Cengiz Göllü'ye İlk Tören Adının Verildiği Salonda Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Cengiz Göllü'ye İlk Tören Adının Verildiği Salonda Yapıldı

Cengiz Göllü\'ye İlk Tören Adının Verildiği Salonda Yapıldı

Türk Voleybolunun unutulmaz ismi, kadın voleybolunun mimarı olan 76 yaşında vefat eden Cengiz Göllü için ilk tören Cengiz Göllü Salonunda yapıldı.

22.12.2014 13:32  Güncelleme: 13:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Voleybolunun unutulmaz ismi, kadın voleybolunun mimarı olan 76 yaşında vefat eden Cengiz Göllü için ilk tören Cengiz Göllü Salonu'nda yapıldı.

Törene, Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil ve yönetim kurulu, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü adına Tamer Taşpınar, Vali yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Eczacıbaşı Kulübü adına Faruk Eczacıbaşı, eski milli sporcular, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili İlhan Satık, Bursa Büyükşehir, Nilüfer Belediyespor, Bursaspor bayan voleybol takımının sporcuları, antrenörler ve ailesi katıldı.

1000'e sporseverin katıldığı törende ilk konuşmayı yapan Voleybol Federasyonu Özkan Mutlugil, "Türk voleyboluna 56 yıla yakın süre hizmet vermiş önemli bir spor adamı olan Cengiz Göllü'ye son görevimizi yapmak için buradayız. Onun adını yaşatmak için gayret içinde olacağız" dedi.

Daha sonra eski sporcuları adına Selcan Teoman, voleybol federasyonunun eski başkanı Ahmet Gülüm, Faruk Eczacıbaşı, Mustafa Barutay, Vali Yardımcısı Usta, Nilüfer Belediye Başkanı Bozbey, Cengiz Göllü'yü anlattı.

Ahmet Gülüm, "Cengiz Göllü 55 yıl önce Türkiye'de kadın voleybol harekatını başlatan önemli bir liderdir" sözleri büyük alkış alırken Faruk Eczacıbaşı, "Cengiz abi bizlere voleybolu sevdirdi. Bugün Avrupa'da söz sahibi oluyorsak, olimpiyatlara gidiyorsak Cengiz Abi'nin buna büyük katkısı var. Eczacıbaşı Kulübü olarak cumartesi günü saat 14.00'de Cengiz Göllü'yü anmak için bir program yapacağız" diye konuştu..

Daha sonra eşi Hümeyra ve kızı Arzu Göllü, gözyaşları içinde birer veda konuşması yaptı. Hümeyra Göllü, "45 yıllık ha^yat arkadaşımı kaybettim. Uzaklardan gelen herkese çok teşekkür ediyorum. Konuşamıyorum" dedi. Arzu Göllü ise, "Kanatlarımız kırıldı. Benim ilk antrenörümdü. Acıbadem Hastanesi'ndeki yardımları için Mehmet Ali Aydınlar'a teşekkür ediyorum. Babamın adının sonsuza kadar yaşatacak bu salon için eski federasyon başkanı Erol Ünal Karabıyık'a teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra Arzu Göllü'nün ricasıyla bir konuşma yapan Karabıyık, "Türk Kadın voleybolunu dirilten büyük ustanın adını sonsuza kadar yaşatacağımız için çok mutluyum" dedi. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cengiz Göllü'ye İlk Tören Adının Verildiği Salonda Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Düzce'de Anne-Kız Yüzme Öğreniyorum Projesi Başlıyor
    10:33 Düzce'de Anne-Kız Yüzme Öğreniyorum Projesi Başlıyor

    Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Anne-Kız Yüzme Öğreniyorum Projesi, Islahiye Köyü'ndeki Kapalı Yüzme Havuzu'nda başlıyor. Proje, Pazartesi ve Çarşamba günleri saat 16.30'da gerçekleştirilecek ve kayıtlar online olarak alınmaktadır.

  • Ali Kemal Derin, başkan yardımcılarını atadı
    10:33 Ali Kemal Derin, başkan yardımcılarını atadı

    31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından halkın teveccühüyle belediye başkanlığı görevine başlayan Ali Kemal Derin yeni dönemde kendisine yardımcılık görevini üstlenecek isimleri de belirledi. Buna göre Belediye Meclis üyeleri Aziz Solmaz ve İrfan Güleç, başkan yardımcılığı görevlerine atandı.

  • İstanbul'dan gelen 4 şahıs, kar maskeleri takarak oto galeriyi kurşunladı
    10:32 İstanbul'dan gelen 4 şahıs, kar maskeleri takarak oto galeriyi kurşunladı

    İstanbul'dan Sakarya'nın Erenler ilçesine gelen ve taktıkları kar maskeleri ile kurşunladıkları oto galerinin sahibini üç farklı yerinden yaralayan 4 şahıs, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Olayda kullanılan silahlar ve maskeler ile birlikte kaçan şüpheliler, Kocaeli'de yakalanarak adliyeye sevk edildi.

  • Selçuk Belediye Meclisi'nde Komisyon Üyeleri Belirlendi
    10:31 Selçuk Belediye Meclisi'nde Komisyon Üyeleri Belirlendi

    Selçuk Belediye Meclisi nisan ayı toplantısında Esnaf Masası kurulması talebi gündeme alındı. Ayrıca, diğer komisyon üyeleri de belirlendi.


Advertisement