Cezaevi'nde Aşure Programı Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Cezaevi'nde Aşure Programı Düzenlendi

Cezaevi\'nde Aşure Programı Düzenlendi

Malatya Belediyesi Esenlik Şirketi tarafından geleneksel olarak her yıl Muharrem ayında gerçekleştirilen aşure ikramı bu yıl da yapıldı.
Cezaevi salonunda düzenlenen aşure programında hurum din görevlisi tarafından okunan Kuran'ı Kerim...

09.12.2013 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya Belediyesi Esenlik Şirketi tarafından geleneksel olarak her yıl Muharrem ayında gerçekleştirilen aşure ikramı bu yıl da yapıldı.

Cezaevi salonunda düzenlenen aşure programında hurum din görevlisi tarafından okunan Kuran'ı Kerim tilaveti ve duadan sonra aşure ikram edildi.

Malatya E-tipi Kapalı Cezaevi'de düzenlenen Aşure ikramına, AK Parti Malatya Milletvekilleri Mustafa Şahin, Öznur Çalık, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Cezaevi Müdürü Erdal Çöğür, Esenlik Genel Müdürü Hulusi Boyraz, MOTAŞ Genel Müdürü Hasan Alıcı, Derme Sulama Birliği Başkanı Abdullah Polat, AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Aday Adayı Hacı Uğur Polat, Meşale Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Tamer Çalhan ve davetliler katıldı.

28 Şubat mağduru olarak hüküm giyen Zekeriya Şengöz ve Fahri Memur'un da katıldığı aşure programında Zekeriya Şengöz hükümlü ve tutuklular adına teşekkür ederek, "Muharrem ayı ve aşure vesilesiyle yapılan etkinlikler, dualar inşallah Müslümanlar arasında birlikteliğin sağlamasına vesile olur" dedi.

Birlikteliğin aşure gibi daim olmasını temenni eden Zekeriya Şengöz,"Hz. Hüseyin ve arkadaşlarına yapılan kıyımın bir benzeri şu anda İslam ülkelerinde ki kardeşlerimize uygulanmaktadır. Ancak, dünya Müslümanları zalimliklere kör ve sağır. Bugün Müslüman kardeşlerimizin yaşadığını yarın bizlerde yaşayabiliriz. Onun için maddi ya da manevi elimizden gelen her türlü gayreti göstermeliyiz. İnşallah bu ay Müslümanların topyekün ayağa kalkmasına vesile olur. Muharrem ayında Müslümanlar arasında bir birliktelik sağlamasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cezaevi'nde Aşure Programı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement