Ceset Bulunamadı Ama, Sanık Ömürboyu Hapis Cezası Aldı - Son Dakika
Güncel

Ceset Bulunamadı Ama, Sanık Ömürboyu Hapis Cezası Aldı

Ceset Bulunamadı Ama, Sanık Ömürboyu Hapis Cezası Aldı

Denizli'nin Güney İlçesi'nde, emekli polis memuru Ahmet Özkan'ın (55), 30 Haziran 2009 tarihinde kayıp olan damadı Ahmet Kuloğlu'nu öldürüp, bir tarlaya gömdüğünü itiraf etmesiyle ilgili davada karar çıktı.

18.12.2015 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli'nin Güney İlçesi'nde, emekli polis memuru Ahmet Özkan'ın (55), 30 Haziran 2009 tarihinde kayıp olan damadı Ahmet Kuloğlu'nu öldürüp, bir tarlaya gömdüğünü itiraf etmesiyle ilgili davada karar çıktı. Cinayeti, intihar eden babasıyla birlikte işlediği iddiasıyla tutuksuz yargılanan polis memuru Ali Rıza Özkan (34) ömürboyu hapis cezasına çarptırıldı. Aradan 6 yıl geçmesine rağmen öldürülen damat Kuloğlu'nun cesedi ise halen bulumadı.

Uşak Emniyet Müdürlüğü'nden emekli polis memuru Ahmet Özkan'ın kızı M. (31), internette bir arkadaşlık sitesinde tanıştığı Ahmet Kuloğlu'yla (41), kaçarak evlendi. Bu evlilikten bir kızları oldu. İlk zamanlar iyi giden evlilikleri, iddiaya göre Kuloğlu'nun eşine şiddet uygulaması nedeniyle kabusa döndü. M. Kuloğlu, kızını da alarak babasının Güney İlçesi Kerimler Mahallesi'ndeki evine döndü.

KIZINI ALMAYA GELDİ, ORTADAN KAYBOLDU

25 Haziran 2009 tarihinde kızını almak üzere Denizli'ye gelen ve son olarak Güney otobüs terminalindeki MOBESE kameralarınca görüntülenen Kuloğlu'ndan bir daha haber alınamadı. Bunun üzerine jandarma, kayınpeder Ahmet Özkan'ın ifadesine başvurmak için evine gitti. Jandarmalara, üzerini değiştireceğini söyleyerek yan odaya geçen Özkan, çenesinin alına dayadığı beylik tabancasıyla intihar etti. Ahmet Özkan, bıraktığı intihar notunda, damadını öldürdüğünü ve bir tarlaya gömdüğü itiraf etti. Bunun üzerine Güney'de birçok tarlada Kuloğlu'nun cesedi arandı, ancak bir sonuç alınamadı. Cinayetin üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen Kuloğlu'nun cesedi bulunamadı.

OĞLUNA ÖMÜRBOYU HAPİS CEZASI

Soruşturma kapsamında, intihar eden Ahmet Özkan'ın polis memuru oğlu Ali Rıza Özkan da açılan davada sanık olarak yer aldı. Oğul Özkan hakkında, 'tasarlayarak öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istendi. 30 Haziran 2009'da emekli polis memuru Ahmet Özkan'ın intiharı ile başlayan kayıp damat cinayetiyle ilgili davada mahkeme dün kararını verdi. Mahkeme heyeti, cinayeti babasıyla birlikte işlediği kanaatine varılan Ali Rıza Özkan'a önce ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası verdi, ardından iyi hali nedeniyle bunu  ömürboyu hapse indirdi. Tutuksuz yargılanan Ali Rıza Özkan, katıldığı duruşmada tutuklandı.

'KARDEŞİMİN MEZARI OLSUN'

Öldürülen Ahmet Kuloğlu'nun ablası Çiğdem Tunç, "Kardeşimin de bir mezarı olsun istiyoruz. Kardeşimin ölüsünü görmediğimiz için her an çıkıp gelecekmiş gibi düşünüyoruz. Annem, olay sebebiyle sağlık sorunları yaşıyor. Babam aynı ortamda bulunamıyor. Ben çocuklarımı ihmal ediyorum. Herkes gibi kardeşimin de mezarının olması için uğraşıyorum" dedi.

Sanık Ali Rıza Özkan'ın 6 yıl boyunca tutuksuz yargılanması nedeniyle kardeşinin gömüldüğü yeri bilenlerin korktukları için sessiz kaldığını düşündüklerini anlatan Çiğdem Tunç şöyle konuştu:

"Sanık müebbet hapis cezasına çarptırıldı ve tutuklandı. Artık korkacak bir durum yok. Kardeşimin öldürülmesiyle ilgili bilgi sahibi olanlar, gömüldüğü yeri bilenler lütfen haber versin. Kardeşimi bulmamız bizim için çok önemli. Ona bir mezar yaptırıp, başında dua etmek istiyoruz." - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ceset Bulunamadı Ama, Sanık Ömürboyu Hapis Cezası Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement