Çerkezköy'da Haluk Levent'le Rüya Gibi Bir Gece - Son Dakika
Yerel

Çerkezköy'da Haluk Levent'le Rüya Gibi Bir Gece

Çerkezköy\'da Haluk Levent\'le Rüya Gibi Bir Gece

Türk Rock Müziği'nin önde gelen isimlerinden Haluk Levent, Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde Ulusal Gençlik Derneği Çerkezköy Şubesi tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında sevenleriyle buluştu.

29.10.2013 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Rock Müziği'nin önde gelen isimlerinden Haluk Levent, Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde Ulusal Gençlik Derneği Çerkezköy Şubesi tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında sevenleriyle buluştu.

Konser öncesi yaptığı konuşmada Cumhuriyet'in, Türk Milleti'ne bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değer olduğunu belirten Ulus-Der Çerkezköy Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Beste Özlem Erdil, "Bu değer, bizleri milli bir devletin özgürce düşünebilen, eşit hakları olan birer ferdi haline getirdi. Devlet yönetme işini, kişilerin, ailelerin, bir zümrenin ya da belli sınıfın eline bırakmayan Cumhuriyet sistemi, 1923'ten beri ülkemize büyük katkılar sağlamıştır. Türk toplumunu millet olma bilincine ulaştırmıştır. Bireyi vatandaş konumuna yükseltmiştir. Cumhuriyet, getirdiği yenilikler ile Türk insanının ufkunu genişletmiştir. Ekonomik, sosyal ve siyasal yaşantımız görülmemiş bir dinamizm kazınmıştır" dedi.

Devletin ve ülkenin Cumhuriyetin verdiği güç sayesinde uluslar arası camiada önemli bir yere geldiğini belirten Erdil, "Ülkemiz Atatürk'ün koymuş olduğu ilkelerle dünyanın en saygın ülkelerinden biri haline geldi. Gelecek nesillere düşmekte olan en önemli görev, Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünü korumak, Atatürk ilke ve inkılaplarını koruyup kollamak, iç ve dış tehlikelere karşı duyarlı olmaktır" ifadelerini kullandı.

"CUMHURİYET BASİT BİR KAVRAM DEĞİLDİR"

Ulus-Der Çerkezköy Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Beste Özlem Erdil'in kısa konuşmasının ardından program Atatürk Portresi'nin açık artırılmaya çıkarılmasıyla devam etti. Asya Bilgisayar sahibi Bülent Ceylan bin 100 TL karşılığında portreyi satın aldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Ulus-Der Şube Başkanı Erdal Darçın yaptı. Cumhuriyet'in sadece kelime anlamında olduğu gibi halkın kendi kendisini yönetim biçimi olarak basite alınacak bir kavram olmadığını söyleyen Darçın, "Cumhuriyet, aydınlık demektir. Cumhuriyet ümmet olarak korku içinde yaşayan insanların özgür bireyler olarak ulus olmasıdır" dedi.

Bağımsızlığın hem devletin, hem toplumun hem de kişinin bağımsızlığını içerdiğini söyleyen Darçın, Atatürk'ün 'Yeni Türkiye Cumhuriyeti bir Halk devletidir, halkın devletidir. Geçmişteki yönetim ise bir kişi devleti, kişilerin devleti biçimidir' sözüne vurgu yaparak, "Cumhuriyet, rejimin ilkelerini belirleyen devrimlerin gerçekleştirilmesi evresidir. Bu evre sonunda, çağdaş toplumun inşası başlamıştır" dedi.

Ulus-Der yönetiminin konuşmalarının ardından Çerkezköylülerin sabırsızlıkla beklediği an geldi. Haluk Levent Amfi Tiyatro'da kendisini bekleyen hayranlarının karşısına 'Kaçış' adlı şarkısı ile çıktı. Sahne performansı Çerkezköylülere unutulmaz bir gece yaşatan Haluk Levent, Elfida, Dağlar, Leylim Ley, Sevmek Böyledir İşte, şarkılarıyla Çerkezköylüleri coşturdu. Çerkezköy'lü hayranlarına albümlerinde bulunan Haydar Haydar, Çemberimde Gül Oya ve Çanakkale türkülerini söyleyen Levent, yüzlerce kişiye rüya gibi bir gece yaşattı. Konserin ardından Ulus-Der Çerkezköy Şube Başkanı Erdal Darçın sahneye çıkarak günün anısına Haluk Levent'e çiçek takdim etti. Konsere Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan, CHP Çerkezköy Belediye Başkan aday adayları, CHP Kapaklı Belediye Başkan aday adayları, İl Genel Meclis Üyesi Sami İkizler, CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı üyeleri, Ulus-Der Çerkezköy Şubesi yönetim kurulu üyeleri ile yüzlerce vatandaş katıldı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çerkezköy'da Haluk Levent'le Rüya Gibi Bir Gece - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement