Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, Trabzon'da - Son Dakika
Güncel

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, Trabzon'da

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, Trabzon\'da

Bayraktar: "Kentsel dönüşüm vatandaşın gönüllülük rızası ile başarılabilir. Eğer vatandaş kentsel dönüşümde buna müsaade etmezse, bu iş yürümez"

03.08.2013 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Kentsel dönüşüm vatandaşın gönüllülük rızası ile başarılabilir. Eğer vatandaş kentsel dönüşümde buna müsaade etmezse, bu iş yürümez" dedi.

Bayraktar, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Pelitli beldesinde yapılan Pelitli 1. Etap 364 konutun kura çekimi dolayısıyla bir düğün salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türkiye'de olduğu gibi Trabzon'da da kentsel dönüşüm faaliyetlerini önemli şekilde sürdürdüklerini belirterek, "Kentsel dönüşüm vatandaşın gönüllülük rızası ile başarılabilir. Eğer vatandaş kentsel dönüşümde buna müsaade etmezse, bu iş yürümez" diye konuştu.

Kentsel dönüşüm projeleri uygulanırken vatandaşı mağdur etmediklerini ifade eden Bayraktar, "Burada bir mağduriyet oldu, biz onun farkındayız. 2009 yılında burada konut fiyatlarını oluştururken Başbakandan olur aldım ve fiyatlarda yüzde 20 indirim yaptık. Önceki gün de TOKİ Başkanı ile konuşarak yeni bir indirim rica ettim. İnşallah Başbakanımızdan da olur alarak yüzde 10 daha ilave indirim yapacağız" dedi.

Bir süre hak sahiplerinin konutların tesliminde gecikme yaşandığı ve fiyatlarda belirsizlik olduğu gibi konulardaki sorunlarını dinleyen Bayraktar, konuşmasına şöyle devam etti:

"Burada iki sorun gözüküyor. Biri fiyatlar, yani rızayla evini veren vatandaşların aldığı paranın düşük olması, konut fiyatlarının yüksek olması. Bir diğer problem ise hak sahiplerine yetecek kadar dairenin kurasının aynı anda çekilemeyecek olması. Ben hayatım boyunca güvenilir olmaya çalıştım. Ben sizin kardeşinizim ve buranın çocuğuyum. 11 yaşımdan beri bu işle uğraşıyorum. Ben size son olarak yaptığımız indirimle birlikte bu fiyatları söz veriyorum. Allah izin verirse 15 gün içinde bunun yazısını da belediyeye göndereceğiz. İkinci etap çalışmaları da 15 gün içinde ihaleye çıkar, 1.5 yıl içinde biter ve yeni bir etap daha yapmak için arazi bulmaya çalışırız."

Daha sonra kürsüye çıkan Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, belediye olarak ellerinden gelecek herhangi bir çalışma olursa yapmaya hazır olduklarını belirterek, kura çekimi yapılmasının arazi sahipleri için önemli olduğunu vurguladı.

-Kura çekimi iptal edildi-

Hak sahiplerinin kura çekimi yapılmaması yönündeki itirazların devam etmesi üzerine tekrar kürsüye çıkan Bakan Erdoğan Bayraktar, şunları kaydetti:

"Arkadaşlar siz ne diyorsanız onu yapacağız. Bizim biraz önceki verdiğimiz fiyatlar geçerli değil. İndirimler de geçerli değil. Bu böyle olmaz. Devleti korumak zorundayız. Devlet size de lazım, bize de lazım. İsterseniz kentsel dönüşümü de iptal ederiz. Siz ne istiyorsanız onu yaparız. Biz size bağlıyız, biz size tabiyiz. İndirim yok, bugün için geçerliydi. Önceki yüzde 20 indirim var ama son olarak yaptığımız yüzde 10 indirim yok. Kira yardımı da yok. Ne zaman ne isterseniz onu yapacağız, hayırlı olsun."

Bayraktar ve beraberindeki Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, AK Parti Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu, TOKİ Başkan Yardımcısı Ömer Bulut ve Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, kura çekimi yapılmadan salondan ayrıldı.

Yetkililer, noterin de hazır beklediği salonda kura çekiminin iptal edildiğini duyurdu. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, Trabzon'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement