Haluk Bilginer Cezaevinde İşkence Görecek! - Son Dakika
Magazin

Haluk Bilginer Cezaevinde İşkence Görecek!

Haluk Bilginer Cezaevinde İşkence Görecek!

Birçok uluslararası projede rol alarak koltuklarımızı kabartan Haluk Bilginer, bu defa da aksi ve asabi 'Akbar' rolü ile izleyici karşısına çıkacak.

28.07.2013 06:02  Güncelleme: 09:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haluk Bilginer'in rol alacağı Amerikan yapımı 'Rosewater' (Gülsuyu) isimli film, 2014 yılında gösterime girecek. Filmin yönetmenliğini ise Amerikalı ünlü sunucu Jon Stewart yapacak. Haluk Bilginer filmde, Gael Garcia'nın canlandıracağı 'Maziar Bahari' katakterinin babasını oynayacak. İran asıllı, Kanada doğumlu Maziar Bahari'nin yazdığı 'Then They Came for Me' isimli romandan uyarlanan sinema filminde, baş karakter ise kitabın yazarı Maziar Bahari.

LONDRA'DAN SONRA ABD'YE

Çekimleri önümüzdeki ay başlayacak olan filme konu olan kitabın kapağında hikaye 'Bir ailenin aşk hikayesi-Esaret ve hayatta kalma mücadelesi' sözleriyle anlatılıyor. Romana sadık kalınarak hazırlanan filmin senaryosuna göre; Haluk Bilginer, şah tarafından cezaevine atılacak. Amerika'da gerçekleştirilecek olan çekimlere Londra tatilinden sonra katılacak olan Bilginer, film için uzun zamandır saç ve sakalını uzatıyor. Senaryo gereği cezaevinde işkence görecek olan Bilginer'in, film için titiz bir çalışma içine girdiği ise uzun zamandır kulağıma gelen dedikodular arasında.

***

'Çilek'ini buldu

Yapımcılığını Halil Sezai'nin üstlendiği 'Çilek' filminde yer alan 'Çilek' karakterinin doğuşu, bir storyboard'a dayanıyor. Filmin hazırlık aşamasında çizilen storyboard'larda belirlenen kadın kahramanın, senaryo gereği kızıl saçlı olması ve karakterin Azra Akın'a benzemesi; Halil Sezai'nin başrol için Akın'a teklif götürmesine sebep olmuş. Sezai, ilk tercihi olan Azra Akın'dan olumlu cevap alır almaz, filmin çekimlerine başlamış. Böylece Halil Sezai de aynı Galatasaray Başkanı Ünal Aysal gibi filminin 'çilek'ini bulmuş.

***

Neye niyet neye kısmet!

Fida Film, son yılların en büyük projesi olan 'Allahın Kılıcı: Halid Bin Velid'i rafa kaldırmış. Filmin maliyetinin ve buna bağlı olarak riskin büyük olması bunun en büyük sebebiymiş, Halbuki; filmin yönetmeni Ketche, bu proje için Fas'a gitmiş ve mekan araştırmaya başlamıştı bile... Fakat Murat Akdilek, uzun uzun düşündükten sonra bu projeyi şimdilik ertelemiş. Bu projenin yerine ise, yine Hakan Ketche'nin yönettiği ve Özgü Namal ile Engin Altan Düzyatan'ın başrollerini paylaştığı 'Bu İşte Bir Yalnızlık Var' isimli film gelmiş. Tuna Kiremitçi'nin aynı adlı romanından sinemaya uyarlanan filmin müzikleri, İskender Paydaş'ait. Heybeliada'da başlayan çekimleri oldukça neşeli geçen filmin gösterim tarihi ise 13 Aralık 2013.

Günün Repliği: "Sessiz kalma hakkına sahipsin, ama bunun için kapasiten yok." -'Shrek 2' (2004)

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Haluk Bilginer Cezaevinde İşkence Görecek! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement