Çeşme'de 3. Aşk Festivali Başladı - Son Dakika
Güncel

Çeşme'de 3. Aşk Festivali Başladı

Çeşme\'de 3. Aşk Festivali Başladı

İZMİR (İHA) – İzmir’in Çeşme ilçesinde belediyenin “9 Durak 9 Deneyim Projesi” kapsamında düzenlenen 3. Aşk Festivali coşkuyla başladı.

21.10.2017 21:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İZMİR (İHA) – İzmir'in Çeşme ilçesinde belediyenin "9 Durak 9 Deneyim Projesi" kapsamında düzenlenen 3. Aşk Festivali coşkuyla başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Aşk Festivali'nin Çeşme'ye yakışan bir festival olduğunu söyledi.

Çeşme'nin Dalyan Mahallesi'nde gerçekleştirilen 3. Aşk Festivali, kortej yürüyüşü ile başladı. Kortej yürüyüşüne CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal, Mahalle ve Muhtarlar Meclisi Başkanı Rasim Özgül, CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran, ADD Çeşme Şubesi Başkanı Veysel Ayhan, Belediye Meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. Bluco Entrudo Ritm Grubu eşliğinde gerçekleştirilen kortej yürüyüşü sırasında esnafa ve vatandaşlara kırmızı karanfiller dağıtıldı. Dalyan sahilindeki balık restoranlarının önündeki kırmızı balonlar ve kalp şeklinde giysiler giyen animatörler festivale renk katarken, vatandaşlar hatıra fotoğrafları çekilmek için adeta birbirleriyle yarıştılar.

Renkli görüntülerin oluştuğu kortej yürüyüşünün ardından bir açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Aşk Festivali'nin Çeşme'ye yakışan bir festival olduğunu vurgulayarak, "Yarımadadaki ve diğer ilçelerimiz ile köylerimizdeki festivalleri destekliyoruz. Hem tanıtım açısından, hem ürünlerin değerlendirilmesi açısından, hem ekonominin canlanması açısından hem de insanların buluşarak sosyalleşmesi ve birbirlerini tanıması, son zamanlarda azalan sevgi ve kardeşlik bağlarının güçlenmesi açısından festivalleri çok önemsiyoruz. Aşk Festivali de böyle bir festival. Ben Çeşme Belediye Başkanımız Muhittin Dalgıç'ı kutluyorum. Güzel festivaller gerçekleştiriyor. Hareket oluyor, esnafımız hareketleniyor. Vatandaşlarımız gelerek eğleniyor. Bu tür etkinliklerin devamında çok büyük fayda var. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak sonuna kadar destekliyoruz" diye konuştu.

"Aşk Festivali ile barış, sevgi, hoşgörü mesajı vermek istiyoruz"

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç da, "9 Durak 9 Deneyim Projelerimizle bölgemizin, insanlarımızın en çok ihtiyaç duyduğu birlikteliğe, dostluğa, sevgiye, aşka, hoşgörüye, barışa katkı sağladığımıza inanıyorum. Üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz Aşk Festivali'nin de çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Buradan Türkiye'ye bir mesaj vermek istiyoruz; insanların el ele, omuz omuza olabileceklerini, kol kola girebileceklerini, güzel sözler söyleyebileceklerini, savaşa hayır diyebileceklerini, 'barış, sevgi, hoşgörü' diye haykırabileceklerini bu etkinliğimizle göstermek istiyoruz. Bu güzel havada Çeşme'den bütün ulusumuza barış, sevgi, hoşgörü diliyorum" şeklinde konuştu.

Balonlar gökyüzüne salındı

Festivalde Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü ve Dalyan Mahallesi Muhtarı Faruk Tonga, barış, sevgi ve hoşgörü dilekleri ile kalp şeklindeki balonları gökyüzüne saldılar. Dalyan sahilinde açılan stantlarda ev ürünü yiyecekler ve hatıra eşyaları satışa sunulurken, dans gösterileri, Grup Son Dakika konseri ve Bluco Entrudo Ritm Grubu'nun gösterileri ile keyifli saatler yaşandı. Festivalin ilk günü Zeliha Sunal&Z/Project konseri ile sona erdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çeşme'de 3. Aşk Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Karaburun'da Yunanistan unsurları tarafından geri itilen lastik bottaki 1'i çocuk 37 düzensiz göçmen kurtarıldı
    23:14 İzmir Karaburun'da Yunanistan unsurları tarafından geri itilen lastik bottaki 1'i çocuk 37 düzensiz göçmen kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri, Yunanistan unsurlarınca geri itilen lastik bottaki 1'i çocuk 37 düzensiz göçmeni kurtardı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Ferhat Göçer, Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda sahne aldı
    23:13 Ferhat Göçer, Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda sahne aldı

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda şarkıcı Ferhat Göçer, Seyhan Nehri kıyısındaki Merkez Park'ta konser verdi. Katılımcılar, Göçer'in şarkılarına eşlik ederken, dinleyiciler ise performansı cep telefonlarıyla kaydetti ve konser sonunda sanatçıyı alkışladı.

  • Togg T8X Tanıtım Tarihi Açıklandı
    23:10 Togg T8X Tanıtım Tarihi Açıklandı

    Togg CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş, Togg T8X modelinin tanıtım tarihini açıkladı. Karakaş, Mart 2025 - Nisan 2025 tarihleri arasında Togg T10F modelini satışa sunacaklarını ve bir süre sonra da Togg T8X'in tanıtımını yapacaklarını belirtti.

  • Steam'den en fazla gelir elde eden oyun yayımcıları belli oldu
    23:10 Steam'den en fazla gelir elde eden oyun yayımcıları belli oldu

    Valve, Steam üzerinden en fazla gelir elde eden oyun yayımcısı olarak öne çıkıyor. KRAFTON Inc. ikinci sırada yer alırken, Electronic Arts üçüncü sırayı aldı. Ubisoft ve SEGA da listede yer alan diğer firmalar arasında bulunuyor.

  • iQOO Neo 9s Pro: Performansıyla Rakiplerini Geride Bırakıyor
    23:10 iQOO Neo 9s Pro: Performansıyla Rakiplerini Geride Bırakıyor

    iQOO'nun yeni modeli iQOO Neo 9s Pro, sızıntılarla ortaya çıktı. Snapdragon 8 Gen 3 işlemci ve 16 GB RAM ile güçlendirilen cihaz, 144Hz ekran yenileme hızı ve 120W hızlı şarj desteği gibi özellikler sunuyor. Neo 9s Pro, orta sınıfa hitap etmesine rağmen amiral gemisi modellerine meydan okuyor.

  • Xiaomi Civi 4 Özellikleri Ortaya Çıktı: İşte Beklenenler
    23:10 Xiaomi Civi 4 Özellikleri Ortaya Çıktı: İşte Beklenenler

    Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden Xiaomi, yakında yeni Civi 4 modeliyle sahne alacak. Google veri tabanında görüntülenen telefonun özellikleri ortaya çıktı. Xiaomi Civi 4, kavisli bir ekran, Snapdragon 8s Gen 3 işlemci, 12 GB RAM ve Android 14 işletim sistemi gibi özelliklere sahip olacak.

  • HYTE, Gaming.Gen.TR iş birliğiyle Türkiye pazarına giriş yaptı
    23:09 HYTE, Gaming.Gen.TR iş birliğiyle Türkiye pazarına giriş yaptı

    Gaming.Gen.TR ve Beta Oyun Teknoloji A.Ş. iş birliğiyle HYTE markası Türkiye pazarına adım attı. HYTE, oyun ve performansı yeni zirvelere taşımanın yanı sıra, ekranda heyecan verici yeni deneyimler sunmayı hedefliyor. Ayrıca, PC kurma sürecini eğlenceli ve etkileşimli bir hale getirerek, oyun ve teknoloji ile etkileşimi tamamen yeniden şekillendiriyor. HYTE, sanatsal tasarımlar ile hem yeni başlayanlara hem de deneyimli kullanıcılara hitap ediyor. Gaming.Gen.TR'de HYTE ürünleri, başlangıç olarak LCD panelli oyuncu kasaları ve aksesuarları ile sunuluyor.


Advertisement