Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, Diyarbakır'da - Son Dakika
Güncel

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, Diyarbakır'da

Çevre ve Şehircilik Bakan Mehmet Özhaseki, "Zamanında sadece örgüte yardım sağlayarak, lojistik ve üs haline getirebilmek için elinizdeki maddi manevi her şeyi örgüte vermek için çırpınırsanız niyet bozukluğu orada başlar ve vatandaşa hizmet ortada kalır." dedi.

17.06.2017 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakan Mehmet Özhaseki, "Zamanında sadece örgüte yardım sağlayarak, lojistik ve üs haline getirebilmek için elinizdeki maddi manevi her şeyi örgüte vermek için çırpınırsanız niyet bozukluğu orada başlar ve vatandaşa hizmet ortada kalır." dedi.

Bakan Özhaseki, Vali Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Sur Belediye Başkan Vekili Kaymakam Bilal Özkan ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal ile terörden zarar gören bölgelerin yeniden imar ve ihyası kapsamında Başbakan Binali Yıldırım'ın açılışını gerçekleştirdiği Sur ilçesinde inşa edilen konutlar ile Dicle Vadisi Projesi 1. etapta incelemelerde bulundu.

Özhaseki, Sur ilçesinde hiç kimsenin istemediği bir olay zincirinden sonra ilçeyi imar etmeye gayret gösterdiklerini söyledi.

Yaklaşık bir yıl önce burada neler yapılabilecekleri konusunda bazı paylaşımlarda bulunduklarını anımsatan Özhaseki, Sur'da yaşanan kötülüklerden sonra bunu fırsata dönüştürerek, her şeyin koruma imar planına uygun olarak yapmayı önemsediklerini belirtti.

Birçok söylenti, algı operasyonu ve yalanlara rağmen sözlerinde durduklarına dikkati çeken Özhaseki, şöyle konuştu:

"İlk gün ne dediysek onu yapmaya gayret ediyoruz. İlk günlerde buraların yıkılıp zenginlere peşkeş çekileceği, alışveriş merkezlerinin yapılacağı ve TOKİ'nin yüksek katlı binalara yapılacağını iddia ettiler. Hatta buranın insansızlaştırılarak ticaretin kalbi olan Gazi ve Melikahmet Caddesi'nin istimlak edilerek orada ticaretin yapılmadığı insansız bir ortamın olacağına dair birçok yalan ve fesatlık yapıldı. Bugün gelinen noktada herkes ilk gün ne söylediysek bunların yerine getirildiğini görüyor. Planlama bizim için çok önemlidir. Planlama üzerinde çalışıyoruz, kurullardan geçmeyen hiçbir şeyi uygulamaya koymuyoruz."

Özhaseki, ilçenin altyapı ve yol sorunlarının çözümü için çalıştıklarını, gelen turistlere gezip dinlenecekleri mekanlar oluşturacaklarını ifade etti.

Hz. Süleyman Camisi'nin çevresindeki 115 dönümlük alanda yapılan rekreasyon çalışması kapsamında çok güzel mekan haline geldiğini belirten Özhaseki, şöyle devam etti:

"Hafta sonları ve özel günlerde o mekana yaklaşık 40 bin kişi ziyarete geliyormuş. Bundan mutluluk duyuyorum. Sokak sağlıklaştırma çalışmamız devam ediyor. Birinci etap çalışmalarımız tamamlandı. 2. etapta Gazi ve Melikahmet Caddesi'nin tamamında çalışma yapılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyemiz o alanda sokağı baştan sona kent mobilyasıyla yenileyecek. Diyarbakır evlerini tarihi dokusuyla her özelliği düşünülerek yapıyoruz. Alipaşa ve Lalebey mahallelerinde de istimlak davaları bitti. Buraları boşaltıktan sonra yine yapacağız. Bu mahalle sakinleriyle evlerinin yapım aşaması ve teslimi konusunda sohbet ettik."

Bakan Özhaseki, Sur ilçesinde mağdur olduğunu belirtecek vatandaşın olması halinde Çölgüzeli ve Uçkuyular'da yapılan evlerden piyasa fiyatından yüzde 30 geriye çekilmiş halde anahtar teslimi yapabileceklerini bildirdi.

Dicle Vadisi Projesi hakkında da bilgi veren Özhaseki, şu değerlendirmelerde bulundu:

"320 dönüm arazi üzerinde çalıştık. Ancak 1 milyon metrekareyi geçecek. 2. ve 3. etapları daha gelecek. Bu kadar büyük nimetler içerisinde olan bir şehir niye bu halde? Emin olun çok üzülüyorum. Güneydoğu'nun yıldızı ve incisi olan Diyarbakır'da niye bu işler zamanında yapılmazdı? Niye burada yaşanan kötülüklere mani olunmazdı, çok merak ediyorum. Bu iş niyet ve zihniyet meselesidir. Eğer niyet iyi olur ve hizmet olursa birçok kötülük engellenir, iyiliklere kapı açılırdı. Zamanında sadece örgüte yardım sağlayarak, lojistik ve üs haline getirebilmek için elinizdeki maddi manevi her şeyi örgüte vermek için çırpınırsanız niyet bozukluğu orada başlar ve vatandaşa hizmet ortada kalır. İnşallah Sur'daki vatandaşlarımıza yaptığımız bu güzellikleri önümüzdeki yıllarda çok büyük iyilik olarak geri dönecektir."

Gazetecilerin, Kırklardağı konutlarının yıkılması konusundaki gelişmeler hakkındaki sorusuna Özsahesi, şu yanıtı verdi:

"Benim anlayamadığım bir konu da budur. Kırklardağı gibi türkülere konu olmuş ve herkesin kutsal bildiği yere çirkin yapıların yapılmasını anlamış değilim. Çevrede o kadar boş alan ve imara açılacak yer var. Ancak tüm insanların kutsal olarak gördüğü yere siz kötü bina yığınlarını yapacaksınız. Hukuki sürecini takip ediyorum. Oranın yıkılması, temizlenmesi ve tarihteki türkülere yeniden dönmesi lazım. En doğrusu oranın temizlenmesidir."

Dicle Vadisi Rekreasyon ve Peyzaj Düzenlemesi Projesi kapsamında yürütülen çalışmaların tamamlanan ilk etabını inceleyen Özhaseki, burada sanatçı Bedri Ayseli'nin seslendirdiği "Suzan Suzi" şarkısına eşlik etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, Diyarbakır'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement