Ceo'lar, Türkiye'nin İhracat Şampiyonu Otomotiv Sektörünün Geleceğini Masaya Yatırdı - Son Dakika
Ekonomi

Ceo'lar, Türkiye'nin İhracat Şampiyonu Otomotiv Sektörünün Geleceğini Masaya Yatırdı

Türk iş dünyasına yön veren iş insanlarının buluşma noktası olan CEO Club çatısı altında düzenlenen Otomotivin Geleceği Buluşması, Vodafone Türkiye'nin ana sponsorluğunda ve Ford Otosan, Koç Sistem, Mars Logistics co-sponsorluğunda, Sarkuysan desteğiyle ve Groupe Renault...

06.02.2019 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk iş dünyasına yön veren iş insanlarının buluşma noktası olan CEO Club çatısı altında düzenlenen Otomotivin Geleceği Buluşması, Vodafone Türkiye'nin ana sponsorluğunda ve Ford Otosan, Koç Sistem, Mars Logistics co-sponsorluğunda, Sarkuysan desteğiyle ve Groupe Renault katkılarıyla gerçekleştirildi. Türkiye'nin ihracat şampiyonu sektörü olan otomotivin özelinde yeni trendlerin, iş modellerinin, üretim metotlarının ve dijitalleşmenin masaya yatırıldığı zirve, Türk iş dünyasından üst düzey yöneticileri bir araya getirdi.

Türk özel sektörünün öncü isimlerini bir arayan getiren en önemli etkinlikler arasında yer alan CEO Club kapsamında Otomotivin Geleceği Buluşması, Vodafone Türkiye'nin ana sponsorluğunda ve Ford Otosan, Koç Sistem, Mars Logistics, co-sponsorluğunda, Sarkuysan desteğiyle ve Groupe Renault katkılarıyla gerçekleştirildi. Türkiye'nin ihracat şampiyonu otomotiv sanayinin geleceği kapsamında CEO'ların yeni iş modelleri, üretim metotları ile sektördeki küresel trendler ve uygulamalarını masaya yatırdığı zirve, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin'in açılış konuşmalarıyla başladı.

Zirvede Koç Sistem Genel Müdürü Mehmet Ali Akarca'nın Otomotivde Dönüşüm başlığıyla yaptığı sunumun ardından, Otomotivin 2019 Vizyonu başlığıyla düzenlenen CEO Oturumuna Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker, Mercedes Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün, MAN Türkiye Genel Müdürü Ufuk Doğrusöz, Autoliv Cankor Otomotiv Genel Müdürü Özgür Özdoğru ve Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş katıldı.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin'in moderatörlüğünde gerçekleştirilen 'Başkanlar Oturumu'nda ise, Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Başkanı Baran Çelik, Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bora Koçak, Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Şahsuvaroğlu ve Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Başkanı Haydar Yenigün sektörün yurt içi ve yurt dışı performansını ele aldı.

Zirve kapsamında, sektörde geçen yılki performanslarıyla öne çıkan şirketler de ödüllendirildi.

Meltem Bakiler Şahin: "Amacımız ihracat lideri otomotivde dijital sıçramayı güç birliğiyle birlikte gerçekleştirebilmek"

Otomotivde yaşanacak dijital bir sıçramanın, işletmelerin yanı sıra Türkiye ekonomisini de büyüteceğini ifade eden Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin, şunları söyledi: "Dijitalleşme ile ortaya çıkan yeni ürün ve hizmetler, her sektörde, alışageldiğimiz geleneksel iş süreçlerini terk etmeye zorluyor. Otomotiv endüstrisi de dönüşen, gelişen ve en önemlisi de öncü olan yapısıyla, bu iş kollarının başında geliyor. Süper bilgisayarlar, akıllı nesneler ve birbirleriyle iletişim halinde çalışan robotlarla sektör, bugün artık yıkıcı inovasyonun lideri konumunda. Araçlar, hem otomotiv hem de teknoloji şirketleri için neredeyse sınırları olmayan bir oyun alanına dönüşmüş durumda. IoT teknolojisi, bu endüstrinin gelecek için yol haritasını çizerken, biz de 50'yi aşkın ülkede 77 milyondan fazla nesneye hayat veren ve dünyanın en büyük IoT hizmet sağlayıcısı konumunda bulunan Grubumuzdan aldığımız güçle, başta otomotiv olmak üzere Türkiye'deki tüm sektörlerin dijitalleşmesine ortak olmayı hedefliyoruz. Dijital iş ortakları olarak otomotiv sektöründe işletmelerin A'dan Z'ye tüm dijitalleşme ihtiyaçlarında, uçtan uca çözümlerimizle yanlarında oluyoruz. Türkiye'nin ihracat şampiyonluğunu üstlenen otomotivin, dijitalleşme ile kazanacağı ivmeyle, elde ettiği ihracat rakamlarını gelecekte çok daha fazla artacağına inanıyorum. Vodafone olarak hedefimiz, sektörde bu dijital sıçramayı, güç birliği ile birlikte gerçekleştirebilmek. Türkiye'nin fırsatlarla dolu dijital geleceği adına iş ortaklarımız için tek çatı altında çözümler geliştirmeye ve ekonomiye katkı sunmaya devam edeceğiz". - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Ceo'lar, Türkiye'nin İhracat Şampiyonu Otomotiv Sektörünün Geleceğini Masaya Yatırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle biriz, beraberiz
    17:35 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle biriz, beraberiz

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Siirt'in Kurtalan ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez gibi farklı etnik gruplara ayrım yapmadıklarını ve birlikte olduklarını belirtti. Yılmaz, terörün sona erdiği ve huzur ortamının egemen olduğu bir ortamda özel sektör yatırımlarının da bölgeye gelmeye başladığını söyledi. Ayrıca, çocuklara iyi eğitim verdiklerini ve mezhep, etnik ve dini ayrımcılığa karşı olduklarını vurguladı.

  • Seçimlerden Sonra Fiyat Artışları Bekleniyor
    17:31 Seçimlerden Sonra Fiyat Artışları Bekleniyor

    Türkiye Terziler, Konfeksiyoncular ve Giyim Sanatkarları Federasyonu ve Eskişehir Tuhafiyeciler Esnaf Odası Başkanı Ali Sefa Şen, yerel seçimler sonrası kemer sıkma politikalarında artış yaşanmasını beklediklerini söyledi. Şen, enflasyonun tek haneli rakamlara düşürülmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, seçimlerden sonra fiyat artışları olacağını tahmin ettiklerini belirtti.

  • Türkiye, Milli Uzay Programı ile Ay'a uzay aracı göndermeyi hedefliyor
    17:26 Türkiye, Milli Uzay Programı ile Ay'a uzay aracı göndermeyi hedefliyor

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, savunma sanayisindekine benzer bir ekosistemi uzay alanında da kuracaklarını belirterek, "Hedefimiz milli hibrit roket motorla birlikte çalıştıracağımız yerli uzay aracını 380 bin kilometre ötedeki Ay'a eriştirmek.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Türkiye'nin astronotuyla gurur duymuyorlar
    17:25 Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Türkiye'nin astronotuyla gurur duymuyorlar

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın seçim malzemesi olarak kullanıldığı iddialarına yanıt verdi. Bakan Kacır, milli projelere ve işlere sahip çıkılmadığı için rahatsızlık duyulduğunu belirtti.

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: Türkiye'de istihdam artışı ve ekonomik büyüme devam ediyor
    17:24 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: Türkiye'de istihdam artışı ve ekonomik büyüme devam ediyor

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "2005 yılında sanayi istihdamı 4 milyon 140 bin kişi iken, 2023 yılında 6 milyon 711 bin kişi olarak gerçekleşmiş, ülkemizin sanayi alanındaki hamlelerinin işgücü istatistiklerine önemli bir yansıması olmuştur.


Advertisement