Çevre Bakanı Kurum Yerli ve Yabancı Turistlere Bez Çanta Hediye Etti - Son Dakika
Güncel

Çevre Bakanı Kurum Yerli ve Yabancı Turistlere Bez Çanta Hediye Etti

Çevre Bakanı Kurum Yerli ve Yabancı Turistlere Bez Çanta Hediye Etti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Karabük ziyaretleri kapsamında Dünya Miras Kenti Safranbolu'da yerli ve yabancı turistlere bez çanta hediye etti.

05.01.2019 19:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Karabük ziyaretleri kapsamında Dünya Miras Kenti Safranbolu'da yerli ve yabancı turistlere bez çanta hediye etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Karabük ziyaretleri kapsamında Dünya Miras Kenti Safranbolu'nun Tarihi Çarşı bölgesini gezdi. Safranbolu Belediyesi tarafından başlatılan 'Sıfır Atık' projesi kapsamında 5 plastik şişeye 1 bez çanta projesi kapsamında Tarihi Çarşı'nın Kazdağlı Meydanı'nda Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından Safranbolululara, yerli turistlere ve Çinli turistlere bez çanta ve file hediye edildi.

Kazdağlı meydanında yapılan proje kapsamında açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 1 Ocak 2019 tarihi itibariyle plastik poşetlerimiz ücretli hale geldiğini anımsatarak, "Yıllık yaklaşık 30 - 35 milyar adet plastik poşet tüketiyoruz. Bu uygulamayla birlikte kişi başı 440 olan kullanım tüketimi çok yakın zamanda 40 adete düşürmeyi hedefliyoruz" dedi.

Kurum, "Plastik poşetler 400 ile 800 yıla varan sürede ancak doğaya karışabiliyor ve baktığınızda plastik poşetlerin toplanıp yeniden üretilme maliyeti normal bir maliyete göre yüz kat daha fazla. 2050 yılında denizlerde yaşayan balık sayısından daha fazla çözünmüş plastik olacağı öngörüsü var. Dolayısıyla biz AK parti olarak, Cumhurbaşkanımız yerel seçimlerde propaganda malzemesi olarak hiçbir alanda sadece seçim koordinasyon merkezlerinin olduğu alanların dışında plastik bayrak, poşet broşür ve benzeri uygulama yapmamayı karar aldı. İnşallah tüm ülkemizde plastik poşet kullanımını azaltacağız. Belediyemiz güzel bir uygulama yapıyor. Şişe getiren vatandaşlarımıza ücretsiz bez torbalarımızdan hediye ediyoruz. Dolayısıyla bunlar tek kullanımlık değil. Poşetlerin yerine bez torbalarımızı kullanarak doğaya, çevreye, ülkemize daha duyarlı bir süreç içerisine gireceğiz. Geleceğimiz için, çocuklarımız için, daha güzel bir dünya için uygulamayı hep beraber destekliyoruz. Aynı zamanda kadın kollarımızda artık bezlerden çanta üretiyorlar. O çantaları da vatandaşlarımıza ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Hanımlardan isteğimiz artık alışverişe bu tarz çantalarımızla filelerimizle gitmeleri. Poşet tüketimini azaltmamız. Bu uygulamanın tüm ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Uygulamada emeği geçen herkese de çok teşekkür ediyorum" dedi.

"Safranbolu'muza çöp arabası girmeyecek"

Sıfır atık projesiyle birlikte Safranbolu'ya çöp arabasının girmeyeceğini de ifade eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, konuşmasında ecdadın mirası olan Safranbolu'nun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı için çok büyük önem arz ettiğini belirterek, "Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı sıfır atık uygulamasını tüm ilçe genelimizde pilot bölge seçmek suretiyle tüm ilçemizde yaygınlaştıracağız. Bu sayede Safranbolu'muza çöp arabası girmeyecek. Bu projenin bitmesiyle birlikte çöplerimiz kaynağından ayrıştırılacak. Organik atıklarımızda kompos haline getirip yine ürünlerimizin yetiştirilmesinde kullanılacak. Türkiye'de bir ilk olacak. 1 milyon turistimizin ziyaret ettiği, bölgemizin, ülkemizin en önemli yüzlerinden, değerlerinden olan Safranbolu'da da bu uygulamayı gerçekleştirmiş olacağız" dedi.

Bakan Kurum daha sonra pet şişe getiren vatandaşlara Safranbolu Belediyesi ve Kaymakamlığının bez poşetlerini dağıttı. Bakan Kurum, ardından eski çarşı bölgesini de gezerek burada yerli ve yabancı turistlere de file ve bakanlığın bez poşet hediye etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Tarihi Çarşı gezisine Karabük Valisi Fuat Gürel, AK Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, AK Parti Karabük İl Başkanı Av. İsmail Altınöz, AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Burhanettin Uysal, daire ve kurum müdürleri ve partililer eşlik etti. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çevre Bakanı Kurum Yerli ve Yabancı Turistlere Bez Çanta Hediye Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.


Advertisement