Çerkes Sürgününün 150'nci Yılı - Son Dakika
Yerel

Çerkes Sürgününün 150'nci Yılı

Çerkes Sürgününün 150\'nci Yılı

Yalova Çerkez Birliği tarafından anma töreni gerçekleştirildi.

22.05.2014 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova Çerkez Birliği tarafından Çerkes sürgününün 150'nci yılı dolayısıyla anma töreni yapıldı.

Uğur Mumcu Kültür Merkezi önünde toplanan gruptan Çağatay Açıkel, Kafkas Dernekleri Federasyonunun hazırladığı "150'nci Yıl Bildirgesi"ni okudu.

Bildirgede şu ifadelere yer verildi:

"2 1 Mayıs 2014, Çarlık Rusyasının kolonyalist politikaları ve stratejik hedefleri doğrultusunda Çerkez halkına uyguladığı soykırım ve sürgünün 150'nci yıl dönümüdür. 21 Mayıslar insanlık tarihindeki en büyük trajedilerden birinin anıldığı gündür. Çerkez Soykırım ve Sürgünü, insanlık tarihinin en acı ama en az bilinen trajedilerinden birisidir. Çerkezler, aynı zamanda Rusya, Kafkasya, Türkiye ve Ortadoğu ülkelerinde yaşayan akrabaları ile birlikte, bu ülkeler arasında bir barış köprüsüdür ve öyle de kalmak istemektedir. Çerkezler geçmişi unutmadan hem kendileri ve hem de diğer halklar için onurlu bir gelecek istemektedir."

Kafkasya kökenli Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar ile AK Parti'li Belediye Meclisi Üyesi Ahmet Özsümer'in de katıldığı törenin ardından yürüyüşe geçen grup, İDO Kartal İskelesi'nden denize çelenk ve karanfiller bıraktı.

Yalova Merkez Camisi'nde, soykırımda ölen Çerkesler ve Manisa'nın Soma ilçesindeki maden kazasında hayatını kaybedenler için mevlit okundu. - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çerkes Sürgününün 150'nci Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement