Cepkask Genel Müdürü Gülgeç Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Cepkask Genel Müdürü Gülgeç Açıklaması

"Yılda 2 defa ekran kırıklarının veya kasa kırıklarının onarımını yerine getiriyoruz" "Bedel ödemesi yapıldığı durumlarda sigorta şirketi tarafından telefonun rayiç değerinin sadece yüzde 75'i nakit olarak ödeniyor"

06.12.2014 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HÜSEYİN DEMİR - Cepkask Genel Müdürü Tayfun Gülgeç, "Yılda 2 defa ekran kırıklarının veya kasa kırıklarının onarımını yerine getiriyoruz. Bugün 2 bin 500 liralık bir telefonun sadece ekranı 800 lira civarında. Neredeyse asgari ücretle eşit" dedi.

AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Gülgeç, Cepkask'ın hizmet paketi sunan bir firma olduğunu belirterek, bu hizmet paketinin içinde kırılma, çarpma, sıvı teması, hırsızlık, gasp, kapkaç gibi kullanıcı hatalarına karşı güvencelerin yer aldığını söyledi.

GSM sektöründeki kredi kartına taksit sınırlandırmasının cep telefonu satan bayilerin cirolarını aşağı çektiğini dile getiren Gülgeç, şöyle devam etti:

"Fakat Cepkask bayisi olan firmalarda bu durum söz konusu değil. Çünkü hizmet paketi sattıkları için karlılıkları diğer bayilere göre çok daha yüksek ve çok daha mutlular. Bir bayi bir cep telefonu satışından ortalama 100-150 lira gibi bir bedel kazanıyor, Cepkask hizmet paketi satışından da 100-150 lira gibi bir bedel kazanabiliyorlar. Dolayısıyla bayii bir cep telefonunu Cepkaskla beraber sattığında iki tane cep telefonu satmış gibi oluyor. Bu da bu dönemde bayilere can suyu oluyor. Cepkask olarak biz bayilere ciddi destek sağlamış durumdayız. Bu ekonomik imkanı da bayilerimiz kullanıyorlar ve oldukça da mutlular."

Temel amaçlarının bayiyi mutlu etmek olmadığını, Cepkask'ın müşteri dostu bir ürün olduğunu vurgulayan Gülgeç, Cepkask hizmetleri çerçevesinde müşterilerine bir çok konuda telefonla canlı destek verdiklerini ifade etti.

Gülgeç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cepkask, üretim hatasıyla ilgili bir sorununuz varsa size hukuki danışmanlık hizmeti veriyor ve size 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun çerçevesindeki haklarınızı anlatıyor. Yılda 2 defa ekran kırıklarının veya kasa kırıklarının onarımını yerine getiriyoruz. Bugün 2 bin 500 liralık bir telefonun sadece ekranı 800 lira civarında. Neredeyse asgari ücretle eşit. Bunun yanında, kısmi onarımların dışında da hırsızlıklar veya onarılamayacak durumlar var. Onarılamaz hasarlarda zaten bedel ödemesi yapılıyor."

-"Müşterimizi sınırlandırmak istemiyoruz"

Tüketicinin en çok başına gelen hırsızlık şeklinin kapkaç olduğunu aktaran Gülgeç, böyle durumlarda telefonun ücretini verdiklerini söyledi. Gülgeç, sigorta şirketi tarafından telefonun rayiç değerinin sadece yüzde 75'inin nakit olarak ödendiğine dikkati çekerek, "Daha önceden telefon da verdik fakat müşterimizi sınırlandırmak istemiyoruz. Müşterimiz bu olaya uğradıktan sonra belki o marka o model telefonu bir daha kullanmak istemeyebilir. Kişisel tercihlerinden dolayı da biz ücretini veririz, müşterimiz dilediği telefonu alır" değerlendirmesinde bulundu.

Yasal dayanakta Cepkask'ın sigortacılık edinimlerini Ege Sigorta'nın üstlendiği bilgisini veren Gülgeç, "Diğer hizmet edinimlerini de Cepkask üstlenmiştir. Cepkask bir hizmet paketidir. Bu hizmet paketinde sigorta ücretsiz hediye olarak müşteriye sunulmaktadır. Biz mevzuatımız gereği salt bir sigorta ürünü satamayız" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de 2013 yılında 14 milyon cep telefonunu satıldığı bilgisini veren Gülgeç, 2014 yılında taksit sınırlandırmasının da etkisiyle satılan cep telefonu sayısının 9-10 milyon civarında gerçekleşeceğini belirtti.

Gülgeç, Türkiye'de 2 bine yakın bayilerinin bulunduğunu, bunun yanında da Carrefour, TeknoSA, Real, İstanbul Bilişim, Evkur Alışveriş Merkezleri gibi zincir mağazalarla işbirliği yaptıklarını söyledi. Bayilerin sattıkları ürünlerin ortalama yüzde 15'ini Cepkask ile güvence altına aldıklarını kaydeden Gülgeç, Cepkask hizmet paketinin bayilerden satın alınabileceği gibi e ticaret sitesi olan "www.ekask.com.tr" internet adresinden de cihazın alındığı tarihten itibaren 1 ay içinde satın alınabileceğini belirtti.

Cep telefonu dışında Notebook, tablet bilgisayar, fotoğraf makinesi, televizyon, cep telefonu ve pc'lerin de Cepkask ile güvence altına alınabildiğini ifade eden Gülgeç, fiyat sınırlamaları çerçevesinde bu cihazlardan her marka model ürün için hizmet paketi alınabileceğini kaydetti.

-"Türkiye'de yaptığımız iş gereği en az şikayet alan şirketiz"

Gülgeç, müşteri şikayetleri konusunda en fazla hizmet paketi sertifikasının okunmaması ve kurallara uyulmaması sebebiyle şikayet geldiğini belirterek, "Müşteri, sertifikamızı okumadığı için doğru hizmet alamıyor. Dolayısıyla müşterimizin her yazdığı şikayet doğru değil. Şikayetler, yıllık satış adetlerimizle oranlandığı zaman şikayet oranımız yüzde 1'in altındadır. Türkiye'de yaptığımız iş gereği en az şikayet alan şirketiz" şeklinde konuştu. Gülgeç, diğer firmaların sayfalarca sertifika sunmasına rağmen Cepkask'ın tek sayfalık sertifika sunduğunu ve bu sertifikanın 10 yıldır bir harfinin bile değişmediğini kaydetti.

Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü'nce denetlendiklerini vurgulayan Gülgeç, müşteri şikayetlerine ilişkin şu örneği verdi:

" Mersin'de yaşıyorsunuz ve cep telefonunuzun üzerine bir bardak su döküldü, telefonunuz kapandı. Bilinçli müşterisiniz ve Cepkask sahibisiniz. Hemen iki satır yazı yazıyorsunuz. Cepkask sizi internetten yönlendiriyor. Daha sonra yapacağınız şey cihazınızı Aras Kargo'ya ya da herhangi bir kargo firmasına vermek. Ertesi gün cihaz bizde. ve biz bunun onarımını süratle sağlıyoruz . Birkaç gün içinde cihaz size geri gidiyor. Ama siz bunu hemen değil de 15 gün sonra gönderirseniz o kıldan ince devreler paslanıyor ve tamir edilmesi mümkün olmuyor. Bu durumda biz tüketiciye 'Siz cihazı zamanında göndermediniz ve cihazın tamir edilme imkanını ortadan kaldırdınız, cihaz tamir edilmesin ve yenisi gönderilsin düşüncesiyle hareket ettiniz, siz kötü niyetlisiniz' dediğimiz zaman kıyamet kopuyor. Şikayetler de bundan dolayı geliyor." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cepkask Genel Müdürü Gülgeç Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement