Cengiz İnşaat Ukrayna'da yol projesine hazırlanıyor - Son Dakika
Dünya

Cengiz İnşaat Ukrayna'da yol projesine hazırlanıyor

Cengiz İnşaat Ukrayna\'da yol projesine hazırlanıyor

Cengiz İnşaat ile Ukrayna Devlet Kara Yolları Kurumu (Ukravtodor) arasında iş birliği anlaşması imzalandığı bildirildi.

22.02.2020 11:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cengiz İnşaat ile Ukrayna Devlet Kara Yolları Kurumu (Ukravtodor) arasında iş birliği anlaşması imzalandığı bildirildi.

Ukravtodor'dan yapılan açıklamada, Cengiz İnşaat ile kurum arasında, Ukrayna'da Nova Kahovka- Mariupol Otoyolu'nun onarımı projesinin hayata geçirilmesine yönelik iş birliği anlaşması imzalandığı, projenin tahmini maliyetinin 9,1 milyar grivna (2,3 milyar TL) olduğu açıklandı.

İmza töreninde Ukrayna Başbakanı Oleksiy Gonçaruk, Ukravtodor Genel Müdürü Oleksandr Kurbakov ve Cengiz Holding Yönetim Kurulu üyesi Muhammed Cengiz yer aldı.

Ukrayna Başbakanı Oleksiy Gonçaruk,  törende yaptığı konuşmada, "1 Mart tarihinden itibaren ülke genelinde büyük bir inşaat atılımına başlıyoruz. Hükümetin önceliği, Ukrayna'yı kaliteli yollarla kaplamak. Bugün imzalanan iş birliği anlaşması gibi yapıcı inisiyatifleri her zaman destekleyeceğiz" dedi.

"TÜRK ŞİRKETLERİNİN TECRÜBELERİNDEN FAYDALANIYORUZ"

Ukravtodor Genel Müdürü Oleksandr Kurbakov ise, Ukrayna'da kara yollarında büyük çaplı bir yenileme hamlesini hayata geçirmek istediklerini belirterek, "Türk şirketlerinin tecrübeleri Ukrayna için fayda sağlayacak" dedi.

Ukrayna Başbakanı Gonçaruk, ülkede 2020 yılında en az 4 bin kilometre uzunluğunda kara yolunun inşa edilmesinin ve onarılmasının hedeflendiğini açıklamıştı.


Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Cengiz İnşaat Ukrayna'da yol projesine hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor
    21:58 TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor. TİKA, Budapeşte'de "Geçmişten Günümüze Türk-Macar İlişkileri" konulu sempozyum düzenledi. Bosna Hersek emniyet mensuplarına "Yolsuzlukla Mücadele Eğitimi" verildi. Arnavutluk'ta "Osmanlı'da Göriceli İki Önemli Şahsiyet: İmrahor İlyas Bey ve Koçi Bey Sempozyumu" düzenlendi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.


Advertisement