"Çevreyi Gelecek Kuşaklara Bırakmak En Değerli Mirastır" - Son Dakika
Güncel

"Çevreyi Gelecek Kuşaklara Bırakmak En Değerli Mirastır"

Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Bursa Kent Konseyi (Bkk) Ressamlar Çalışma Grubu, çevre sevgisini tuvale yansıttı.

07.06.2014 10:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Kent Konseyi (BKK) Ressamlar Çalışma Grubu üyeleri tarafından açılan resim sergisi ressamların çevreye karşı olan duyarlılığını gözler önüne seriyor.

Tayyare Kültür Merkezi (TKM) Sami Güner Sanat Galerisi'nde düzenlenen serginin açılışına Bursa Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Lütfi Taşcı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden Şube Müdür Ahmet Çakmak, Ressamlar Çalışma Grubu Temsilcisi Ümran Topsakal, çalışma grubu üyeleri ve sanatseverler katıldı. BKK Başkan Yardımcısı Lütfi Taşcı, hayat ve çevrenin birbirlerine bağlı iki önemli unsur olduğunu kaydetti. Canlıların sağlıklı bir hayat sürdürebilmesinin ancak sağlıklı bir çevreyle mümkün olduğunun altını çizen Taşcı, "Günümüzün en önemli sorunlarından biri de çevre sorunudur. Bu sorun sadece bizleri değil tüm dünyamızı ve gelecek nesilleri tehdit etmektedir. Çevremizi temiz ve güzel tutarak dünyayı yaşanabilir hâlde gelecek kuşaklara bırakmak en değerli mirastır" dedi.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği İzin ve Denetim Şube Müdürü Ahmet Çakmak ise, doğayı, çevreyi korumak ve onu gelecek kuşaklara yaşanır bir şekilde bırakmanın vatandaşlık görevi olduğunu vurguladı.

BKK Ressamlar Çalışma Grubu Temsilcisi Ümran Topsakal, çevre konulu resim sergisinin geleneksel hale getirdiklerini ve her yıl düzenlendiğini söyledi. Topsakal, Soma'da maden kazasında ölenlere rahmet, kalanlara ile başsağlığı diledi.

25 sanatçının toplam 26 eserinin bulunduğu sergi, 7 Haziran'a kadar ziyaret edilebilecek. Sergide Ümran Topsakal, Zafer Özenbaş, Sema Balıkçıer, Nefise Gökalp, Gülşen Tavşan, Ahmet Yaşar, Filiz Denlisöz, Erol Cingil, Yüksel Barkut, Gülbin Şah Çeliker, Nevzat Çiçek, Sevgi Güven, Necla Molla, Ramazan Alper, Semra Uyanık, Mükerrem Turhan, Necla Karaasalan, Sevin Nur Akkaya, İlknur Şimşek, Sibel Yıldıran, Nevin Çalışkan, Nermin Turgut, Güler Ganiz, Memduha Yılmaz ve Zeynep Kılıç resimleri yer alıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Çevreyi Gelecek Kuşaklara Bırakmak En Değerli Mirastır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement