Çevre Derneği Başkanı Sümer'den Proje Teklifi - Son Dakika
Ekonomi

Çevre Derneği Başkanı Sümer'den Proje Teklifi

Çevre Derneği Başkanı Sümer\'den Proje Teklifi

Çevre Derneği Başkanı Güner Sümer, Eskişehir’e katı atıktan elektrik üretilmesi ile ilgili proje yapılması gerektiğini söyledi.

24.08.2017 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre Derneği Başkanı Güner Sümer, Eskişehir'e katı atıktan elektrik üretilmesi ile ilgili proje yapılması gerektiğini söyledi.

Afyonkarahisar'daki tesisten örnek veren Sümer, "Afyonkarahisar ile merkezinde bulunan 15 ilçe, 50 belde ve 450 köyün çöpleri toplanıyor, geri dönüşüm çöpleri ayrıştırılıyor. Kalan organik atıklar bir alanda toplanarak üstü toprakla kapatılıyor. Burada oluşan metan gazı, daha sonra elektrik üreten jeneratör bölümüne gönderiliyor. Tesiste metan gazı üretimi saatte 2,4 megavat olup, Afyon'da 10 bin evin elektrik ihtiyacını karşılıyor" dedi.

Bu konuda Eskişehir'de 2007 yılında bir çalışma yapıldığını hatırlatan Sümer, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Bu çalışmaya Eskişehir Büyükşehir Çevre Şubesi ve Eskişehir Çevre derneği katıldı. İncelemeler için Bursa'nın çöp depolama tesis ve metan gazı tesisi ile elektrik üreten jeneratör tesisi gezilerek incelendi. Daha sonra Kütahya'daki çöp depolama tesisi ile metan gazı ve jeneratör tesisleri incelendi. Ancak Eskişehir'de bu proje de yatırım yapılmadığı için neticelenmedi. Biz Eskişehir Çevre Derneği olarak Eskişehir'deki katı atık çöplerin ayrıştırılması, metan gazı tesisinin kurulması ve elektrik üreten jeneratör tesisin kurulması için 'Katı atık çöp yönetim projesi' hazırlanıp bu konuda yatırım yapılmasını öneriyoruz." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Çevre Derneği Başkanı Sümer'den Proje Teklifi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Huawei, Çin'de Yeni Bir Çip Fabrikası Kuruyor
    01:09 Huawei, Çin'de Yeni Bir Çip Fabrikası Kuruyor

    Huawei yönetimi, Çin'de kapsamlı bir çip fabrikası daha kurmak için çalışmalara başladı. Şirket, çip sektörünün gelişeceğini öngörerek bu alana yapacağı yatırımları artıracak. Şanghay'da yapılacak olan fabrikanın, şirketin çip ihtiyacını karşılaması bekleniyor. Fabrikada üretilecek çiplerin ağırlıklı olarak akıllı telefonlar için kullanılacağı belirtiliyor. Huawei, böylece çip konusunda dışa bağımlılıktan kurtulmayı hedefliyor. Şirketin dev yatırımlarının ürün fiyatlarına etki edebileceği iddia ediliyor.

  • Gözler seçim sonrası ilk kabine toplantısında! İşte masadaki konu başlıkları
    22:04 Gözler seçim sonrası ilk kabine toplantısında! İşte masadaki konu başlıkları

    Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 31 Mart yerel seçimleri sonrası ilk toplantısını yapacak. Toplantıda İran-İsrail gerilimi, sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyareti ve enflasyonla mücadele başlıkları ele alınacak.


Advertisement