Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun, ülkesinin İtalya'nın enerji alanındaki stratejik ortağı olduğunu söyledi - Son Dakika
Güncel

Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun, ülkesinin İtalya'nın enerji alanındaki stratejik ortağı olduğunu söyledi

Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun, ülkesinin İtalya\'nın enerji alanındaki stratejik ortağı olduğunu söyledi

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun, ülkesinin İtalya'nın enerji alanındaki stratejik ortağı olduğunu ve iki ülkenin bölgesel kriz konularında yakın bakış açısına sahip olduğunu belirtti.

23.01.2023 20:10  Güncelleme: 20:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun, ülkesinin İtalya'nın enerji alanındaki stratejik ortağı olduğunu ve iki ülkenin bölgesel kriz konularında yakın bakış açısına sahip olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Tebbun, Cezayir'e resmi bir ziyaret gerçekleştiren İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile Muradiye Sarayı'ndaki ikili görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

İtalya'nın Cezayir doğal gazı için Akdeniz bölgesi ve Avrupa için bir merkez olması için çalıştıklarını söyleyen Tebbun, "Cezayir İtalya'nın enerji alanındaki stratejik ortağıdır." dedi.

Tebbun, Cezayir'i İtalya'nın Sardinya adasına bağlayacak ve gaz, hidrojen, amonyak ve elektrik enerjisi taşıyacak yeni bir boru hattı projesiyle ilgili iki taraf arasında bir anlaşmanın yapıldığını kaydetti.

Cezayir ile İtalya'nın bölgesel kriz konularında yakın bir bakış açısına sahip olduğuna dikkati çeken Tebbun, Libya, Mali ve Filistin meselelerine değindi.

Tebbun, "Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğündeki diyalog çerçevesinde seçimlerin düzenlenmesi ve Libya uzlaşma sürecinin desteklenmesine dayalı uzlaşmacı bir çözüme ulaşılması gerektiğini vurguladık." dedi.

Mali'deki krizin sona erdirilmesi için Cezayir'in himayesinde 2015'te varılan uzlaşı anlaşmasını hatırlatan Tebbun, "Cezayir süreci çerçevesinde yapılan Barış ve Uzlaşma Anlaşması'nın fiili olarak uygulanmasının gerekliliğini ve Mali'deki BM Misyonuna desteğimizi ifade ettik." ifadelerini kullandı.

Tebbun, ayrıca Cezayir'in Filistin halkına olan desteğini vurgulayarak, İsrail'e BM kararlarına ve sözleşmelere uyması noktasında baskı yapılmasının gerekliliğini belirtti.

Öte yandan İtalya Başbakanı Meloni ise, Cumhurbaşkanı Tebbun ile görüşmesinde, iki ülke ilişkilerinin yanı sıra, Libya ve Mali'de istikrarı yeniden sağlamanın yollarını ele aldıklarını belirterek, İsrail-Filistin sorununda iki devletli çözümün bölgede barışın garantisi olduğunu vurguladı.

Meloni, bazı bakan ve iş adamlarından oluşan üst düzey bir heyetle dün akşam Cezayir'e gelmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun, ülkesinin İtalya'nın enerji alanındaki stratejik ortağı olduğunu söyledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement