Cesur Yürek' Tuğçe Albayrak Almanya'da Anıldı - Son Dakika
Güncel

Cesur Yürek' Tuğçe Albayrak Almanya'da Anıldı

Cesur Yürek\' Tuğçe Albayrak Almanya\'da Anıldı

Almanya'da taciz edilen iki genç kızı korumak isterken uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Tuğçe Albayrak'ı anmak düzenlenen etkinlik çerçevesinde Türk Milli Futsal Takımı ile Hessen Eyalet Karması maç yaptı.

11.09.2017 11:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'da taciz edilen iki genç kızı korumak isterken uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Tuğçe Albayrak'ı anmak düzenlenen etkinlik çerçevesinde Türk Milli Futsal Takımı ile Hessen Eyalet Karması maç yaptı. Maçı Türkiye 5-2 kazandı.

2014 yılında Almanya'da taciz edilen iki genç kızı korumak isterken saldırıda yaralanan ve hastanede hayatını kaybeden; bu cesareti nedeni ile Almanya'da 'Cesur Yürek' olarak anılan Tuğçe Albayrak bir futbol maçı ile anıldı.

Türkiye Milli Futsal Takımı ile Hessen Eyalet Karması'nın karşı karşıya geldiği maçı Türkiye 5-2 kazandı.

Gelnhausen kentindeki Grosssporthalle'de oynanan maçtan önce bale gösterisi yapılırken, devre arasında da milli golcü Cenk Tosun'un imzalı forması ile Alman milli takımının forması açık artırmayla satıldı. Cenk Tosun'un forması 500 Euro'ya, Alman Milli Takımı forması ise 300 Euro'ya satıldı.

Etkinliğe Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı, Hessen Hükümet Sözcüsü Michael Busser, CDU Milletvekili İsmail Tipi, SPD Milletvekili Turgut Yüksel ve Albayrak Ailesi ile birçok davetli katıldı. Etkinlikte Tuğçe Albayrak'ın annesi Sultan Albayrak, baba Ali Albayrak ve ağabeyleri Doğuş ile Ulaş Albayrak da salondaki yerini aldı.

KALEYİ ABİSİ KORUDU

HESSEN Eyalet Karması'nın kalesini Tuğçe Albayrak'ın abisi Doğuş Albayrak korudu. Maçtan önce bir bale gösterisi düzenlenirken, ardından önce Başkonsolos Burar Karartı, ardından da Hessen Hükümet Sözcüsü Michael Busser birer konuşma yaptı. Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı Tuğçe'yi konuşmasında "medeni cesaretin simgesi" olarak andı ve "Tuğçe bize cesaretiyle örnek olmuş, her türlü riske karşı kaba gücün karşısında olmamız, doğru olanın yanında olmamızı ve korunmaya muhtaç olanı savunmak gerektiğini göstermişti. Tuğçe davranışıyla bizlerin gururu oldu. Onun anısına bu anlamlı geceyi organize edenlere ve aileyi zor günlerinde yalnız bırakmayıp daima yanlarında olanları kutlamak lazım" dedi ve geceye katılan Türkiye Futsal Milli Takımı Sorumlusu Cem Pamiroğlu'na teşekkür ve onur plaketi takdim etti. Cem Pamiroğlu da "Bizim için onurlu ve gururlu bir gün oldu" diye konuştu.

BUSSER'DEN DUYGULU KONUŞMA

HESSEN Eyaleti Başbakanı Volker Bouffier ile Tuğçe'nin cenaze töreninde bulunduklarını belirten Hessen Eyaleti Hükümet Sözcüsü Micheal Busser de çok güzel bir konuşma yaptı. Tuğçe'nin başkalarının yüzünü çevirdiği şiddet olayında taciz edilen iki küçük kızın yardımına koştuğunu belirten Busser, "Toplumsal yaşamda bunun adına cesaret denir. Toplumumuzda ne yazık ki az görülüyor" dedi. Futsal Milli Takım Teknik Direktörü Sercan Görgülü, 2018 Futsal Avrupa Şampiyonası elemelerine hazırlandıklarını belirterek, "Burada bugün asıl önemli olan, yaşamı pahasına medeni cesaret örneği gösteren Tuğçe. Onu hatırlamak, onu unutturmamak için buradayız" dedi ve geceye tüm ekibin severek katıldığını söyledi.

GELİRİ TİYATROYA

TÜRK Türk Milli Takımı'nın kafile başkanlığını Fenerbahçe ve Türk Milli Takımı'nın eski yıldızlarından Cem Pamiroğlu, Teknik Direktörlüğü'nü ise Boluspor, Fenerbahçe ve Sarıyer'den tanıdığımız eski milli futbolculardan Sercan Görgülü yaptı. Gecede elde edilen gelir, şiddete karşı etkinlikler düzenleyen Frankfurt Schultheater okul tiyatro ekibine verilecek.

OLAY NASIL OLMUŞTU?

TUĞÇE Albayrak 15 Kasım 2014 tarihinde iki küçük kıza yardım edip tacizden kurtardığı için saldırganların hedefi haline gelmişti. Gençlerden biri olaydan sonra Tuğçe'ye vurup yere düşmesine sebep olmuştu. Genç kız düşerken başını yere vurup ağır yaralanmış, iki hafta tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti. Tuğçe, aynı zamanda 23. yaşgünü olan 28 Kasım'da hayata gözlerini yummuştu. - Karaca

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cesur Yürek' Tuğçe Albayrak Almanya'da Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement