Cephanelik Davasında, Olay Yerinde Yeniden Keşif Yapılmasına Karar Verildi - Son Dakika
Güncel

Cephanelik Davasında, Olay Yerinde Yeniden Keşif Yapılmasına Karar Verildi

Afyonkarahisar'da 5 Eylül 2012 tarihinde 25 askerin şehit olduğu mühimmat deposundaki patlama olayının tutuksuz sanıkları Kıdemli Albay Veysel Özbay, Binbaşı Ali Duran ve Üsteğmen Tuncay Aydın'ın yargılanmalarına Eskişehir'de devam edildi.

14.10.2015 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar'da 5 Eylül 2012 tarihinde 25 askerin şehit olduğu mühimmat deposundaki patlama olayının tutuksuz sanıkları Kıdemli Albay Veysel Özbay, Binbaşı Ali Duran ve Üsteğmen Tuncay Aydın'ın yargılanmalarına Eskişehir'de devam edildi. Askeri mahkeme, olay yerinde yeniden keşif yapılmasına karar verdi.

Eskişehir'deki Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde bugün yapılan davanın 13'üncü duruşmasına, tutuksuz sanıklar Albay Veysel Özbay, Binbaşı Ali Duran ve üsteğmen Tuncay Aydın vareste tutulmaları nedeniyle katılmadı. Duruşmaya şehitlerin yakınları ile avukatlar katıldı.

Daha önceki duruşmalarda mahkeme başkanı olarak görev yapan hakim Binbaşı Mithat Acar'ın tayinin çıkması nedeniyle Askeri Mahkemeye hakim Yüzbaşı Yusuf Hatip başkanlık etti.

YENİDEN KEŞİF YAPILSIN

Duruşmada şehit yakını avukatlarından Altan Ulutaş, "Şehit aileleri olarak yeni mahkeme heyetinden umutlu olmak istiyoruz. Sanıkların delilleri yok ettiği sabittir. Patlamanın neden meydana geldiği gerçeği saklanmaktadır. Yeniden kapsamlı ve nitelikli keşif yapılmasını talep ediyoruz. Bu keşifte patlamada yaralı olarak kurtulan askerlerden Fethi Tuna ve Hasan Boncuk'un hazır bulunmasını istiyoruz. Ayrıca keşfin bizim daha önce mahkemeye sunduğumuz bilirkişi heyeti tarafından yapılmasını talep ediyoruz" dedi.

Avukat Ulutaş patlamadan sonra olay yerinde inceleme yapan ekipler tarafından çekilen fotoğraflardan 218'nin kayıp olduğunu geçen duruşmada olduğu gibi bu duruşmada da tekrarlayarak, "Bu kayıp fotoğraflar hakkında TÜBİTAK'tan araştırma yapılmasını istemiştik. Ancak TÜBİTAK iş yoğunlu gerekçesiyle bu talebimizi kabul etmemiş. Bu konunun araştırılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Sanıkların tutuklu yargılanmasını da talep eden avukat Ulutaş "Ayrıca olayın meydana geldiği birliğin nizamiyesindeki güvenlik kamerası ve monitörün olup olmadığının belirlenmesi için birliğin mali kayıtlarının da incelenmesini istiyoruz" dedi.

'DAVA BİR AN ÖNCE SONUÇLANSIN'

Şehit yakını Ali Taştan da "38 ay geçmesine rağmen adaletin ve hukukun yavaş işlediğini görüyorum. Yaralar asla kabuk bağlamıyor. Sayın mahkeme heyetinden evlatlarımızın yerinde rahat uyumaları için bir an önce bu davanın sonuçlandırılmasını istiyorum" dedi.

Askeri Mahkeme heyeti, avukat Altan Ulutaş'ın talep ettiği bilirkişi heyetiyle, yaralı askerler Hasan Boncuk ve Fethi Tuna'nın da katılımıyla olay yerinde yeniden keşif yapılmasına karar verdi. Mahkeme heyeti, keşfin tarihin önümüzdeki duruşmada belirleneceğini ifade etti. Heyet, sanıkların tutuklu yargılanması talebini kabul etmeyerek duruşmayı 27 Ocak 2016 tarihine erteledi. - Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cephanelik Davasında, Olay Yerinde Yeniden Keşif Yapılmasına Karar Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement