Çevreci ilkokulun öğretmenlerinden dünya rekoru denemesi - Son Dakika
Güncel

Çevreci ilkokulun öğretmenlerinden dünya rekoru denemesi

Çevreci ilkokulun öğretmenlerinden dünya rekoru denemesi Topladıkları pillerle dünya rekoru kırmaya aday oldular "En Uzun Atık Pil Dizme Rekoru" için Guinness Rekorlar Kitabına başvurdular Kocaeli'de bir ilköğretim okulunda görevli öğretmenler, "Sıfır Atık" konusuna dikkat çekmek için...

29.09.2021 18:22  Güncelleme: 18:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevreci ilkokulun öğretmenlerinden dünya rekoru denemesi

Topladıkları pillerle dünya rekoru kırmaya aday oldular

"En Uzun Atık Pil Dizme Rekoru" için Guinness Rekorlar Kitabına başvurdular

KOCAELİ - Kocaeli'de bir ilköğretim okulunda görevli öğretmenler, "Sıfır Atık" konusuna dikkat çekmek için topladıkları atık pillerle 70 metre arka arkaya dizerek rekor denemesi yaptı. Hakemler eşliğinde denemeyi kayda alan öğretmenler, Guiness'e yaptıkları başvuru kabul olması durumunda pil dizme Dünya rekorunun sahibi olacak.

Atık pillerin doğaya verdiği zararlara dikkat çekmek için İzmit'te rekor denemesi gerçekleştirildi. Farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlikte en uzun atık pil dizme rekoru kırılma denemesi başarıyla sonuçlandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin de destek verdiği denemede Saraybahçe İlkokulu öğretmenleri, öğrencilerin de yardımıyla topladıkları atık pilleri 70 metre dizerek "En Uzun Atık Pil Dizme Rekoru" için başarılı bir deneme gerçekleştirdi. Bağımsız hakemler eşliğinde yapılan etkinlikte, bin 500 adet pil, bir saatten daha az bir sürede parke taşlarının arasına dizildi. Saraybahçe İlkokulu eğitimcileri ve öğrencileri ise rekor denemesi sonrası büyük sevinç yaşadı.

Son bir yılda 350 kilo atık pil topladılar

Son 5 yıldır atık pil toplama konusunda Kocaeli'de birinciliği elinde bulunduran Saraybahçe İlkokulu, bu yıl öğretmen ve öğrencilerin de desteği ile yaklaşık 350 kilogram atık pili geri dönüşüme kazandırarak çevrenin kirlenmesinin önüne geçti. "Sıfır Atık" konusunda farkındalık oluşturma fikriyle yola çıkan okulun öğretmenleri, 2 yıl süren girişimlerin ardından Guinness Rekorlar Kitabı'na rekor kırabilmek için deneme onayı aldı. Alınan onayın ardından rekor denemesini gerçekleştiren öğretmenler, kayıt altına aldıkları denemeyi Guinness Rekorlarına gönderdi. Yaklaşık 12hafta sürecek onay sürecinin başarıyla tamamlanması halinde Saraybahçe İlkokulu, 'Dünya En Uzun Atık Pil Dizme Rekoru'nun sahibi olacak.

396 ton atık pil toplandı

Öte yandan atık piller konusunda farkındalık çalışmalarına gerekli tüm desteği veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sıfır atık hedefi doğrultusunda israfın önlenmesi, atıkların kaynağında ayrı toplanması, bu atıkların geri kazanımı ve döngüsel ekonomiye katkı sağlanması maksadıyla çalışmalarını sürdürüyor. Atık pillerin kaynağında ayrı toplanması maksadıyla; kamu kurum ve kuruluşları, sağlık kuruluşları, işyerleri, ticarethaneler gibi yerlere atık pil toplama bidonları ile toplama kutuları konuluyor. Kaynağında ayrı toplamanın önemine dikkat çekmek ve çevre bilincinin aşılanması amacıyla, okullarda eğitim ve bilinçlendirme seminerleri düzenleniyor. Yapılan çalışmalar kapsamında 2010 yılından beri okullar arasında her yıl geleneksel olarak düzenlenen Atık Pil Toplama Kampanyalarında 170 bin 789 kilogram, diğer toplama noktalarından ise 224 bin 616 kilogram olmak üzere toplam 395 bin 405 kilogram atık pil kaynağında ayrı toplanarak geri kazanım tesisine gönderildi.

Atık pillerin zararları

Piller; civa, kadmiyum, kurşun, çinko, mangan, lityum, demir, nikel, kobalt ve kimyasal maddelerden üretiliyor. Bir adet pil 4 metreküp toprağı zehirleyebiliyor. Metallerin oluşturduğu su kirliliği sudaki ekosistemi alt üst edebiliyor. Pillerin içindeki tüm maddelerin zararı kimi zaman öldürücü boyuta ulaşabiliyor.

Çevreci ilkokulun öğretmenlerinden dünya rekoru denemesi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çevreci ilkokulun öğretmenlerinden dünya rekoru denemesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu
    23:16 Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu

    Denizli'nin Pamukkale İlçesi'nde ilkokul 4. sınıf öğrencisi Ayaz Yalçın ve iki arkadaşı dünden itibaren haber alınamıyor. Aile ve polis ekipleri kayıp çocukları bulmak için arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor
    23:13 Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor

    Ordu'da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen ana arı yetiştiriciliği kursuna 23 kişi katıldı. Vali Muammer Erol, kursu ziyaret ederek kursiyerlere başarılar diledi. Kurs sonunda sertifika verileceği belirtildi.

  • Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip
    23:09 Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip

    Huawei'nin yeni akıllı saati Watch Fit 3'ün ilk görüntüleri yayınlandı. Watch Fit 3, Apple Watch Series 9'a oldukça benzer bir görünüme sahip. Yeni tasarımda ekran biraz daha kare şeklinde tasarlanmış ve sağ üst tarafta yeni bir fiziksel düğme eklenmiş. Huawei Watch Fit 3, daha ekonomik bir alternatif olacak şekilde geliyor ve tahmini olarak 100 euro civarında bir fiyat etiketine sahip olacak. Cihazın özellikleri arasında Bluetooth bağlantısı, bildirim gösterimi, ses dosyalarını saklama ve oynatma, spor aktivitelerini takip etme gibi temel akıllı saat özellikleri bulunuyor. Huawei'nin bu yeni modeli, Apple Watch'a yakın pratik özellikler sunarak uygun fiyatlı akıllı saat arayan kullanıcılar için cazip bir alternatif oluşturuyor.

  • OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı
    23:09 OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı

    OnePlus'ın yeni amiral gemisi modeli OnePlus Ace 3 Pro, Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisi ve 16 GB RAM belleği ile dikkat çekiyor. Ayrıca 1,5K kavisli ekran, 6000 mAh pil ve 100W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, rakiplerine aman vermeyecek.


Advertisement