Koruma zırhını 320 TL'den, sırlı gömlek tılsım muskasını ise 20 TL'den satan sahtekarlar yakalandı - Son Dakika
3.Sayfa

Koruma zırhını 320 TL'den, sırlı gömlek tılsım muskasını ise 20 TL'den satan sahtekarlar yakalandı

Trabzon'da, vatandaşları muska yazarak dolandıranlara yönelik düzenlenen operasyonda yakalanan 2 şüphelinin, ceylan ve tavşan derisiyle kapladığı muskalar için özel fiyat çizelgesi hazırladığı ortaya çıktı. Çizelgede en ucuz tutar 20 lira olurken en yüksek tutar ise 320 lira olarak belirtildi.

05.06.2020 11:34  Güncelleme: 00:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, muska yazarak vatandaşların dolandırıldığı bilgisi üzerine harekete geçti.

ÇOK SAYIDA TARİHİ ESER ELE GEÇİRİLDİ

Ekipler, Ortahisar ilçesinde tespit ettiği 3 farklı adrese, eş zamanlı baskın düzenledi. Baskında muska yazmakta kullanıldığı saptanan 5 ceylan ve 3 tavşan derisi, 3 kavanoz su içinde hazırlanmış muska ve çok miktarda muska sarmak için kullanılan jelatin ele geçirildi. Ayrıca tarihi eser olduğu değerlendirilen 2 tunç döküm heykel, 1 büyük tunç heykel, 2 tunç plaka, üzerinde eski yazı ve işaretlerin olduğu tunç kemer ile 1 av tüfeği ve bu tüfeğe ait fişek, 1 kurusıkı tabanca bulundu.

Operasyonda gözaltına alınan 2 şüpheli, sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları hakimlikçe, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Koruma zırhını 320 TL'den sırlı gömlek tılsım muskasını 20 TL'den sahtekarlar yakalandı

MUSKAYA FİYAT ÇİZELGESİ

Öte yandan, operasyonda, şüphelilerin ceylan ve tavşan derisiyle kapladığı sanılan muskalar için kaleme aldığı fiyat çizelgesinin yer aldığı liste de ortaya çıktı. Çizelgeye göre, 10 özel koruma zırhı 320 TL, 5 sırlı gömlek tılsım muskası 100 TL, sırlı şifalı dualar 72 TL, nurlu aylar ve geceler duası 20 TL, Hz. Süleyman mühür ikili muskası 85 TL ile Şahmeran muskası 20 TL olarak fiyatlandırıldı.

Koruma zırhını 320 TL\'den, sırlı gömlek tılsım muskasını ise 20 TL\'den satan sahtekarlar yakalandı
Kaynak: DHA

Son Dakika 3.Sayfa Koruma zırhını 320 TL'den, sırlı gömlek tılsım muskasını ise 20 TL'den satan sahtekarlar yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • 06 ANKARALI: ÜFÜRÜKCÜLER YINE HORTLADI HAYRET EKSERI ZENGINLER GIDIYOR 1 0 Yanıtla
  • A.drn: idam 1 0 Yanıtla
  • E bir : Ne var bunda yaptırmayın gidin her yerinize imzayla heykel yaptırın o koruyucu olarak 0 0 Yanıtla
  • ..YORUMCU: HIRSIZIN HİÇMİ SUÇU YOK NE İŞLERİ VARMIŞ BUNALRIN YANINDA.. 0 0 Yanıtla

Advertisement