Cerattepe'de Madencilik Faaliyetleri - Son Dakika
Ekonomi

Cerattepe'de Madencilik Faaliyetleri

Cerattepe\'de Madencilik Faaliyetleri

Eti Bakır AŞ Genel Koordinatörü Ünsal Arkadaş, Cerattepe Bakır Madeni Projesi kapsamında çıkarılacak bakır madeninin ülke ekonomisine katkı sunacağını kaydetti.

18.08.2018 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eti Bakır AŞ Genel Koordinatörü Ünsal Arkadaş, Cerattepe Bakır Madeni Projesi kapsamında çıkarılacak bakır madeninin ülke ekonomisine katkı sunacağını kaydetti.

Arkadaş, yaptığı açıklamada, yaklaşık 1,5 yıl önce yasal izinlerin alınmasının ardından madencilik faaliyetlerine başladıklarını belirterek, yaklaşık 25 hektarlık bir alanda faaliyetlerinin devam ettiğini ve yeraltı işletmesi yöntemiyle çıkartılan bakır madeninin 5 kilometrelik teleferik hattıyla Zel Osman mevkisine indirilip buradan da kamyonlarla Murgul tesislerine nakledildiğini aktardı.

Tamamen yerli kaynaklarla çevreye, doğaya ve insana saygılı bir şekilde, son teknolojiye uygun modern bir işletme kurduklarını ifade eden Arkadaş, madencilik faaliyetinin aralıksız bir şekilde sürdürüldüğünü ve çıkarılacak bakır madeninin ülke ekonomisine dev katkı sunacağını belirtti.

"Yeraltı kaynaklarını işlemeyen ülkelerin kalkınmasının ve ekonomik bağımsızlığının mümkün olmayacağı açıkça ortadadır." diyen Arkadaş, "Ülkemizde madencilik ve enerji projelerine karşı çıkmak kalkınmamızı istemeyen güçlere hizmet etmekten başka bir şey değildir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Cerattepe'de Madencilik Faaliyetleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement