Cezaevleri'ndeki Açlık Grevlerinin Sona Ermesi - Son Dakika
Güncel

Cezaevleri'ndeki Açlık Grevlerinin Sona Ermesi

Cezaevleri\'ndeki Açlık Grevlerinin Sona Ermesi

Tutuklu ve Hükümlü Yakınları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TÜYAD-DER) Van Şube Başkanı Ahmet Aygün, açlık grevi eylemi bu gün itibarı ile arkadaşlar burada sonlandırdıklarını söyledi.

18.11.2012 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tutuklu ve Hükümlü Yakınları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TÜYAD-DER) Van Şube Başkanı Ahmet Aygün, açlık grevi eylemi bu gün itibarı ile arkadaşlar burada sonlandırdıklarını söyledi.

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, dün yüz yüze görüştüğü İmralı Cezaevi'ndeki ağabeyi Abdullah Öcalan'ın, cezaevlerindeki açlık grevi eylemlerine bir an önce son verilmesi çağrısında bulunduğunu bildirmişti. Bunun üzerine, dün akşam saatlerinden itibaren 67. gününe giren cezaevlerindeki açlık grevleri sonlandırılmaya başlandı. Bu gün saat 10.00 sıralarında Van F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki hükümlüler, cezaevi yönetimine dilekçe vererek, açlık grevini sonlandırdıkları öğrenildi. Bir avukatla birlikte Van F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu önüne gelerek basın mensuplarına açıklamada bulunan grevi bıraktıklarına ilişkin dilekçeleri, cezaevi yönetimlerine ulaştı. TÜYAD-DER Van Şube Başkanı Ahmet Aygün, bilindiği üzere KCK'lı PKK'lı tutsakların 12 Eylül 2012 tarihinde başlatmış oldukları bir açlık grevinin olduğunu söyledi. Aygün, "Bunun amacıda 3 temel halinde malumunuz sizlerde biliyorsunuz PKK lideri Abdullah Öcalan ile müzakerelerin tekrar başlatılması ve üzerindeki tecridin kaldırılması. Bir diğer husus ise Kürt dilinin anayasal güvence altına alınması diğeri de mahkemelerde Kürtçe savunmanın verilmesi noktasında arkadaşların dönüşümsüz süresiz açlık grevine girmişlerdi. Gelinen aşamada sayıları binlere varan arkadaşlar bu gün 68'inci gün oldu. Kararlılıkla bu mücadelelerini sürdürdüler. Dün itibarı ile Abdullah Öcalan ile bir görüşme sağlanmıştır. Öcalan'ın talebi üzerine bu arkadaşların artık grevi bırakmaları yolundaydı. diğer bir husus ta mahkemelerde Kürtçe savunma konusuydu. Yetersizde olsa buda önemli bir adım olarak görüldü" dedi.

Van F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda 8 Ekim itibarı ile 9 kişi, 16 Ekim itibarı ile de 9 toplamda 18 kişinin süresiz dönüşümsüz açlık grevine başladıklarını ifade eden Aygün, "6 kasım itibarı ile de 72 arkadaşımız ile birlikte toplamda 97 arkadaşımız süresiz dönüşümsüz greve başlamıştı. İşte bu alınan karar ve atılan adımlar neticesinde açlık grevi eylemi bu gün itibarı ile arkadaşlar burada sonlandırdılar. Bundan sonraki aşamanın ilk açlık grevine giren arkadaşların sağlık sorunları ve tabipler odasından bir ekip gelerek durumu kritik olan arkadaşların hastaneye götürülecek. Biz de bundan sonra bu arkadaşların sağlık durumlarını takip edeceğiz" şeklinde konuştu. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cezaevleri'ndeki Açlık Grevlerinin Sona Ermesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement