Çermik'te Tiyatro Neşeli Anlar Yaşattı - Son Dakika
Yerel

Çermik'te Tiyatro Neşeli Anlar Yaşattı

Çermik\'te Tiyatro Neşeli Anlar Yaşattı

Tiyatro ve dizi sanatçısı usta oyuncu Ercüment Balakoğlu ve ekibi, Çermikli öğrencilere neşeleri anlar yaşattı.

24.05.2016 18:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kalkınma Bakanlığının katkıları ve Diyarbakır Valiliğinin koordinatörlüğünde Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Çermik Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje çerçevesinde Çermik'e gelen tiyatro ve dizi sanatçısı usta oyuncu Ercüment Balakoğlu ve ekibi, Çermikli öğrencilere yönelik neşeli ve bir O kadar anlamlı; "Pembe aslında Siyahtır" oyununu sergiledi.

Çermik Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" kutlama programları çerçevesinde hazırlanan proje ile yaklaşık Üç haftadan beridir birçok akademisyen ve bilim adamı Çermik'e gelerek çeşitli konularda konferanslar verdi.

Uyuşturucu maddelerin zararlarını konu alan "Pembe aslında Siyahtır" isimli tiyatro gösterisini trajikomik bir anlatımla sergileyen Ercüment Balakoğlu ve ekibi öğrencilerden bol bol alkış aldı. Uyuşturucunun insan hayatını nasıl kararttığını ustaca sergileyen ekip, öğrenciler tarafından büyük ilgiyle izlendi.

Balakoğlu ve ekibi gösterilerini öğleden önce Çermik çok Programlı Lisesi Salonunda ÇPL öğrencilerine sergiledi. Daha sonra Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine yönelik sunumlarını gerçekleştirdiler.

Tiyatro Ekibi, öğleden sonra da Kale Ortaokulu Toplantı Salonunda Çermik Anadolu Lisesi öğrencileri yönelik gösterilerini sundu. Balakoğlu, oyunun sonunda ünlü ses ve dizi sanatçılarından, Mesut Akusta, Erkan Petekkaya ve Soner Arıca gibi sanatçıların tavsiyelerini içeren bir slayt gösterisini öğrencilere izletti.

Her sahnesi öğrencilerin büyük tezahüratı ile karşılanan "Pembe aslında Siyahtır" tiyatro oyununu hazırlayan usta oyuncu Ercüment Balakoğlu, oyun sonunda öğrencilere teşekkür ederek şöyle konuştu; "Uyuşturucu maddelerin zararlarını konu edindiğimiz oyunumuzu ilgiyle izlediğinizi görmek bizleri daha çok mutlu etti ve daha çok heyecanlandırdı.

Amacımız sizleri uyuşturucunun zararları konusunda az da olsa bilgilendirmek ve bilgilendirirken bir nebze olsun eğlendirmekti. Gençler!.. Sizler, bu ülkenin geleceğisiniz. Ailelerinizle bağlarınız koparmayın, kötü insanları arkadaş edinmeyin. Öğretmenleriniz ikinci ana-babanızdır. "Ağaç yaş iken eğilir" demiş atalarımız. Bugün atacağınız sağlam adımlar, geleceğimizi sağlam temellere oturtacaktır." Dedi.

Ercüment Balakoğlu Çermik halkı tarafından da çok iyi karşılandığını belirterek, başta Çermik'e gelmelerine vesile olan Çermik İlçe Kaymakamlığına, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, tüm Çermikli öğrencilere ve Çermik halkına teşekkür etti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Çermik'te Tiyatro Neşeli Anlar Yaşattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement