Bakan Kurum: Van Gölü'nde 807 bin metreküp dip çamuru temizlendi - Son Dakika
Güncel

Bakan Kurum: Van Gölü'nde 807 bin metreküp dip çamuru temizlendi

Bakan Kurum: Van Gölü'nde 807 bin metreküp dip çamuru temizlendiÇEVRE, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Van Gölü'nde bugüne kadar 807 bin metreküp dip çamuru temizliği yapıldığını duyurdu.

26.01.2023 10:40  Güncelleme: 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Kurum: Van Gölü'nde 807 bin metreküp dip çamuru temizlendi

ÇEVRE, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Van Gölü'nde bugüne kadar 807 bin metreküp dip çamuru temizliği yapıldığını duyurdu.

Bakan Kurum, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Van Gölü'müz hep mavi kalacak. Dünyanın incisi Van Gölü'müzü korumak, en güzel haliyle geleceğe taşımak için canla başla çalışıyoruz. Bugüne kadar 807 bin metreküp dip çamuru temizliği yapıldı" dedi.

Konuyla ilgili bakanlıktan yapılan açıklamada ise Van Gölü dip çamuru temizleme çalışmalarının, 2019 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatıldığı hatırlatıldı. Van merkezdeki 1'inci etap çalışmalarının tamamlandığı, 2'nci ve 3'üncü etap çalışmalarının da devam ettiği belirtildi. Açıklamada, Van Gölü'nün temizliği için Van Merkezi Atık Su Arıtma Tesisi ve Entegre Katı Atık Tesisi'nin devreye alındığı ve kaçak ahırların yıkılarak hayvansal faaliyetten kaynaklanan kirliliğin azaltıldığı kaydedildi. Dereler vasıtasıyla da Van Gölü'ne ulaşan kirliliğin önüne geçilmesi amacıyla ıslah çalışmasının tamamlanarak temizleme çalışmalarına devam edildiği aktarıldı. Ayrıca Van Gölü'nün, koruma kullanma dengesinin sağlanması amacıyla doğal sit statülerinden 'Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı' olarak tescil edildiği vurgulandı.

Bakan Kurum: Van Gölü\'nde 807 bin metreküp dip çamuru temizlendi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Kurum: Van Gölü'nde 807 bin metreküp dip çamuru temizlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement