Çeşme'de Anlamlı Festival - Son Dakika
Yerel

Çeşme'de Anlamlı Festival

Çeşme\'de Anlamlı Festival

Çeşme, 16-17 Temmuz’da anlamlı bir festivale ev sahipliği yapacak.

12.07.2016 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çeşme, 16-17 Temmuz'da anlamlı bir festivale ev sahipliği yapacak. Atatürk'ün Ilıca'yı ziyaret etmesinin anısına düzenlenecek olan festivalin isminin "Ilıca'dan Ata'ya Selam" olduğunu ifade eden Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "Herkesi bu anlamlı festivale davet ediyoruz" dedi.

"Ilıca'dan Ata'ya Selam" etkinliğinin, çok anlamlı bir etkinlik olacağını vurgulayan Başkan Dalgıç, "Atatürk'ün Ilıca'yı ziyaret edip kaldığı dönemin anısına bu etkinliği düzenliyoruz. Tarihini, bayram tatili nedeniyle biraz ileri aldık. Bu anlamlı festivalde, Atatürk'ün bu bölge ile ilgili düşüncelerinin anlatılacağı paneller, valsler, su gösterileri, müzik gibi etkinlikler düzenlenecek. Atatürk'ün sadece fikirleri ile ilgili değil, yaşamı, sanata bakışını da içeren bir festival olacak. O yıllardan bugüne modern Türkiye'nin giysileri, bu bölgenin ve Atamızın fotoğraflarının yer alacağı sergiler açılacak. Herkesi bu anlamlı festivale bekliyoruz" diye konuştu.

Ilıca Mahallesinde gerçekleştirilecek olan festivalde, Hanri Benazus'un Atatürk fotoğrafları koleksiyonu, Taner Morova'nın eski Çeşme fotoğrafları koleksiyonu, Ilıca Çini'si ve resimleri ile "Genç Cumhuriyet Kadınlarının Kıyafetleri" sergilenecek. Türk Tarih Profesörü İlber Ortaylı'nın "1920'lerde Çevre Dünya" konulu bir söyleşi gerçekleştireceği festivalde, ayrıca yazar Yılmaz Karakoyunlu "Atatürk ve İzmir Suikastı", Çeşmeli yazar Mehmet Culum "Atatürk'ün Ilıca'ya gelişi", yazar Hanri Benazus "Niçin Atatürk?", siyasetçi Alev Coşkun "Atatürk ve Çağdaş Toplum", Prof. Dr. Ergün Aybars "Atatürk'ün Önderliğinde Türk Kültür Devrimi" ve gazeteci Zeynep Göğüş "Atatürk ve Kadın Hakları" konulu birer söyleşi gerçekleştirecek. Besteci Cem İdiz ise "Atatürk ve Müzik" konulu danslı müzikal söyleşi sunacak.

İzmir Devlet Opera ve Balesi dansçılarının vals gösterisi sunacağı festivalde ayrıca fener alayı ve deniz üzerinde 4D gösterisi de gerçekleştirilecek. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çeşme'de Anlamlı Festival - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement