Timur'un yaptığı 8 sayfalık itiraz dilekçesine, Van Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği ret kararı verdi. Timur, kararın hukuka aykırı olduğunu, önce Anayasa Mahkemesi'ne, sonuç çıkmaması durumunda da AİHM'e gideceklerini söyledi.

HASTANEYE GÖTÜREMEDİKLERİ ÇOCUKLARI HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Gürpınar'a bağlı, daha önce köy statüsünde olan Yalınca Mahallesi Çalık mezrasında, 1 Şubat 2014 gecesi yolların kardan kapalı olması nedeniyle zamanında hastaneye götürülemeyen Taş ailesinin çocukları Muharrem yaşamını yitirdi.

Cenazesi Çuvalda Taşınan Muharrem İçin Yapılan İtiraza Ret Kararı Verildi

OTOPSİ YAPILMASI İÇİN ÇUVAL İÇİNDE SIRTINDA TAŞIDI

Otopsi işlemlerini yapmak ve suç duyurusunda bulunmak için, minik Muharrem'in cenazesini bir çuvala koyup sırtlarında taşıyan baba Abdulvahap Taş ve yakınları, yürüyerek 16 kilometre uzaklıktaki Yalınca'ya geldi. Daha sonra bir araca konulan cenaze, Yüzüncü Yıl üniversitesi Tıp Fakültesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'nde otopsisi yapıldıktan sonra Van'daki Şabaniye Mezarlığı'nda toprağa verildi.

BAŞSAVCILIK, KOVUŞTURMAYA YER YOK DEDİ

Taş ailesi, çocuklarının ölümünden sorumlu tuttukları kurumlar hakkında şikayetçi olunca da soruşturma başlatıldı. Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın da müdahil olduğu soruşturma kapsamında Başsavcılık, ihmali olduğu öne sürülen 112 Acil Komuta Merkezi, jandarma ve dönemin Özel İdare çalışanları hakkında, 'taksirle ölüme neden olmak' ve 'görevi kötüye kullanmak' suçlarından soruşturma başlattı.

Başlatılan bu şoruşturma tamamlandı. Müşteki ve dosyada ihmali bulunduğu öne sürülen kurumlardaki görevlilerin ifadeleri ile bilirkişi raporlarını alan Başsavcılık, şüpheliler hakkında 'kovuşturmanın yapılmasına yer olmadığına' karar verdi.

AİLE KARARA İTİRAZ ETTİ, MAHKEME RET CEVABI VERDİ

Bu karar üzerine Taş ailesinin avukatı Van Baro Başkanı Murat Timur, 'kovuşturmanın yapılmasına yer olmadığı' kararının kaldırılması talebiyle hazırladığı 8 sayfalık itiraz dilekçesini 10 gün önce Van Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderilmek üzere Van Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdi. Avukat Timur'un itiraz kararına, Van Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği ise 'ret' kararı verdi.

Cenazesi Çuvalda Taşınan Muharrem İçin Yapılan İtiraza Ret Kararı Verildi

Avukat Timur'a tebliği eden karar dilekçesinde ise şu ifadelere yer verildi:

"Van Cumhuriyet Başsavcılığının 02/01/2018 tarih ve 2014/1634 soruşturma sayılı kovuşturmaya yer olmadığına dair kararına müştekiler Abdulvahap Taş ve Halise Taş vekili avukat Murat Timur'un yapmış olduğu itirazın reddine, hakimliğimizce verilen kararın Van Cumhuriyet Başsavcılığına itiraz eden müştekilerin vekili Murat Timur'a tebliğine dosyanın gereği yapılmak üzere Van Cumhuriyet Başsavcılığına iadesine dair, dosya üzerinde yapılan inceleme sonunda kesin olarak karar verildi."

MUHARREM İÇİN MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

Taş ailesinin Avukatı Van Baro Başkanı Timur, küçük Muharrem'in ölümüne sebep olanları ortaya çıkarılması için hukuk mücadelesinin devam edeceğini söyledi.

Timur, "Bu soruşturma başladığından itibaren sorumlu olan kamu görevlilerinin aklanması için her türlü çaba gösterildi.Sulh Ceza Hakimliği'nin kararını da bu kapsamda değerlendirmek gerekir. Özellikle kamu görevlilerinin sorumluluğu bulunduğu olaylarda, kamu görevlilerine karşı imtiyazlı bir yaklaşım gösterilmektedir.

Kamu görevlilerine yönelik cezasızlık politikası, kamu görevlilerinin yeni suçlar işlenmesine olanak tanımaktır. Bu sebeple, küçük Muharremin ölümüne sebep olanların ortaya çıkarılması için hukuk mücadelemiz devam edecektir. Anayasa Mahkemesine bu hafta itiraz başvurusunda bulunacağız. Bir sonuç çıkmaması durumunda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gideceğiz" dedi.

Cenazesi Çuvalda Taşınan Muharrem İçin Yapılan İtiraza Ret Kararı Verildi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cenazesi Çuvalda Taşınan Muharrem İçin Yapılan İtiraza Ret Kararı Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday
    18:49 Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday

    Eski kulüp yöneticisi Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Becan, Fenerbahçe'nin değerlerinin her zaman birlik ve beraberliği ön planda tuttuğunu vurgulayarak, kamplaşma ve karşıtlıkların sona ermesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulunun reforma ihtiyaç duyduğunu ve daha farklı bir yönetim anlayışına ihtiyaç olduğunu ifade etti.

  • 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Duo Brno ve Suk Quartet Konser Verdi
    18:48 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Duo Brno ve Suk Quartet Konser Verdi

    Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nin üçüncü gününde, Duo Brno ve Suk Quartet, Ayazini köyünde bir konser verdi. Çekyalı sanatçılar, obua, fagot, çello, viyola ve keman enstrümanlarıyla seçkin eserler seslendirdi. Konser, sanatseverler tarafından ilgiyle karşılandı.

  • Başkentte MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması Düzenlendi
    18:44 Başkentte MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması Düzenlendi

    Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması, Çankaya Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirildi. Yarışmaya 25 takım katıldı ve Subayevleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci, Balgat Aliye Yahşi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci, Esertepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi üçüncü oldu. İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, ödül töreninde yaptığı konuşmada, yarışmaya katılan öğrencileri ve öğretmenleri tebrik etti ve bu tür yarışmaların öğrencilerin meslek seçiminde önemli bir rol oynadığını vurguladı.

  • AYM Başkanı Zühtü Arslan: Hak eksenli yaklaşım Anayasa Mahkemesi'nde hakim paradigmadır
    18:43 AYM Başkanı Zühtü Arslan: Hak eksenli yaklaşım Anayasa Mahkemesi'nde hakim paradigmadır

    Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan, anayasa mahkemelerinin temel görevinin hak ve özgürlükleri korumak olduğunu belirterek, "Hak eksenli yorum ve yaklaşım bugün Anayasa Mahkemesinde hakim paradigmadır. Bu değişimi, dönüşümü biz hep birlikte gerçekleştirdik." dedi. AYM Yüce Divan Salonu'nda düzenlenen veda törenine Arslan'ın yanı sıra Yüksek Mahkemenin yeni Başkanı Kadir Özkaya, AYM üyeleri ve personeli katıldı.

  • Muğla Datça'da Çocuk Evleri Sitesi Projesi Temel Atma Töreni Düzenlendi
    18:43 Muğla Datça'da Çocuk Evleri Sitesi Projesi Temel Atma Töreni Düzenlendi

    Muğla'nın Datça ilçesinde, Hazineye ait 15 bin metrekarelik alanda beş villa tarzı dubleks çocuk evi ve hizmet birimlerinden oluşacak çocuk evleri sitesi projesinin temsili temel atma töreni düzenlendi. Törene Datça Kaymakamı Murat Atıcı, Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup Kütük, Kadın İşgücünü Geliştirme ve Yaygınlaştırma Derneği (KİGDER) Başkanı Menşure Yavuz ve dernek üyeleri katıldı. Kaymakam Atıcı, projenin tamamlanmasıyla 50 çocuğa hizmet vereceklerini belirtirken, Dernek Başkanı Yavuz da projeye destek verenlere teşekkür etti. Ayrıca etkinlik kapsamında sanatçı Suavi'nin konser vereceği duyuruldu.


Advertisement