Çevre Haftası Sultangazi'de Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Çevre Haftası Sultangazi'de Kutlandı

Sultangazi Belediyesi, Çevre Haftası dolayısıyla düzenlediği etkinlikler kapsamında çocuklara çevre bilincini aşıladı.

10.06.2014 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sultangazi Belediyesi, Çevre Haftası dolayısıyla düzenlediği etkinlikler kapsamında çocuklara çevre bilincini aşıladı. Düzenlenen seminerlerle çevre bilincine dikkat çekilirken, çevre kampanyalarında dereceye giren öğrencilere ödül verildi.

Sultangazi Belediyesi, düzenlediği çeşitli etkinliklerle Çevre Haftası'nı kutlamaya devam ediyor. Türk Plastik Sanayi Araştırma Geliştirme Eğitim Vakfı'nın (PAGÇEV)desteklediği etkinlikler, Sultangazi Hizmet Binasında gerçekleştirildi. Düzenlenen programa Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Ak Parti Sultangazi İlçe Başkanı Murat atım ve çok sayıda öğrenci katıldı. Etkinlikler kapsamında, Çevreyi korumak için geri dönüşümün öneminin anlatıldığı seminer, çevre konulu sergi yer alırken, sinevizyon ve folklor gösterisi de sunuldu.

5 yıl önceye göre çok güzel bir ilçelerinin var olduğunu belirten Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, "Yine mücadelemizi gerek okulda, gerek sokakta, gerekse evimizde birlikte çevreci bir gençlik olarak yetişeceğiz. Çöpe attığımız materyallerin toplamı günlük olarak 450 tonu buluyor. İstanbul'da aylık 4 milyon tondur. Bizim de aylık 150 bin ton. Ama ne kadarını geri kazanıyoruz, biliyor musunuz? 30 günün sadece bir gününü geri alabiliyoruz. Siz bunu çöp kutusuna değil de geri dönüşüm kutusuna attığınız için her ay 80 bin lira bir kazanç elde ediyoruz. Bu da yılda 1 Milyon liraya tekabül ediyor. Biz o 1 Milyon ile ne yapıyoruz? 100 binin üzerindeki öğrenciye hem de bu paranın yarısıyla defterlerini ücretsiz dağıtıyoruz" şeklinde konuştu.

Düzenlenen çevre kampanyalarında dereceye giren öğrencilere, Başkan Cahit Altunay ve Kaymakam Ali Uslanmaz tarafından çeşitli ödüller verildi. Sultangazi'de çevre haftası kapsamında düzenlen etkinlikler hafta boyunca devam edecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çevre Haftası Sultangazi'de Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement