Ceylan Ertem: Türküleri çalamadık içimiz yangınlı - Son Dakika
Magazin

Ceylan Ertem: Türküleri çalamadık içimiz yangınlı

Ceylan Ertem: Türküleri çalamadık içimiz yangınlı

? "#EvdeÇal" konserinde hem şarkılar söyleyeceksiniz hem de sevenlerinizle sohbet edeceksiniz.

21.04.2020 08:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

? "#EvdeÇal" konserinde hem şarkılar söyleyeceksiniz hem de sevenlerinizle sohbet edeceksiniz. Neler hazırlıyorsunuz yayın için?

Sohbet bölümü doğaçlama gelişir. Dinleyicilerin soru ve önerilerine açık oluruz. Neler çalıp söyleyeceğimize de karar verdik. Memleketin yetenekli müzisyenlerinden Adem Gülşen piyano ve altyapılarda olacak. Heyecanla konseri bekliyoruz.

? Bu süreçte konserler yerini canlı yayınlara bıraktı. Siz daha önce de sosyal medya üzerinde etkileşimi yoğun olan bir isimdiniz. Bu yeni düzen size nasıl hissettiriyor?

Sosyal medyada müzisyenleri, sanatçıları yakından takip eden, kendi üretimlerini de yoğun biçimde paylaşan biri olsam da yüz yüze, el ele ve omuz omuza olmanın bambaşka bir gücü olduğuna inanlardanım, hala.

? Bu salgın süreci geçse bile canlı yayın buluşmalarımız devam edebilir. Ancak sevenlerimizle kavuştuğumuz konserlerin, aynı şekilde gezdiğimiz sergilerin, tiyatro oyunlarının, göz göze söyleşilerin, festivallerin, filmleri sinema salonlarında izlemenin yerini asla tutamaz.

Her ne kadar yıllar geçtikçe insan ırkına güvenim ve sevgim azalıyor olsa da, iyi bir insanın başka güzel gönüllü bir insanla birlikte yükselmesi ve bir olması gibisi yok bence.

KARANTİNA KÖTÜ GEÇMİYOR, YAPACAK ÇOK ŞEY BİRİKMİŞ

? En çok neyi özlediniz bu süreçte?

Dostlarımla saatlerce sohbet etmeyi, yemekler yiyip, içip gülmelerimizi, dertleşmelerimizi... ve tabii ki turnelerimi.

? 1 aydır karantinadayız. Bir gününüz nasıl geçiyor? Daha doğrusu nasıl geçirmeye çalışıyorsunuz?

Sabahları Ruşen Çakır'ın YouTube'daki programını izleyerek ve Ömer Madra'nın Açık Radyo'daki "Açık Gazete" programını dinleyerek kahvaltı hazırlamak rutinim haline geldi.

Sonra köpeğimi gezdirip annemle kardeşimi uyandırıyorum. 1 aydır her günüm bambaşka işler yaparak geçti açıkçası. ya bahçeye çiçek diktim ya piyanomu boyadım, bazen müzik ürettim bazen yatıp boşluğa baktım. Şimdilik kötü geçmiyor, yapacak çok şey birikmiş bir yandan.

ÖNEMLİ OLAN SAĞLIKLI KALMAK, NASILSA YİNE SÖYLERİZ BİRLİKTE

? Tam "Cahille Sohbeti Kestim" albümünüz yayınlanmış, yaz gelmeden hararetli bir konser temposuna girecektiniz ki bu olağanüstü durum ortaya çıktı...

"Cahille Sohbeti Kestim" çok beğenildi, epey seviniyorum bu duruma. Biz de ekipçe albümü çalma aşkıyla yanıyorduk açıkçası. Albümden sonra 6-7 konser verdik ve salgın başladı. İçimiz yangınlı yani Sinemciğim, türküleri çalamamak bizi üzdü. Ama önemli olan sağlıklı kalmak. Nasılsa onlarca kez birlikte söyleriz türkülerimizi diye düşünerek avunuyoruz.

? 7 albümünüz var. Ünlü şarkıcılar bu dönemde telif gelirleriyle geçimini sağlayabilirmiş gibi bir algı var. Öyle mi gerçekten? Nasıl bir maddi süreç bekliyor sizi bir sanatçı olarak?

Gelen teliflerle geçinmem imkansız. Çünkü tüm o albümleri plak şirketlerine bağlı biçimde kaydettim. Mecbur muydum? Bence o dönemlerde özellikle mecburdum, hiç param yoktu ve büyük hayallerim vardı.

Biliyorsun bir albümü Çeşme'de, bir albümü 30'u aşkın müzisyenle Gaziantep'te kaydettik. Albümlerimde çalan tüm müzisyen arkadaşlarım için belirli bir konfor alanı yaratmaya ve emeklerinin karşılığını vermeye çalıştım. Böyle olunca belirli bir bütçeye sahip olmam gerekiyordu, bunu da ancak plak şirketleri bu masrafları karşılarsa yapabiliyordum. Ama bundan sonra şarkılarımın hakları tamamen benim olsun istiyorum.

Yazık ki ne yorumladıklarımdan, ne ürettiklerimden sabit bir gelir geliyor. O nedenle bu süreç çok korkutucu geçiyor ekonomik anlamda.

? Bu dönemde bir kişiyle "sosyal mesafeli konser" yapmak isteseniz, o kişi kim olurdu?

Uçabiliyorsam hayal etme konusunda, Meredith Monk ve Sezen (Aksu) olsun isterdim. Erkan Abi (Oğur) ve PJ Harvey de olur, Thom Yorke da. Say say bitmez benim liste.

 <a class='keyword-sd' href='/ceylan-ertem/' title='Ceylan Ertem'>Ceylan Ertem</a>: Türküleri çalamadık içimiz yangınlı

HAYVANLARA AŞIĞIM

? Hayvansever biri olduğunuzu bilmeyen yok. Evdeki nüfusu sormak istiyorum, kaç can yaşıyor evinizde? ve sayıyı daha da artırmak gibi bir düşünceniz var mı?

Evde ben ve kardeşim Musti olarak iki insan, beş erkek kedi ve iki dişi kedi, bir de erkek köpüş yaşıyor. Bir gün bir çiftliğim olursa koyun, keçi, tavuk, inek, eşek... Ne var ne yok hepsi olsun isterim. Aşığım hayvanlara çünkü.

RUHANİ BİR DEĞİŞİM DİLİYORUM

? Bu sürecin sonunda neler olacağını düşünüyorsunuz?

Düşündüklerim başka ama umduklarımı söyleyeyim de içimiz kararmasın. Umuyorum ki insanlar doğaya, hayvanlara yani dünyaya neler yaptıklarını, ne kadar vicdansız ve adaletsiz yaratıklar olduklarını biraz olsun kavrayacaklar. Ruhani bir değişim diliyorum. Ayrıca ırkçılığın son bulmasını, tüm dünya bizim memleketimiz, tüm insanlık kardeşimizmiş gibi yaşadığımız bir gelecek diliyorum.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Magazin Ceylan Ertem: Türküleri çalamadık içimiz yangınlı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yeşilçam sanatçısı Nuri Alço, kalp pili operasyonu için Ankara'ya sevk edildi
    10:59 Yeşilçam sanatçısı Nuri Alço, kalp pili operasyonu için Ankara'ya sevk edildi

    Eskişehir'de tedavi altına alınan Yeşilçam sanatçısı Nuri Alço, geçirdiği rahatsızlık sonucu kalp pili operasyonu için Ankara'ya sevk edildi. Alço, daha önce baypas ve kalp kapağı operasyonu geçirmişti.

  • Engelsiz Yaşam Vakfı'nın Yeni Başkanı Av. Edip Önder Oldu
    19:10 Engelsiz Yaşam Vakfı'nın Yeni Başkanı Av. Edip Önder Oldu

    Engelsiz Yaşam Vakfı'nın kurucu başkanı Atilla Kaplakarslan'dan görevi devralan Av. Edip Önder, yeni yönetim kuruluyla birlikte engelli bireylerin engellerini aşmalarına yardımcı olmayı hedefliyor. Vakfın yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor: Av. Edip Önder, Tayyar Işıksaçan, Şeniz Ulusoy, Emrah Yedekçi, Nezih Ertuğrul Erdem, Hakim Seval Karataş, Fatih Dalma, Mustafa İsmet Mercan.

  • Nuri Alço, Beyin Kanaması Geçirdiği Hastaneden Taburcu Oluyor
    19:09 Nuri Alço, Beyin Kanaması Geçirdiği Hastaneden Taburcu Oluyor

    Ünlü oyuncu Nuri Alço, Eskişehir'deki evinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Yapılan muayenede beyin kanaması geçirdiği tespit edilen Alço, tedavisine yoğun bakımda başlandı. Eşi Burcu Alço, yapılan son açıklamada oyuncunun yarın taburcu olacağını duyurdu.

  • Gülcan Köseoğlu'nun Konseri Büyük Beğeni Topladı
    17:12 Gülcan Köseoğlu'nun Konseri Büyük Beğeni Topladı

    Umay Kadın Sesleri Korosu ve ZibziArt orkestrasıyla birlikte sahne alan Gülcan Köseoğlu, unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu. Konser, zengin repertuarı ve renkli sahne performansıyla izleyicileri büyüledi. İş, sanat ve sosyal yaşam dünyasından birçok seçkin ismin katıldığı etkinlik, işitme engelli çocuklara destek olma adına önemli bir adım olarak kaydedildi.

  • Uraz Kaygılaroğlu, tepki çeken pozları için özür diledi
    17:11 Uraz Kaygılaroğlu, tepki çeken pozları için özür diledi

    Fotoğraf sanatçısı sevgilisi Sayna Soleimanpour'un ilk sergisi için kesik kadın başı figürüyle verdiği pozlar nedeniyle tepki çeken Uraz Kaygılaroğlu, sosyal medya hesabından yayınladığı özür metniyle durumu açıkladı. Kaygılaroğlu, amacının sevgilisinin sanat çalışmasına destek vermek olduğunu belirterek, rahatsızlık uyandırdığı için özür dilediğini ifade etti.

  • Tayfun Duygulu, Kerim Tekin'in doğum gününde duygusal paylaşım yaptı
    17:11 Tayfun Duygulu, Kerim Tekin'in doğum gününde duygusal paylaşım yaptı

    Şarkıcı Tayfun Duygulu, Kerim Tekin ile birlikte yazdığı 'Kar Beyazdır' şarkısının sözlerini hatırlatarak, duygusal bir paylaşım yaptı. Duygulu, geçmişte çektikleri bir fotoğrafı paylaşarak, Kerim Tekin'i özlediğini dile getirdi.


Advertisement