Cezaevinde, "Atatürk'e Mektup" Konulu Kompozisyon Yarışması - Son Dakika
Yerel

Cezaevinde, "Atatürk'e Mektup" Konulu Kompozisyon Yarışması

"Atatürk'e Mektup" konulu kompozisyon yarışması düzenlendi.

31.01.2012 19:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ödemiş Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda,

"Atatürk'e Mektup" konulu kompozisyon yarışması düzenlendi.

Ödemiş Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda düzenlenen "Atatürk'e Mektup" konulu kompozisyon yarışmasına, kapalı ve açık ceza infaz kurumundaki hükümlü ve tutuklularından 8'i katıldı.

Yarışmaya katılanların kompozisyonları Ödemiş Ceza İnfaz Kurumu, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Atatürkçü Düşünce Derneği Ödemiş Şubesi tarafından oluşturulan beş kişilik jüri tarafından değerlendirildi.

Yarışmacılardan Can Laçin "130 Yıl Önce Doğan Güneşe" isimli kompozisyonuyla birinci seçilirken, 250 lira para ödülünün de sahibi oldu.

"Atatürk'e Mektup" adlı kompozisyonuyla ikinci olan Mustafa Haluk Yolcu'ya da 175 lira, "Büyük Lider Mustafa Kemal Atatürk'e" adlı kompozisyonuyla üçüncü olan Hüseyin Kartal'a 100 lira para ödülü cezaevinde düzenlenen törenle verildi.

Törene katılanların ödüllerini Ödemiş Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, İnfaz Hakimi Mustafa Ümit, Cezaevi Savcısı Mehmet Tanrıöver, Atatürkçü Düşünce Derneği Ödemiş Şubesi adına Hamdi Halis ve Zulal Karatüfek, Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi Edebiyat Öğretmeni İsmail Bekmezcioğlu ile kurum müdürü Hüseyin Kara verdi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Ödemiş Şubesi tarafından tüm yarışmacılara Ödemişli araştırmacı-eğitimci-yazar Behiç Galip Yavuz'un "Ödemiş'in Tarihi ve Zeybekler" adlı kitabı hediye edildi.

Ödemiş Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, cezaevinde bu tür sosyal ve kültürel faaliyetlere büyük önem verdiklerini belirterek, faaliyetlere destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

- İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cezaevinde, 'Atatürk'e Mektup' Konulu Kompozisyon Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement