Ces 2014'ün En İlginç Konuğu: Dalek - Son Dakika
Teknoloji

Ces 2014'ün En İlginç Konuğu: Dalek

Ces 2014\'ün En İlginç Konuğu: Dalek

Massive Audio şirketi, Docktor Who karakteri olan Dalek’e birebir benzeyen devasa müzik çalar cihazını CES 2014’te görücüye çıkardı.

08.01.2014 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Furkan Yaldız - - Las Vegas'ta devam eden Tüketici Elektronik Fuarı (CES) 2014, fütüristik teknolojilere de ev sahipliği yapıyor. Mobil cihazdan tutunda akıllı oyuncaklara kadar birçok teknolojik cihazların lanse edildiği fuarda ilginç ürünler de görücüye çıkıyor. İşte, bunlardan bir tanesi de Dalek adını taşıyan cihaz.

Otomobil hoparlör şirketi olarak tanınan Massive Audio, popüler bilim kurgu dizisi Doctor Who'da Doktor'un baş düşmanı olan Dalek'den ilham alarak bir ürün geliştirdi. Dalek adını taşıyan bu cihazın etek kısmında 32 adet woofer hoparlör bulunuyor. Cihazın kafasının içerisinde ise 5.000 watt'lık büyük subwoofer hoparlör yer alıyor. Akıllı telefon ya da tablet aracılığı ile müzik çalabilen Dalek'in maliyeti ise yaklaşık olarak 25,000 dolar olduğu belirtiliyor. Ayrıca, 926 kiloluk mekanik cavanarı inşa eden ekip, etek kısmında yer alan hoparlörlerin konumlandırma hesaplamalarının çok zor olduğunu da vurguluyor.

Furkan Yaldız - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Ces 2014'ün En İlginç Konuğu: Dalek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement