Çevre Dostu Okyay 'İsmail Hakkı Tonguç' anısına 1500 Tohum Dikti - Son Dakika
Güncel

Çevre Dostu Okyay 'İsmail Hakkı Tonguç' anısına 1500 Tohum Dikti

Çevre Dostu Okyay \'İsmail Hakkı Tonguç\' anısına 1500 Tohum Dikti

Adana'da yaşayan ağaçlandırma gönüllüsü Mustafa Okyay, topladığı 1500 badem tohumunu Köy Enstitüleri'nin kurucusu İsmail Hakkı Tonguç anısına Ankara Elmadağ'da dikti.

10.02.2015 09:47  Güncelleme: 10:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Toroslar'da bir dağ köyünde oturan ağaçlandırma gönüllüsü Mustafa Okyay, topladığı 1500 kabuklu badem tohumunu Köy Enstitüleri'nin kurucusu İsmail Hakkı Tonguç anısına Ankara'nın Elmadağ ilçesi Hasanoğlan Mahallesi'nde toprakla buluşturdu. Boş zamanlarında yurdun dört tarafında ağaçlandırma gönüllüsü olarak çalışma yaptığını belirten Okyay, "Ülkemizin yeşile bürünmesi için gönüllü ağaçlandırma ordusuna ihtiyacı var" dedi.

Turizm mevsiminde turist rehberliği ve çevirmenlik yapan, boş zamanlarında ise meslektaşı olan eşiyle birlikte yurdun dört bir tarafında ağaçlandırma gönüllüsü olarak çalışan 48 yaşındaki Mustafa Okyay, Ankara'nın Elmadağ İlçesi Hasanoğlan Mahallesi'nde İdris Dağı kıraç alanına 1500 kabuklu badem tohumunu etki. Toroslar'ın bir dağ köyünde yaşadığını anlatan Okyay, bu çalışmasını Köy Enstitüleri'nin kurucusu ve eğitim uzmanı olarak bilinen İsmail Hakkı Tonguç anısına yaptığını belirterek şöyle dedi:

"Tohum dikme aylarında daha önce planladığım bölgelere kabuklu badem, ceviz ve meşe tohumlarını çapa ile toprakla buluşturarak, ülkemizin yeşillenmesine katkı sağlamaya çalışıyorum. 20'li yaşlarda gönüllü olarak başladığım ağaçlandırma çalışmalarını hayatımın son dakikasına kadar sürdürmeye çalışacağım."

Çevre gönüllüsü Okyay, Toros Dağları'na ektiği badem fidanlarının 5 yıl önce meyve vermeye başladığını belirtirken, şöyle dedi:

"Şimdi fidanların tohumlarını sırt çantama doldurarak, badem yetişmesine engel olmayan coğrafyalara taşıyarak bir çapa ağzı ile toprakla buluşturuyorum. Bu yılki planımda, bir dönem eğitim sistemimize damgasını vurmuş ve halen tartışma konusu olan Köy Enstitüleri'nin kurucusu ve eğitim uzamanı İsmail Hakkı Tonguç anısına bin 500 adet badem ağacı tohumunu iki gün süren bir çalışma sonucu İdris Dağı kıraç alanlarında toprakla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu ülkenin yeşile bürünmesi için gönüllü insanlara ihtiyacı var." - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çevre Dostu Okyay 'İsmail Hakkı Tonguç' anısına 1500 Tohum Dikti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement