Cezaevi içinde pandemi hastanesi - Son Dakika
Güncel

Cezaevi içinde pandemi hastanesi

Cezaevi içinde pandemi hastanesi

KAYSERİ'nin Bünyan ilçesinde 4 bin 500 tutuklu ve hükümlünün kaldığı cezaevi yerleşkesinde bulunan 40 yataklı hastane, pandemi hastanesine dönüştürüldü.

24.12.2020 09:34  Güncelleme: 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KAYSERİ'nin Bünyan ilçesinde 4 bin 500 tutuklu ve hükümlünün kaldığı cezaevi yerleşkesinde bulunan 40 yataklı hastane, pandemi hastanesine dönüştürüldü. Cezaevinde kalan tutuklu ve hükümlüler ile personel ve yakınlarından koronavirüs hastalığına yakalananlar, burada tedavi edilirken, bu şekilde şehirdeki diğer hastanelerin yükü azaltılmış oldu.

Bünyan Cezaevi yerleşkesi içinde yer alan son teknoloji ekipmanlarla donatılan hastane, cezaevinde kalan 4 bin 500 tutuklu ve hükümlü ile kampus yerleşkesinde görev yapan bin 500 personel ve ailesine hizmet ediyor. Bünyan Devlet Hastanesi ek binası olarak hizmet veren sağlık merkezi, acil servis, laboratuar, röntgen, 10 yataklı acil gözlem, dahiliye, ortopedi, göz, genel cerrahi, kadın doğum, 2 adet diş polikliniği ve toplam 40 yatak kapasiteli kadın, erkek ve çocuk servisinden oluşuyor. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına karşı her hangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına 40 yatak kapasitesinin tamamını pandemi hastanesine hazır hale getiren sağlık merkezi, hem ilçe devlet hastanesinin hem de Kayseri Şehir Hastanesi'nin hasta yükünü alabilecek kapasitesi ile hizmet veriyor. Merkezde yer alan hastane sayesinde birkaç hastalık dışında tüm hastalıkların tedavisi cezaevi içinde yapılırken, sevk esnasında oluşabilecek güvenlik sorunun da bu sayede önüne geçiliyor.

'24 SAAT UZMAN EKİPLER GÖREV YAPIYOR'Kayseri Cumhuriyet Başsavcıvekili Ahmet Yılmaz, Sağlık Bakanlığı ile yapılan protokol gereği Bünyan Devlet Hastanesi ek binası olarak 2018 yılında hizmete giren modern merkez hakkında bilgi verdi. Yılmaz, "Sağlık merkezimizde 1 adet 112 acil servis istasyonu ve ambulansı ile sağlık hizmeti verilmektedir. Yaklaşık 5 bin kapasiteli cezaevi kampusumuzde yer alan sağlık merkezimiz kesintisiz hizmet vermektedir. Cezaevinde koronavirüs vakaları takip ve tedavisi yapılmaktadır. Acil servislerimizde 24 saat doktor ve uzman ekipler bulunmaktadır. Gerekli durumlarda mahkumların tetkik ve tedavisi ile yaklaşık bin 500 civarında Adalet Bakanlığı ve jandarma personelleri ve ailelerine de sağlık hizmeti verilmektedir" diye konuştu.'KARANTİNA KOĞUŞLARI OLUŞTURULDU'Koronavirüs salgınına karşı her türlü tedbirin alındığını kaydeden Kayseri Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ahmet Yılmaz, "Bu kapsamda öncelikle cezaevi personelimiz için vardiya sistemi oluşturulmuştur. Her bir cezaevi için ayrı ayrı karantina koğuşları oluşturulmuş, yeni gelen hükümlü ve tutuklular için karantina koğuşlarında 14 gün izole uygulaması yapılmaktadır.  PCR testi uygulanmaktadır. Sonucu pozitif çıkanlardan ise semptom göstermeyenler ayrı bir karantina koğuşunda izole edilerek takipleri yapılmaktadır. Test sonucu pozitif çıkıp semptom gösteren veya semptom göstermediği halde kronik rahatsızlığı olan tutuklu ve hükümlüler cezaevi içindeki semt polikliniğimizde tedavi altına alınmaktadır. Ağır hastaların ise, Şehir Hastanesi'ne sevki yapılmaktadır" ifadelerini kullandı.'CEZAEVİNDE BULAŞ RİSKİ EN AZ SEVİYEDE'Salgınla en etkin şekilde mücadele edildiğini de belirten Yılmaz, "Cezaevinden sorumlu olan Cumhuriyet savcısı arkadaşlarımız düzenli olarak cezaevlerine giderek, alınan tedbirleri yerinde denetlemektedir. Tutuklu ve hükümlerin tedavileri büyük çoğunlukla burada yapılmak suretiyle salgının cezaevinde bulaş riski en az seviyeye indirilmektedir ve ceza kurumlarındaki hastaların bu şekilde tedavileri yapılarak, Kayseri Şehir Hastanesi'nin yükü de azaltılmıştır. Tutuklu ve hükümlerin cezaevi yerleşkesi içinde tedavi olması ile dış sağlık birimlerine yapılacak sevk ve nakil sırasında oluşabilecek güvenlik sorunları da ortadan kaldırılmaktadır.  Başsavcılığımız adına, İl Sağlık Müdürlüğü başta olmak üzere özveri ile çalışan bütün sağlık çalışanlarımıza teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cezaevi içinde pandemi hastanesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.

  • İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı
    01:59 İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen ise yakalandı. Karaburun açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can salında bulunan 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme ilçesinde ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi
    01:53 THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi

    Türk Hava Yolları (THY) Cenevre Müdürlüğü, iftar programı düzenledi. Programa, Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Güven Begeç, BM Cenevre Ofisi Medeniyetler İttifakı Özel Temsilcisi Büyükelçi Hakan Kıvanç ve diğer davetliler katıldı. Başkonsolos İpek Zeytinoğlu Özkan, Türkiye'nin deprem bölgelerine yapılan yardımları hatırlatarak, asrın felaketinin üstesinden geleceklerini belirtti. İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'ye yapılan yardımlar da konuşuldu.

  • Ankara'da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada
    01:46 Ankara'da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde tali yoldan caddeye çıkan çimento tankeri kontrolden çıktı. Devrilerek yokuş aşağı kayan tankerin görüntüsü anbean kameraya yansıdı. Kaza neticesinde şans eseri ölen veya yaralanan olmadı.

  • Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
    01:42 Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü

    Avcılar'da yaşanan olayda, Vehbi Yıldız adlı şahıs, 3 çocuğunun annesi olan eşi Serap Yıldız'ı bilinmeyen bir nedenle silahla vurarak öldürdü. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Vehbi Yıldız'ın eylemi sonrası olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ancak Serap Yıldız'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın ardından yapılan incelemelerin ardından Serap Yıldız'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

  • Gaziantep'te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu
    01:33 Gaziantep'te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu

    Gaziantep-Nizip karayolunda vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurulmuş bir kadın cesedi bulundu. Cesedin kimlik tespiti için adli tıp kurumuna kaldırılmasıyla birlikte zanlı ya da zanlıları bulmak için geniş çaplı bir çalışma başlatıldı.

  • Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti
    01:33 Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti. Babacan, partililer tarafından karşılandı ve partisinin Karlıova Belediye Başkan adayı İlyas Bingöl'e destek istedi. Babacan, Türkiye'deki sorunlarla ilgili hazırladıkları ansiklopediyi ve DEVA belediyeciliği ahlaki kural bildirgesini anlattı.

  • İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
    01:29 İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde hafif ticari araç ile motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Kaza; İskenderun ilçesi Numune Mahallesi'nde meydana geldi. Polis kazayla ilgili inceleme başlattı.

  • Gaziantep'te Yol Kenarında Silahla Öldürülen Kadın Bulundu
    01:25 Gaziantep'te Yol Kenarında Silahla Öldürülen Kadın Bulundu

    Gaziantep-Nizip kara yolunun 11. kilometresinde bir kadının yol kenarında hareketsiz yattığını görenler durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen 112 Acil Servis ve jandarma ekipleri, kadının silahla öldürüldüğünü belirledi. Üzerinden kimlik çıkmayan kadının cesedi, otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Jandarma ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Ankara Pursaklar'da çimento tankeri devrildi, o anlar kameraya yansıdı
    01:20 Ankara Pursaklar'da çimento tankeri devrildi, o anlar kameraya yansıdı

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde tali yoldan caddeye çıkan çimento tankeri kontrolden çıktı. Devrilerek yokuş aşağı kayan tankerin görüntüsü anbean kameraya yansıdı.


Advertisement