Cesursan Kazanırsın! - Son Dakika
Spor

Cesursan Kazanırsın!

Cesursan Kazanırsın!

Türkiye'nin nefesini tutarak beklediği Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde sonucu teknik adamların kararları tayin edecek.

17.03.2018 02:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Celal Umut Eren

Aykut Kocaman'ın ideal sistemi artık ezberlendiği üzere 4-2-3-1'in en sert hali. Manchester United'ın Jose Mourinho yönetiminde bu sezon ortaya koyduğu futbol ve sistemin sanki Türkiye'de vücut bulmuş hali. Zaten iki teknik adamın istikrarsız sonuçları da birbirlerine çok benziyor
Fatih Terim ise ileri doğru oynayabilen, hücumun her alanını seven, hep bir fazla gol atmayı şiar edinen bir teknik adam; UEFA Kupası'nı kazanırken de EURO 2008'de tarih yazarken de... İki hoca taktik detayları çok önemseyecek ama psikolojik açıdan güçlü olan, cesur davranan istediğini alacak
Moğol İmparatorluğu'nun Türk hükümdarı Cengiz Han'ın, 'Korkuyorsan yapma, yapıyorsan korkma, yaptıysan şikayet etme' sözü asırlar boyu komutanlara, liderlere rehberlik etmiştir.
Türk futbolunun iki dev çınarı; Fenerbahçe- Galatasaray, iki büyük futbol adamı; Aykut Kocaman ve Fatih Terim idaresinde, son derece kritik bir maça çıkıyor. Kadıköy'deki dev randevuda iki teknik direktör elbette taktik detayları da çok önemseyecek ama psikolojik açıdan güçlü olmak zorundalar.
90 dakika içerisinde cesaret kadar sakinlik, güç kadar liderlik, taktik kadar hamleler önemli olacak. Aykut Kocaman'ın ideal sistemi artık ezberlendiği üzere 4-2-3-1'in en sert hali. Manchester United'ın Jose Mourinho yönetiminde bu sezon ortaya koyduğu futbol ve sistemin sanki Türkiye'de vücut bulmuş hali. Zaten iki teknik adamın istikrarsız sonuçları da birbirlerine çok benziyor. Fakat, 2012-13 sezonunda Fenerbahçe ile Avrupa Ligi'nde yarı finale uçarken Benfica ve Lazio maçlarındaki ihtişamlı futbol doğruları ise daha çok Jurgen Klopp'un B. Dortmund'unu anımsatıyordu.
Bir diğer tarafta da hücumu seven Fatih Terim'in tarzı içinse Andrea Pirlo'nun tabiriyle kaos futbolu ya da Cosmin Contra ile Gattuso gibi tutkulu adamların övgülerine mazhar olmuş hücum futbolu denebilir. İleri doğru oynayabilen, hücumun her alanını seven, hep bir fazla gol atmayı şiar edinen bir teknik adam Terim; UEFA Kupası'nı kazanırken de EURO 2008'de tarih yazarken de.
Şimdi en son 1999'da Kadıköy'de kendi kazandırdığı galibiyetten tam 19 yıl sonra yani 21. yüzyılda, bir ilki başarmak isteyecek Fatih Terim... Diğer tarafta da 3 Temmuz sürecinin lideri, Fenerbahçe'nin hoca ve futbolcu olarak tarih yazan teknik direktörü Aykut Kocaman, pes etmemeye çalışacak.
Ligin kaderini belirleyecek derbinin reçetesi de yine tarih sayfalarında saklı, iki teknik adamın önünde duruyor, Kanuni Sultan Süleyman'ın Viyana seferi için söylediği, "Bir zafer daha umuyorum, zaferi kendime vaad ediyorum" sözüyle birlikte. Fatih Terim'in 'Cesur yenilgileri, korkak galibiyetlere tercih ederim' veya Aykut Kocaman'ın 'Her zaman doğru bildiğimi yaptım, futbol hayatımda da normal hayatımda da hep doğru bildiğim yolda yürüdüm" anlayışı... Hangisinin kazanacağını cesaretleri belirleyecek.
]
]
]

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Cesursan Kazanırsın! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement