Cezmi Sayılgan, koronavirüs döneminde tüm tehlikelere rağmen çalışan basın mensuplarını köşesine taşıdı - Son Dakika
Yaşam

Cezmi Sayılgan, koronavirüs döneminde tüm tehlikelere rağmen çalışan basın mensuplarını köşesine taşıdı

Cezmi Sayılgan, koronavirüs döneminde tüm tehlikelere rağmen çalışan basın mensuplarını köşesine taşıdı

Medyaradar yazarı Cezmi Sayılgan, koronavirüs günlerinde tüm tehlikelere rağmen haber peşinde koşmak zorunda kalan basın mensuplarını köşesine taşıdı.

17.08.2020 22:16  Güncelleme: 22:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Her zor şartta olduğu gibi koronavirüs salgınında da vatandaşlara haber ulaştıran basın mensuplarını Medyaradar yazarı Cezmi Sayılgan köşesine taşıdı. "Virüsün şakası basın mensubunun adı yok" başlıklı yazısında basın emekçilerinin yaşadığı zorluklara değindi.

Cezmi Sayılgan'ın basın mensuplarını köşesine taşıdığı yazı şu şekilde:

"Basın sektöründe 25 yıldan fazla sahada emek vermiş biri olarak sahada çalışan meslektaşlarım benim için ayrı bir kıymetlidir. Bu köşede, onların sorun ve taleplerini dile getirip, menfaatlerini savunmaktan mutluluk duyuyorum.

Medya mensupları herkesin hakkını savunur. İşçinin, çiftçinin, esnafın. Yeri geldiğinde politikacının. Bir tek kendi hakkını savunamaz.

Yıllarca işçinin, memurun mitinglerini, toplu sözleşme/görüşme eylemlerini izledik. Belki kendi unuttukları ikramiyelerinin bile peşine düştük.

Ama bu hakları dolaylı yoldan savunan gazeteciler nasıl şartlara mahkum bilir misiniz?

Biz kıdemli medya mensupları biliriz de. Dışarıdakiler bilir mi?

"PARASIZ, SİGORTASIZ"

Yıllarca parasız sigortasız çalışanlarımız.

Hele yerel medyadaki dostlar ah ah.

Hadi bir el kaldırsın.

O kadar fazla ki.

Asıl söylemek istediğimize gelelim.

Güncel konuya, korona ile mücadeleye getireyim konuyu.

"GAZETECİNİN ADI YOK!"

Burada da gazetecinin adı yok.

Sokakta, pazarda, halde, çarşıda, hastanede. Sürekli haber peşinde. Ekran başındakiler, gazete okuyanlar habersiz kalmasın diye.

"HABER PEŞİNDELER"

Onlar gece, gündüz her ortamda haber peşinde.

Şimdi de virüsle sınavımız başladı.

Salgının ilk zamanlarında medyada birer ikişer çıkan vakalar artıyor artık.

Sizler duymadınız ama.

Geçen hafta basın sektöründe de testleri pozitif çıkan birkaç ismi duyunca inanın çok üzüldüm. Öncelikle hepsine buradan acil şifalar diliyorum.

Herkes bilmeli ki bu arkadaşlarımız virüsü plajda, havuzda veya düğünde değil, haber peşinde kaptı. İnsanlar gazete okusun, haber bülteni izlesin diye. Kalan sağlarla bu iş gidiyor.

"ÇOĞU GECE MESAİSİNDE"

İşlerinde koştururken. Çoğu da gece mesaisinde.

Öyle anlı şanlı gazeteciler gibi, evlerinden skype bağlantısı yaparak kendilerini garantiye de alamazlardı.

Kameraya görüntü, bilgisayara haber fotoğraf ve röportaj gerekiyordu.

Bazılarınızın "insan hayatı her şeyden önemli" dediğinizi duyar gibiyim.

Ama savaş muhabirleri olmasın diyebilir misiniz?

"BİZİM İŞİN VİRÜSTEN FARKI YOK"

Dışarıdakiler için yazayım. Bizim işin virüsten farkı yok. Size bulaşınca parayı pulu düşünmeden cepheye dalarsınız. Haber bir gün sonra unutulur. Bazen gazeteci de. Ama bu çark hep böyle döner maalesef…

Bu köşemde yazdıkça siz meslektaşlarımın seslerini duyurmaya devam edeceğim."

Son Dakika Yaşam Cezmi Sayılgan, koronavirüs döneminde tüm tehlikelere rağmen çalışan basın mensuplarını köşesine taşıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Trabzon'da tır, otobüs ve kamyonetin karıştığı kaza: 1 yaralı
    18:28 Trabzon'da tır, otobüs ve kamyonetin karıştığı kaza: 1 yaralı

    Trabzon'un Ortahisar ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, GT 600 TR plakalı tır, 61 AH 754 plakalı yolcu otobüsü ve 61 AFH 775 plakalı kamyonet çarpıştı. Kazada otobüste bulunan bir kişi hafif yaralandı. Olay yerine polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Kazanın nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu'nun Trabzon-Rize istikametinde ulaşımda aksamalar yaşandı.

  • Sinop'ta korkutan orman yangını
    18:18 Sinop'ta korkutan orman yangını

    Sinop'un Ormantepe köyü Gökçam Mahallesi'nde çıkan orman yangınında 1,5 hektarlık alan zarar gördü. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ve orman arazözleri sevk edildi. Rüzgarın etkisiyle yangın hızla yayıldı ancak ekiplerin müdahalesiyle 6 saatlik çalışmanın ardından söndürüldü. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

  • Konya'da motosiklet ile cip çarpıştı: 1 yaralı
    18:01 Konya'da motosiklet ile cip çarpıştı: 1 yaralı

    Konya'nın Seydişehir ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, motosiklet ile cip çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralının durumu ağır olduğu belirtildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Baharın Gelişiyle Bingöl'deki Menderesler Göz Kamaştırıyor
    17:27 Baharın Gelişiyle Bingöl'deki Menderesler Göz Kamaştırıyor

    Bingöl'de bahar aylarının gelmesiyle birlikte, ovalar içinde bulunan menderesler görsel şölen sunuyor. Solhan ilçesi ve Muş ili sınırları arasında bulunan ovadaki akan menderesler, dron ile görüntülendi. Akan mendereslerin etrafında otlanan hayvanlar ile yeşil doğalın birleşmesi görsel şölen sunuyor.

  • Aksaray'da Bayram Tatilinin Bitmesiyle Trafik Denetimleri Gerçekleştirildi
    17:22 Aksaray'da Bayram Tatilinin Bitmesiyle Trafik Denetimleri Gerçekleştirildi

    Aksaray'da bayram tatilinin bitmesinin ardından yaşanan trafik yoğunlukları ve oluşabilecek olumsuzluklara karşı şehir genelinde 3 farklı trafik denetimi gerçekleştirildi. İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi tarafından yapılan denetimlerde, emniyet kemeri kullanımı, güvenli yaya ve okul geçidi kullanımı ile güvenli servis taşımacılığı ve diğer okul güvenliği konularında kontroller yapıldı. Sürücüler trafik kuralları ve seyahat güvenliği konusunda uyarıldı ve denetim faaliyetlerinin devam edeceği açıklandı.

  • Samsun'da minibüs ile otomobilin çarpıştığı trafik kazasında 2 kişi yaralandı
    17:19 Samsun'da minibüs ile otomobilin çarpıştığı trafik kazasında 2 kişi yaralandı

    Samsun'un Atakum ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, minibüs ile otomobil çarpıştı. Kazada, otomobil sürücüsü Elif Dikici ve Beyza Dikici yaralandı. Yaralılar, ambulansla özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Kocaeli'de 8 Katlı Bina Alev Alev Yandı
    17:08 Kocaeli'de 8 Katlı Bina Alev Alev Yandı

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan bir binanın bahçesinde bulunan atıkların alev alması sonucu yangın çıktı. Yangın nedeniyle 8 katlı bina tahliye edildi ve itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Olayla ilgili polis inceleme başlattı.

  • Edirne'de sahipsiz köpeklerin saldırısında yaşlı kadın yaralandı
    17:08 Edirne'de sahipsiz köpeklerin saldırısında yaşlı kadın yaralandı

    Edirne'nin Kurtuluş Mahallesi'nde yaşayan 75 yaşındaki Zehra Oluçay, sahipsiz köpeklerin saldırısına uğradı. Köpeklerden kaçmaya çalışırken düşen yaşlı kadın, başını apartmanın merdivenlerine vurarak yaralandı. Komşularının yardımıyla köpeklerden kurtulan Oluçay, hastanede tedavi edildikten sonra taburcu edildi. Olayın ardından Oluçay ve mahalle muhtarı, yetkililerin sahipsiz köpekler konusunda önlem almasını talep etti.

  • Özel çocuk Efe Cuma, Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü tarafından polis oldu
    16:51 Özel çocuk Efe Cuma, Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü tarafından polis oldu

    Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü, polis olmayı hayal eden özel çocuk Efe Cuma için anlamlı bir etkinlik düzenledi. Efe Cuma, polis üniforması giydirilerek polis aracı içerisinde gezdirildi ve polis araçlarını inceleme ve siren çalma şansı buldu. Bu etkinlik, toplumda özel ihtiyaçlı bireylerin sosyal hayata katılımının önemine dikkat çekti.

  • Artvin'de yiyecek arayan ayılar kayak tesisinde zarar verdi
    16:49 Artvin'de yiyecek arayan ayılar kayak tesisinde zarar verdi

    Artvin'de yiyecek arayan ayılar, kayak tesisindeki yapıların kapı ve pencerelerini kırarak eşyalara zarar verdi. Ayılar, 7 yapının kapı ve pencerelerini kırarken, ahşap ve prefabrik yapılarda yiyecek arayışı sırasında eşyalara da zarar verdi. Hasar tespitinin ardından tadilat çalışmalarına başlandı.

  • İzmit'te bir binanın bahçesinde yangın çıktı, bina tahliye edildi
    16:47 İzmit'te bir binanın bahçesinde yangın çıktı, bina tahliye edildi

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan 8 katlı bir binanın bahçesinde bulunan atıkların alev alması sonucu yangın çıktı. Vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, binayı tahliye etti ve yangına müdahale etti. Yangın kısa sürede kontrol altına alınırken, polis olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Alanya'da çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü
    16:43 Alanya'da çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü

    Antalya'nın Alanya ilçesinde bulunan bir iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü. Yangın nedeniyle iş yerinde maddi hasar meydana geldi.


Advertisement