Cezaevinde Şüpheli Ölüm - Son Dakika
Güncel

Cezaevinde Şüpheli Ölüm

Cezaevinde Şüpheli Ölüm

Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu 27 yaşındaki Özbay Karakaya ölü bulundu.

22.06.2013 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu 27 yaşındaki Özbay Karakaya ölü bulundu. Karakaya'nın, çakmak gazıyla yaşamına son verdiği iddia edildi. Avukatı, otopsi sonucuna göre yasal işlem başlatacaklarını söyledi.

Olay, dün Antalya L Tipi Cezaevi'nde meydana geldi. 6 ay önce 'cinsel taciz' suçlamasıyla tutuklanan bir çocuk babası Özbay Karakaya, koğuşunda ölü bulundu. Cezaevindeki incelemelerin ardından Karakaya'nın cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Olayı duyarak morgun önüne gelen gencin ailesi sinir krizleri geçirdi.

Özbay Karakaya'nın avukatı Halen Sultanoğlu, "Olay dün öğle saatlerinde gerçekleşmiş. 6 aydır tutuklu bulunan müvekkilim Özbay Karakaya'nın, çakmak gazı ile intihar ettiğini söylediler. Ne kadar gerçekçi açıkçası şüphedeyiz. Özbay güçlü bir çocuktu. Koğuşları 3 kişilik ve her yerde kameralar var. Soruşturma neticesinde bu işin intihar olmadığı sonucu çıkacaktır kanaatimizce. Biz de otopsi sonucuna göre yasal işlemi başlatacağız" dedi.

Özbay Karakaya'nın morg önünde bekleyen kız kardeşi Merve ve annesi Aysel Karakaya, yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Halası Ayşe Aydoğan da intihar olasılığını reddederek, "Dün haberini aldık. Bizim yavrumuz kendi canına kıyamaz. 6 yaşında kızı var, nasıl böyle bir şey yapar? 1 hafta önce cezaevinde kavga ettiklerini duyduk. Kimler yaptı, bilmiyoruz. Kimler yaptıysa cezasını bulsun" sözleriyle gözyaşları döktü.

Olayla ilgili cezaevi savcılığının geniş çaplı soruşturma başlattığı belirtildi. - Antalya

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement