Çeyrek Asır Sonra Bulunan Kayıp Paraşütçünün Nasıl Hayatta Kaldığı Ortaya Çıktı - Son Dakika
Dünya

Çeyrek Asır Sonra Bulunan Kayıp Paraşütçünün Nasıl Hayatta Kaldığı Ortaya Çıktı

Sovyetler Birliği'nin çöküşünden önce kaybolan ve yıllar sonra bulunan eski paraşütçü Timofey Menşikov'un sıcaklığın eksi 60 dereceye kadar düştüğü yaban ormanında avcılıkla ve balık tutarak hayatta kaldığı ortaya çıktı.

09.01.2019 12:05  Güncelleme: 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sovyetler Birliği'nin çöküşünden önce kaybolan eski paraşütçü Timofey Menşikov, yıllar sonra ortaya çıktı. Rusya'ya bağlı Yakutistan'daki yaban ormanında küçük bir kulübede yalnız yaşayan 'modern çağ keşişine' iki köpek ve bir kedi yarenlik ediyor.

KULÜBEDE BULUNAN PARAŞÜTÇÜ KEŞİŞ GİBİ YALNIZ YAŞIYOR

1991 yılında Sovyetler Birliği'nin çöküşünden önce kaybolan Timofey Menşikov isimli eski paraşütçü, Rusya'nın en soğuk bölgesi olan Yakutistan'ın başkenti Yakutsk'un kuzeyindeki yaban ormanında bir kulübede bulundu. Menşikov, çeyrek asırdan beri hava sıcaklığının - 60 dereceye kadar düştüğü bölgede bir keşiş gibi yalnız yaşıyor.

Çeyrek Asır Sonra Bulunan Kayıp Paraşütçünün Nasıl Hayatta Kaldığı Ortaya Çıktı

GEÇİMİNİ AVCILIK VE BALIK TUTARAK SAĞLIYOR

Siberian Times'ın aktardığına göre, 58 yaşındaki Menşikov, medeniyetten elini eteğini çektiğinden beri geçimini avcılıkla ve balık tutarak sağlıyor. Yakınlardaki kasabaya da hiç uğramıyor. Tek ihtiyaçları olan çay, un ve yağı da zaman zaman yaşadığı bölgeye gelen avcılardan alıyor. İhtiyaç duymadığı için cep telefonu da kullanmayan Menşikov, vergi veya ceza ödemediğini söylüyor.

Çeyrek Asır Sonra Bulunan Kayıp Paraşütçünün Nasıl Hayatta Kaldığı Ortaya Çıktı

"DÜRÜST OLMAK GEREKİRSE VOTKADAN KAÇTIM"

Beraberinde iki köpek ve bir kedisi olan Menşikov, neden kaçtığı sorusuna da "Neden mi kaçtım? Dürüst olmak gerekirse, votkadan…" yanıtını verdi.

Çeyrek Asır Sonra Bulunan Kayıp Paraşütçünün Nasıl Hayatta Kaldığı Ortaya Çıktı

"BABAMIN SÖYLEDİĞİ MÜNZEVİYİ BULMAYA KARAR VERDİM"

Menşikov'u bulan kişi ise Yakutistan'dan blogger Oleg Geraymoviç'ti. Geraymoviç "Babam 40 kilometre ötede bir münzevinin olduğunu söyledi, ben de onu bulmaya karar verdim" dedi.

Çeyrek Asır Sonra Bulunan Kayıp Paraşütçünün Nasıl Hayatta Kaldığı Ortaya Çıktı

ANNE VE BABASI 8 YAŞINDAYKEN ÖLDÜ

1979'da Sovyet Hava Taarruz Güçleri'nde olan Menşikov'un anne ve babası 8 yaşındayken hayatını kaybetti.

KARDEŞLERİNİ BULAMAYINCA UMUDUNU KAYBETTİ

Yetimhanede büyüyen Menşikov, kız kardeşi ve ağabeyini bulmak için memleketi Sangar'a gitti, onları bulamayınca da umudunu kaybetti.

Çeyrek Asır Sonra Bulunan Kayıp Paraşütçünün Nasıl Hayatta Kaldığı Ortaya Çıktı

KIZI BABASINI GÖRMEYİ REDDEDİYOR

İnsanlardan uzaklaştığında evli ve 4 çocuk babası olan Menşikov'un damadı onu ziyarete geldi, ancak kızı onları terk ettiği için babasını görmeyi reddediyor.

Çeyrek Asır Sonra Bulunan Kayıp Paraşütçünün Nasıl Hayatta Kaldığı Ortaya Çıktı
Çeyrek Asır Sonra Bulunan Kayıp Paraşütçünün Nasıl Hayatta Kaldığı Ortaya Çıktı

Son Dakika Dünya Çeyrek Asır Sonra Bulunan Kayıp Paraşütçünün Nasıl Hayatta Kaldığı Ortaya Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • siirtli : Türkiye'de olsa şimdiye dek vergi için bulunurdu 41 6 Yanıtla
  • xxxx: dert yok atasa yok fatura vergi derdi yok.ses yok seda yok. 20 2 Yanıtla
  • çok yaşa robinson: Siyaset yok, çemkirenler yok, ekonomik kriz yok, havada veya denizde bul tavada ye. Bundan daha iyisi şamda kayısı hoşafı. Tebrik ediyorum Robinson Amcamı. 21 1 Yanıtla
  • kemal: yazanların kaçı -60 da yaşar merak ediyorum.hepiniz az rüzgar esince üşüyen insanlarsınız daha evden çıkamıyosunuz burda işte hayat bu diyosunuz 20 1 Yanıtla
  • Selma: Kızı babasını görmek istemese de o senin baban onun tohumundan dünyaya geldin Babanı Red edersen ozaman onun bunun çocuğu olursun yani baban belli değil olur tabikide Annende üzülür 1 13 Yanıtla
  • GEL: MUHAMMED SALAH İYİ FUTBOLCU 5 6 Yanıtla
  • Ne var bunda.: Sanırsın ki paraşütle atlamış ve öyle bir yere düşmüş ki ne ölüsü ne dirisi 25 yıl bulunamamış. Adam kaybolmamış kendi rızasıyla insanlardan medeniyetten biraz uzaklaşmış hepsi bu. Boş ve yanıltıcı haber 7 0 Yanıtla
  • sami: allah 6 1 Yanıtla
  • f.s: eczanelerde ücretsiz olacakmış poşet onlar doğaya faydalımı acaba :) desenize doğayı düşünen kim cep önemli ceppppp doğayı düşünselerdi naylon u yasaklayıp yerine kağıt v.s gibi şeyler üretilebilirdi r.t annem file örerdi diyor ne olduda poşete geçti sormak lazım şimdi poşetten vurgun yapanlar doğadan bahsediyor ormanı yok edenlerde onlar biz dal kesemezken onlar inşaat yapmak için ormanları yok ediyorlar doğa düşkünleri siziiii :) 7 0 Yanıtla
  • hunter: en büyük hayalim böyle bir yerde kadınsız çocuksuz tek başına yaşamak isterim stres ile 60a kadar yaşamaktan ise bari muhtemelen daha uzun yaşarım. 4 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • BIST 100 Endeksi Günü Yüzde 3,10 Değer Kazanarak Tamamladı
    18:27 BIST 100 Endeksi Günü Yüzde 3,10 Değer Kazanarak Tamamladı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 3,10 değer kazanarak 9.079,97 puandan tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 4,25, holding endeksi yüzde 3,45 değer kazandı. En çok kazandıran sektör endeksi ulaştırma oldu.

  • TDV ve DİTİB, Sırbistan'da muhtaçlara yardım dağıttı
    17:10 TDV ve DİTİB, Sırbistan'da muhtaçlara yardım dağıttı

    Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ve Almanya merkezli Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), Sırbistan'da muhtaçlara temel ihtiyaç maddelerinin bulunduğu 1500 koli yardım dağıttı. Ayrıca, 'Hediyem Kur'an Olsun' kampanyası kapsamında 1000 Mushaf dağıtıldı ve 1000 kişiye iftar verildi. Yardım çalışmalarına Sırbistan İslam Birliği Başkanı Senad Halitovic ve Din Hizmetleri Müşaviri Ertuğrul Coşkun da katıldı.


Advertisement