Cenevre Otomobil Fuarı - Son Dakika
Güncel

Cenevre Otomobil Fuarı

Hyundai, 2015 Cenevre Otomobil Fuarı'nda Yeni Tucson ve i20 Coupe modellerinin dünya prömiyerini gerçekleştirdi.

03.03.2015 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hyundai, 2015 Cenevre Otomobil Fuarı'nda Yeni Tucson ve i20 Coupe modellerinin dünya prömiyerini gerçekleştirdi.

Hyundai, 2015 Cenevre Otomobil Fuarı'nda Avrupa'da yükselmesi adına önem taşıyan modellerini sergiledi. Fuarda, markanın Yeni Tucson ve i20 Coupe modellerinin dünya prömiyeri yapılırken, yenilenen i30, i40 ve ix25 modelleri de görücüye çıktı.

Hyundai'nin, Avrupa'da her geçen yıl hızla artış gösteren SUV pazarına son teknoloji ışığında geliştirdiği Yeni Tucson, müşterilerine daha cesur ve daha estetik bir tasarım sunuyor. Hyundai'nin Avrupa pazarındaki söz hakkını artırması için geliştirilen Yeni Tucson, gelişmiş teknolojileri sayesinde yüksek konfor ve rahatlık sağlıyor.

Hyundai Akıcı Tasarım Felsefesi'nin (Fluidic Sculpture 2.0) en son temsilcisi konumundaki Yeni Tucson'da, markanın LED farlarla birleşen karakteristik altıgen ızgarası, otomobilin en önemli yeniliği olarak öne çıkarken, LED gündüz farlarını içeren geniş hava girişli ön tampon da otomobile ayrı bir stil veriyor. Otomobilin daha geniş görünmesi için görsel bir referans sağlayan bu özellikler yan ve arka tarafta da devam ediyor.

Geniş iç mekan boyutlarıyla C-SUV segmentine farklı bir bakış açısı getiren Yeni Tucson, geniş saklama cepleri, büyük torpido gözü ve 513 litrelik bagaj hacmiyle kullanıcılarına kolaylık ve fonksiyonellik sunuyor. Rahat ve ferah iç mekandaki ısıtmalı ve havalandırmalı koltuklar, dijital havalandırma sistemi, dokunmatik ekranlı navigasyon, USB bağlantılı kaliteli müzik sistemi, Akıllı Park Asistanı (SPAS) ve anahtarsız çalıştırma gibi üst düzey donanımlar da konforu artıran detaylar olarak öne çıkıyor.

Hyundai Yeni Tucson, Euro6 normlarına uygun 186 beygirlik 2.0-litre dizel motorla birlikte 132 beygir 1.6 litre GDI ve 175 beygir gücündeki 1.6 litre T-GDI turbo benzinli ünitelerle satışa satılacak. Aynı zamanda yeni nesil yedi ileri çift kavramalı (7DCT) ve altı-ileri manuel şanzımanla sunuluyor.

i20 Coupe, tüm Avrupa'ya sadece Türkiye'den ihraç edilecek

Satışa sunulduğu günden bu yana Avrupa ve Türkiye'de önemli bir çıkış yakalayan ve aynı zamanda 4 ayda 8 bin gibi önemli bir satış başarısı gösteren Hyundai Yeni i20, şimdi de üç kapılı sportif versiyonu Coupe ile otomobil severlerin karşısına çıkıyor. Hyundai, ilk kez bir B-segmenti otomobili mevcut beş kapılı versiyonundan tamamen farklı bir tasarımla dizayn etti. Dinamik tasarımı ve çarpıcı iç mekanıyla özellikle genç kullanıcıların beğenisine sunulan i20 Coupe, lifestyle ve trendlere önem veren kişilerin de ilgisini çekecek bir duruş sergiliyor.

Beş kapılı versiyonundan ayrılan i20 Coupe, daha dinamik, daha çevik ve daha estetik bir ambiyansa sahip. Yukarı doğru uzayan omuz çizgisi ve daha geniş çamurluk ağızlarıyla akıcı bir tasarım sergileyen otomobil, 336 litrelik bagaj hacmiyle de hala sınıfının en pratik ve en kullanışlı otomobillerinden biri olduğunu ortaya koyuyor.Yeni eklenen Turuncu iç mekan renginin yanı sıra 17 inç'lik alüminyum alaşımlı jantlar da Hyundai i20 Coupe'deki estetik öğeler olarak öne çıkıyor.

Markanın büyüme ve gelişme stratejisi kapsamında sunduğu en yeni modellerden biri olan i20 Coupe, Hyundai'nin Avrupa'daki tasarım merkezinde geliştirilerek Türkiye'deki Hyundai Assan Fabrikası'nda üretilecek. Beş kapılı hatchback i20 ile birlikte Coupe de tüm Avrupa'ya sadece Türkiye'den ihraç edilecek.

i30, i40 ve ix25

Piyasaya sunulduğu 2012 yılından bu yana kompakt C sınıfının önemli modellerinden biri haline gelen Hyundai i30, üç yıl sonra yenilenerek ziyaretçilerin karşısına çıkıyor. Yerini aldığı modele göre daha estetik ve daha modern bir görünüme kavuşan Yeni i30, geliştirilen 1.6 litrelik dizel motoru ve yeni eklenen DCT çift kavramalı şanzımanıyla dikkat çekiyor. Yüzde 20'ye yakın daha düşük yakıt tüketimi sunan 136 beygirlik dizel ünite, yeni tip şanzımanla beraber daha da performanslı bir sürüş imkanı veriyor.

Yeni i30, dizel motor seçeneğinin yanı sıra yüksek performanstan hoşlanan kullanıcılar için de 3 ve 5 kapılı versiyonlara sahip 1.6 litre benzinli turbo motoru öneriyor. 186 beygir gücündeki turbo motor sayesinde Hyundai i30, daha keyifli ve daha sportif bir dinamizme kavuşuyor.

Hyundai i30, dış mekanındaki kozmetik yenilikleri, iç mekandaki artırılan malzeme kalitesi, göstergeler, havalandırmalı ön koltuklar ve güvenlik donanımlarıyla devam ettiriyor. Aktif Şerit Takip Sistemi ve Akıllı Park Asistanı gibi teknolojik özellikler araca eklenen yenilikler olarak öne çıkıyor.

Yenilenen i40 ve ix25'i de Cenevre'de görücüye çıkarıyor. Avrupa'da 100 binden fazla satış rakamına ulaşan i40, dış tasarımında ve iç mekanında yapılan geliştirmelerle sunuluyor. Güncel i40, yenilenen versiyonda yeni tip bi-xenon farlar, Aktif Şerit Takip Sistemi, Viraj İçi Aydınlatıcı Farlar ve Aktif Süspansiyon Sistemi gibi donanımlarla destekleniyor.

Güncel tasarım çizgisinin devam ettirildiği bir diğer model ismi Avrupa pazarında popüler olan Hyundai ix25. Orta ölçekli MPV araç, özellikle aileler tarafından beğeniyle karşılanıyor. 77 ve 128 beygir güç aralığında sunulan benzinli ve dizel motorlar Hyundai ix25'te de görev alıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cenevre Otomobil Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.


Advertisement