Cezaevinde "Süngerli Oda"Da İşkence İddiası - Son Dakika
Güncel

Cezaevinde "Süngerli Oda"Da İşkence İddiası

İzmir Kırıklar 2 Nolu F Tipi Cezaevi'ndeki 2 tutuklunun şikayeti üzerine 9 infaz koruma memurunun yargılanmasına devam edildi.

11.06.2014 21:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Kırıklar 2 Nolu F Tipi Cezaevi'ndeki 9 infaz koruma memuru hakkında, tutuklu bulundukları dönemde Gökhan Çoban ve Mustafa Özüsağlam'ın şikayeti üzerine yargılanmasına devam edildi.

İzmir 3. Ağır Ceza  Mahkemesi'ndeki duruşmaya, haklarında "yaralama", "işkence" ve "hakaret" suçlarından 4 ila 12 yıl arasında hapis cezası istenen infaz koruma memurları Serhat U, Nihat S, Ali G, Ekrem D, Mustafa Ç, Şakir B, Muammer E, Fahrettin A. ve Dursun A.G, müştekiler Gökhan Çoban ve Mustafa Özüsağlam ile davaya müdahil olan İzmir Barosu yönetim kurulu üyesi Türkan Karakoç ve tarafların avukatları katıldı.

Sanıklar, savunmalarında, cezaevi müdürünün talimatı doğrultusunda gözlem odasına götürdükleri müştekilerin, kendilerini yere bıraktıklarını, üst aramasını bu şekilde yapabildiklerini, slogan attıkları için de ağızlarını kapatıp gözlem odasına aldıklarını ifade edip, beraatlarını talep etti.

Nisan ayında cezaevinden tahliye olan müştekiler Özüsağlam ve Çoban ise cezaevindeyken siyasi tutuklulara yakın hücrelere konulmak istemelerine rağmen cinayet ya da uyuşturucu suçlularının yanlarına konulduklarını, taleplerini kapıya vurmak suretiyle ses çıkararak ve slogan atarak dile getirdiklerini, bununla ilgili disiplin soruşturması açılıp ceza verilebilecekken, sanık gardiyanların kendilerini darp ettiklerini, hakaret ve tehditlerde bulunup işkence ettiklerini iddia ederek, sanıklardan şikayetçi olduklarını ve ceza verilmesini istediklerini, bu tür hukuk dışı uygulamalara ceza verilmezse işkencelerin devam edeceğini savundu.

Mahkeme heyeti, olaya ilişkin görüntülerin sonraki celsede izlenmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Olayın geçmişi

28 Ağustos 2013'te ?İzmir Kırıklar 2 Nolu F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Gökhan Çoban ve Mustafa Özüsağlam, slogan attıkları ve kapılara vurdukları gerekçesiyle bulundukları hücreden alınarak gözlem odasına götürüldükleri sırada infaz koruma memurları tarafından darp edildikleri yönünde şikayette bulunmuş, Adli Tıp Kurumu'nun verdiği "basit tıbbi müdahaleyle giderilemeyecek oranda yaralandıkları" yönündeki raporun ardından infaz koruma memurları hakkında İzmir 13. Asliye Ceza Mahkemesi'nde "zor kullanma yetkisinin aşılması suretiyle yaralama" ve "görevi kötüye kullanma" suçlamalarıyla dava açılmıştı.

13. Asliye Ceza Mahkemesi, olayın kasten yaralama değil işkence olduğuna kanaat getirerek, dosyayı İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne göndermişti. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cezaevinde 'Süngerli Oda'Da İşkence İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement