Cezaları Belli Oldu - Son Dakika
Spor

Cezaları Belli Oldu

Cezaları Belli Oldu

Güreş Federasyonu Disiplin Kurulu, aralarında Ali Gürbüz'ün de olduğu 20 pehlivana doping kullanımı nedeniyle ceza verirken, hiçbir sporcunun Tahkim Kurulu'na itiraz başvurusu yapmadığı da iddia edildi.

26.02.2014 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Altın kemeri geri alındı

Aralarında Kırkpınar'da 3 kez üst üste şampiyon olarak altın kemeri ömür boyu almaya hak kazanan Ali Gürbüz'ün de bulunduğu pehlivanlara Güreş Federasyonu önce 2 yıl ceza verirken, daha sonra iyi halde bunu 15 aya indirdi.

Türk sporunun doping haberleriyle çalkalandığı şu dönemde en çok yadırganan kategori, yağlı güreşte doping yapan pehlivanların cezası belli oldu. Er meydanı olarak anılan Kırkpınar dahil, çayırda kıspet vuran ve aralarında şampiyon Ali Gürbüz'ün de bulunduğu 20 pehlivana 15'er ay spordan men cezası verildi.

Ali Gürbüz'le birlikte çeşitli kategorilerde güreşen Serhat Gökmen, Ahmet Serbest, Bekir Seçim, Sermest Bulut, Ali Altuni Murat Aydoğdu, Gökhan Arıcı, Abdullah Kaçmazoğlu, Sinan Kaya, Cemali Küçükgüçlü, Kazım San, Kürşat Korkmaz, Mustafa Ölmez, Gürbüz Seçim'in de aralarında bulunduğu pehlivanlara Güreş Federasyonu Disiplin Kurulu önce standart süre olan 2'şer yıl ceza verdi. Ancak kurul takdiren bu cezaları iyi halden 15'er aya indirdi.

"Ben temiz olduğumu biliyorum"

Halter, atletizm gibi branşlarda kısa bir süre önce yaşanan doping skandallarına yağlı güreş de girmiş özellikle Kırkpınar'da üçüncü kez şampiyon olarak altın kemeri ömür boyu almaya hak kazanan Antalyalı başpehlivan Ali Gürbüz'ün de listede yer alması şaşkınlık ve üzüntü yaratmıştı. Gürbüz bir süre dirense de ikinci numunesinin de açılarak doping bulunması üzerine kemerini Edirne Belediyesi'ne teslim etmişti.

Ceza alan 20 pehlivandan hiçbirinin Tahkim Kurulu'na başvurmadığı da öğrenildi.

Lütfü Özel

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Cezaları Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement