Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: "Her İlimize En Az Bir Millet Bahçesi Yapma Hedefiyle Yola... - Son Dakika
Genel

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: "Her İlimize En Az Bir Millet Bahçesi Yapma Hedefiyle Yola...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: "Her ilimize en az bir millet bahçesi yapma hedefiyle yola çıktık" "Kültürel değerlerin ön plana çıktığı örnek bir Kentsel Dönüşüm Projesi gerçekleştireceğiz" "Anadolu Medeniyetleri Müzesi adına önemli bir adım atmış olacağız" AFYONKARAHİSAR - Çevre...

25.01.2019 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: "Her ilimize en az bir millet bahçesi yapma hedefiyle yola çıktık"

"Kültürel değerlerin ön plana çıktığı örnek bir Kentsel Dönüşüm Projesi gerçekleştireceğiz"

"Anadolu Medeniyetleri Müzesi adına önemli bir adım atmış olacağız"

AFYONKARAHİSAR - Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum hedeflerinin 81 ile 'Millet bahçesi' yapmak olduğunu belirterek, "Her ilimize en az bir millet bahçesi yapma hedefiyle yola çıktık" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Afyonkarahisar'a geldi. Burada ilik olarak basına kapalı bir toplantı gerçekleştiren Bakan Kurum, daha sonra Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz'I ziyaret etti. Ziyaret sonrası basın açıklamasında bulunan Bakan Kurum, Kentsel Dönüşüm, Millet Bahçesi ve Frigya Vadi Projesi hakkında bilgiler verdi. Eski Orman ve Su İşleri Bakanı Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven ile birlikte basın açıklaması yapan Bakan Kurum, hedeflerinin 81 ile 'Millet bahçesi' yapmak olduğunu kaydetti.

"16 yılda Afyonkarahisar'a yaklaşık 5 milyar TL yatırım yaptık"

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak son 16 yılda Afyonkarahisar'a yaklaşık 5 milyar TL tutarında yatırım yaptıklarını kaydeden Bakan Kurum, "Devam edende 293 milyon TL tutarında yatırımımız var. Bugün Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi çerçevesinde yapmış olduğumuz toplantıda aldığımız kararlarla birlikte bu yatırımlara yenilerini eklemek suretiyle Afyonumuzu bulunduğu noktadan daha iyi seviyelere çekecek projelere karar almış bulunuyoruz" diye konuştu.

"Kültürel değerlerin ön plana çıktığı örnek bir Kentsel Dönüşüm Projesi gerçekleştireceğiz"

Afyonkarahisar'a Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bin 750 adet konut inşa edeceklerini belirten Bakan Kurum, bu konutun yerel mimariye uygun olarak yapılacağı söyledi. Kurum şu ifadelere yer verdi:

"2013 yılında başlattığımız İmaret Camii çevresinde yaklaşık 250 bin metrekarelik alanda Kentsel Dönüşüm Projesini başlattık. Burada yaklaşık 3 bin 200 hak sahibimiz var. Burada yapacağımız proje Afyonumuza, bu bölgeye genel mimariye uygun, az katlı, gerçekten bizim özlemini duyduğumuz örnek bir proje olacak. 3-4 katı geçmeyen, tarihi ve kültürel değerlerin ön plana çıktığı örnek bir Kentsel Dönüşüm Projesi gerçekleştireceğiz. Bu projemizin yanında yine Mısri Camimizin yanında da 170 bin metrekarelik alanda burada da hemen hemen aynı oranda hak sahibimiz mevcut. Burada da aynı şekilde projeyi gerçekleştirecek, az katlı yerel mimariye uygun Afyon'a, bölgeye değer katacak bir projeyi başlatmış olacağız. Hem Mısri Cami etrafında hem de İmaret Cami etrafında ilk etapta 500'er konut inşa edeceğiz. Burada öncelik sırası, aciliyet sırasına göre etaplayacağız projelerimizi. 2019 yılı içerisinde iki bölgede de 500'er konut inşasına başlamak suretiyle bu kentsel dönüşüm projeleri inşallah 2023 yılına kadar startını vermiş olacağız. Aynı şekilde burada oturan vatandaşlarımızın rızası çerçevesinde ister yerinde kalmaları, isterse de Küçük Çobanlı mevkiinde üreteceğimiz 750 konutluk projeye de talep etmeleri halinde oradan da yer vermek suretiyle bu dönüşüm projesini 3 alanda gerçekleştirmiş olacağız ve 2019 yılı itibariyle de 500'er kentsel dönüşüm alanlarında 750 konutta Küçükçobanlı yolunda olmak üzere toplam bin 750 konutluk projeyi başlatmış olacağız. Küçük Çobanlı mevkiinde yapacağız projede yine bizim mimarimize, geleneklerimize uygun az katlı, içinde sosyal donatıların olduğu örnek bir proje olacak. Afyon'un yerel malzemelerinin kullanıldığı bu bölgeye yakışır bir proje olarak gerçekleştirilmiş olacak."

"En az bir millet bahçesi yapma hedefiyle yola çıktık"

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi çerçevesinde hedeflerinin 81 ile 'Millet Bahçesi' yapmak olduğunu aktaran Bakan Kurum, "En az bir millet bahçesi yapma hedefiyle yola çıktık. İkinci yüz günde 28 ilimizde 25 milyon metrekare alanda 52 Millet Bahçesi çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Afyon ilimizde de Millet Bahçesi için Spor Kompleksimizin yanında bulunan 159 bin metrekarelik alanda Millet Bahçesi yapıyoruz. Bu alan aynı zamanda termal turizminin de gerçekleştiği çok önemli bir lokasyon. Bu lokasyonda hem Motokros, hem spor, hem de Millet Bahçesi içerisinde gençlerimizin, çocuklarımızın, yaşlılarımızın eğleneceği, vakit geçirebileceği alanlar olacak. Bu alanların içerisinde Millet Kıraathanemiz olacak. Gençlerimiz burada kitap okuyacaklar, ücretsiz çay, kahve içecekler ve burada derslerine çalışabilecekler. Kültürel anlamda da Afyon için, turizm için şehrimize gelen vatandaşlarımızın da hem spor komplekslerinde, hem de Millet Bahçelerinde vakit geçirebileceği çok önemli bir proje olacak. Bu projeyi bitirdiğimiz de ki etrafında diğer komplekslerle birlikte Afyon adeta Anadolu'nun turizm merkezi haline gelecek diye düşünüyoruz" dedi.

"Anadolu Medeniyetleri Müzesi adına önemli bir adım atmış olacağız"

Frig Vadisi'ne yapılan Anadolu Medeniyetleri Müzesi hakkında da bilgi veren Kurum, "İkinci yüz günlük ve ilk yüz günlük Eylem Planları Çerçevesinde üç ilimizi kapsayan; Kütahya Eskişehir ve Afyon illerimizin içinde olduğu Frigya Vadi Projesi var. Yaklaşık 550 hektarlık bir alan. Anadolu Medeniyetleri Müzesi olarak bu proje gerçekleştiriliyor. İlk yüz günde bu proje çerçevesinde belli sosyal donatı projelerini gerçekleştirdik. Şimdi bu proje içerisinde yaklaşık 5,5 milyon bedelli çevre düzenlemesi ve sosyal, kültürel alanların olduğu projeyi de bakanlığımız olarak 2019 yılı içerisinde başlatacağız ve Anadolu Medeniyetleri Müzesi adına önemli bir adım atmış olacağız" diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: "Her İlimize En Az Bir Millet Bahçesi Yapma Hedefiyle Yola...
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: 'Her İlimize En Az Bir Millet Bahçesi Yapma Hedefiyle Yola... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Terör örgütü PKK/KCK üyesi Fransa'dan Türkiye'ye getirildi
    10 Nis Terör örgütü PKK/KCK üyesi Fransa'dan Türkiye'ye getirildi

    Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), terör örgütü PKK/KCK üyesi Mehmet Kopal'ın Fransa'dan Türkiye'ye getirildiğini duyurdu. EGM'nin açıklamasına göre, ulusal seviyede aranan Kopal'ın sınır dışı kararı alınarak Türkiye'ye getirilmesi, EGM İnterpol-Europol Daire Başkanlığı, TEM Daire Başkanlığı, İstihbarat Başkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı'nın koordineli çalışmaları sonucunda gerçekleştirildi.

  • Uzmanından Ramazan Ayı sonrası beslenme tavsiyeleri
    10 Nis Uzmanından Ramazan Ayı sonrası beslenme tavsiyeleri

    Diyetisyen Gamze Söylemez, Ramazan Bayramı'ndaki yeme alışkanlıklarıyla ilgili önemli hatırlatmalar yaparak, bol su tüketimi, tatlı tüketimine dikkat, egzersiz yapma ve çocuklara ev yapımı tatlılar verme gibi beslenme tavsiyelerinde bulundu.

  • Ulusal seviyede aranan PKK'lı terörist yakalanarak Türkiye'ye getirildi
    10 Nis Ulusal seviyede aranan PKK'lı terörist yakalanarak Türkiye'ye getirildi

    Türk güvenlik güçleri, terörle mücadeleyi yurtiçi ve yurt dışında kararlılıkla sürdürmeye devam ediyor. Uluslararası çapta aranan PKK'lı terörist Mehmet Kopal, Fransa'da yakalanarak Türkiye'ye getirildi. Teröristin yakalanması için Emniyet Genel Müdürlüğü, İnterpol-Europol Daire Başkanlığı, TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı birlikte çalıştı.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa'da Bayram Namazı Kıldı
    10 Nis CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa'da Bayram Namazı Kıldı

    Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, bayram namazını memleketi Manisa'da kıldı.

  • Kosova'da Müslümanlar Bayram Namazı İçin Camilere Akın Etti
    10 Nis Kosova'da Müslümanlar Bayram Namazı İçin Camilere Akın Etti

    Kosova'nın Prizren kentinde Müslümanlar, Ramazan Bayramı'nı coşkuyla karşıladı. Osmanlı döneminden kalma tarihi Sinan Paşa Camii'ne akın eden yüzlerce Müslüman bayram namazını kıldı. Bayram namazının ardından dualar edildi ve Müslümanlar birbiriyle bayramlaştı. Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı ve Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka, bayram namazını kıldığı camide yaptığı açıklamada, Gazze'deki durumun üzüntü verici olduğunu belirtti ve tüm dünyada barışçıl bir Kurban Bayramı diledi.

  • Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'ndan Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı
    10 Nis Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'ndan Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı

    AK Parti İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Kasapoğlu, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Kasapoğlu mesajında, Ramazan ayının hüznünü geride bırakarak bayrama ulaşmanın sevincini paylaştıklarını belirtti ve bu mübarek ay boyunca yapılan ibadet ve duaların kabul olmasını niyaz etti. Ayrıca, Mahalli İdareler Genel Seçimleri süresince milletle bir ve beraber olma bahtiyarlığını yaşadıklarını ve bu beraberliğin Ramazan'ın sevinci ve kardeşlik iklimiyle bereketlendiğini ifade etti. Kasapoğlu, Ramazan Bayramı'nı tebrik ederek, bayramın tüm insanlığın hayrına ve esenliğine vesile olmasını diledi.

  • Muharrem İnce, Yalova'da Bayram Namazını Kıldı
    10 Nis Muharrem İnce, Yalova'da Bayram Namazını Kıldı

    Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Ramazan Bayramı nedeniyle memleketi Yalova'da Elmalık Köyü Camii'nde bayram namazını kıldı. İnce, cami avlusunda köylülerle bayramlaştıktan sonra mezarlık ziyareti yaparak ailesinin bayramını kutladı.

  • Bodrum açıklarında makine arızası sonrası kurtarılan 2 kişilik tekne
    10 Nis Bodrum açıklarında makine arızası sonrası kurtarılan 2 kişilik tekne

    Bodrum Akyarlar açıklarında makine arızası yaşayan ve içinde 2 kişi bulunan 14 metre uzunluğundaki tekne, Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından kurtarıldı. Tekne, sürüklenme tehlikesiyle karşı karşıya kaldıktan sonra yapılan yardım çağrısı üzerine KIYEM-6 hızlı tahlisiye botuna yedeklenerek emniyetle demirletildi.

  • Edirne'deki sınır kapılarından çıkışlar 3 kat arttı
    10 Nis Edirne'deki sınır kapılarından çıkışlar 3 kat arttı

    Edirne Valisi Yunus Sezer, Ramazan Bayramı tatilinde Edirne'deki sınır kapılarından yurt dışına çıkışların 3 kat arttığını belirtti. Sezer, bayram boyunca kentteki tedbirlerin devam ettiğini ve güvenlik birimleri ile sağlık personelinin çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti. Sınır şehri olmaları nedeniyle yurt dışına çıkışlarda yoğunluk yaşandığını söyleyen Sezer, tatilin başlangıcından itibaren sınır kapılarında yolcu ve araç çıkışlarında büyük bir artış olduğunu belirtti. Ayrıca, bayram tedbirleri kapsamında 1780 personel ve 240 araçlık bir ekip görevlendirildiğini ve trafik kazalarında geçen yıla göre yüzde 50 oranında azalma olduğunu da vurguladı.

  • Aksaray'da Bayramda Jandarma Ekipleri Trafik Denetiminde
    10 Nis Aksaray'da Bayramda Jandarma Ekipleri Trafik Denetiminde

    Aksaray'da halkın huzur ve güven içerisinde trafikte seyahat etmeleri, yaşanan kazaların en aza indirilebilmesi amacıyla bayramın ilk gününde de görev alan jandarma ekipleri yollarda denetim yapıyor. İl Jandarma Komutanlığı asayiş ve trafik ekipleri araçları durdurarak sürücü ve araç kontrolleri yaparken, yolcu konumundaki vatandaşları da GBT sorgusundan geçiriyor. Jandarma ekipleri sürücüleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyarıyor.

  • Ameliyattan çıkan Özgür Özel'in yeni imajı
    10 Nis Ameliyattan çıkan Özgür Özel'in yeni imajı

    31 Mart yerel seçimlerinin ardından gözlerinden mercek ameliyatı olan CHP lideri Özgür Özel, gözlüklerini bıraktı. Bayram namazını memleketi Manisa'daki Hatuniye Camisi'nde kılan Özel, kameralar karşısına yeni imajıyla çıktı.

  • Muharrem İnce, Ramazan Bayramı'nda köyünde bayramlaştı
    10 Nis Muharrem İnce, Ramazan Bayramı'nda köyünde bayramlaştı

    Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Yalova'daki köyünde Ramazan Bayramı namazını kıldıktan sonra cemaatle bayramlaştı ve mezarlık ziyareti yaptı. İnce, bayramını kutladığı annesinin evine geçerek bütün Müslümanların bayramını kutladı ve bütün insanlığa barış, huzur ve mutluluk diledi.


Advertisement