Cerebral Palsy'li Çocukların 23 Nisan Coşkusu - Son Dakika
Güncel

Cerebral Palsy'li Çocukların 23 Nisan Coşkusu

Cerebral Palsy\'li Çocukların 23 Nisan Coşkusu

Cerebral Palsy'li çocuklar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı özel gösterileri ile kutladı.

22.04.2019 16:59  Güncelleme: 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cerebral Palsy Türkiye (Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı) bünyesinde yer alan Metin Sabancı Özel Eğitim Okullarında eğitim gören Cerebral Palsy'li çocuklar, sene boyunca özveri ile kendilerinin hazırladığı özel gösterilerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

Yaşları 6 ila 13 arasında değişen birbirinden özel Cerebral Palsy'li çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı okulların açılışından itibaren özveriyle hazırlandıkları gösterilerle 22 Nisan Pazartesi günü Metin Sabancı Özel Eğitim Okullarında kutladı. Çocuklar bir yıl boyunca hazırladıkları gösterilerini büyük bir heyecanla sundu. Gösterilerin her birinde, Cerebral Palsy'li çocukların fizik tedavi ve rehabilitasyon sayesinde hareket kabiliyetlerinde sağladıkları gelişimi gösteren koreografiler seyirciler tarafından ayakta alkışlandı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın sinerjisi bir kez daha Cerebral Palsy'li çocukların da gelecek güzel günlere dair umudu ve motivasyonu oldu. Mutluluk, Cerebral Palsy'li çocukların etkinliğinde coşkuya dönüştü. Hababam Sınıfı Korosu ile birbirinden güzel şarkılarla eğlenen çocuklar, Jimnastik Grubu etkinliği ile de birlikte başarabilmenin hazzını yaşadılar ve yaşattılar.

Metin Sabancı Özel Eğitim Okulları Müdürü Murat Kurt'un yaptığı açılış konuşmasında "Birbirinden özel 74 öğrencimiz çocuklara armağan olan bu özel gün için çok değerli bir program hazırladılar. Çok çalıştılar, yoruldular ama hiç bıkmadan provalar yaparak bugün bizlere sunmak üzere karşımıza çıktılar." dedi.

Tören esnasında çocukların coşkusundan dolayı mutluluğunu dile getiren Cerebral Palsy Türkiye Genel Direktörü Nigar Evgin'in "Öğrencilerimiz, her geçen gün daha aktif, daha sosyal ve öğrenmeye çok daha açık birer birey haline geliyorlar. Onların gelişmesi değerli aileleri kadar bizleri de çok sevindiriyor. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Cerebral Palsy Nedir?

Cerebral Palsy, dünyada 17 milyon kişide görülen, gelişimini tamamlamamış beyinde doğum öncesi, sırası ve doğum sonrasında meydana gelebilecek, çocuklukta en sık rastlanan fiziksel engellilik durumu olarak karşımıza çıkıyor. Ülkemizde her gün 16'dan fazla bebek Cerebral Palsy'li olarak dünyaya gözlerini açıyor. Bu demek oluyor ki Türkiye'de her yıl 6.000'den fazla çocuk Cerebral Palsy tanısı alıyor. Hareket bozukluğu ile birlikte görme, işitme, algılama sorunları ve epilepsi gibi farklı durumlar da eşlik edebiliyor. Cerebral Palsy'li her 4 çocuktan 1'i konuşamıyor, 3 çocuktan 1'i yürüyemiyor, 2 çocuktan 1'i zihinsel engelli, 4 çocuktan 1'inin epilepsisi bulunuyor. Cerebral Palsy'li çocukların ömür boyu özel eğitim ve rehabilitasyon görmesi gerekiyor. Erken tanı ve tedavi ile iyi gelişmeler sağlanabiliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Cerebral Palsy'li Çocukların 23 Nisan Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement