Chopin ile Sand'ın İmkansız Aşkını, Cumbul ile Yavuz Sahneledi - Son Dakika
Güncel

Chopin ile Sand'ın İmkansız Aşkını, Cumbul ile Yavuz Sahneledi

Chopin ile Sand\'ın İmkansız Aşkını, Cumbul ile Yavuz Sahneledi

MELTEM Cumbul ve Viyanalı piyanist Emre Yavuz, Hamburg'daki 2. Türkiye-Almanya Tiyatro Köprüsü Festivali'nde müzikal okuma ile edebiyat ve müziği birleştirdi.

28.04.2019 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MELTEM Cumbul ve Viyanalı piyanist Emre Yavuz, Hamburg'daki 2. Türkiye- Almanya Tiyatro Köprüsü Festivali'nde müzikal okuma ile edebiyat ve müziği birleştirdi. Dammtor semtindeki Rudolf Steiner Salonunda düzenlenen etkinlik, festivalin doruk noktasını oluşturdu. 1804-1876 arası yaşayan ve büyük kitlelere hitap eden ilk kadın yazar olan olarak anılan Fransız George Sand ile 1810-1849 arası yaşayan Polonyalı ünlü bestekar Frédéric Chopin'in aşklarını konu alan müzikal okuma büyük keyif verdi. Narin ve kırılgan bir kişiliğe sahip Chopin ve dominant ve cüretkar bir kadın olan Sand arasında beraberlik çevrelerinde 'zıt çiftin imkansız aşkı' diye tarif ediliyordu.

DAKİKALARCA ALKIŞLANDILAR

Sahneye bohem yaşam tarzıyla ünlü Sand'a atıfta bulunan kıyafetle çıkan Meltem Cumbul, Sand'ın yazdığı metinleri ve Chopin ile olan ilişkisini anlattığı mektupları okuyarak, ikilinin sevgi ve ihtiras dolu olduğu kadar, kıskançlık ve yanlış anlamalarla yüklü inişli çıkışlı aşklarını yansıttı. Emre Yavuz ise Chopin'in besteleriyle Cumbul'a eşlik etti.

İkili program bittikten sonra dakikalarca alkışlandı. Festivali düzenleyen Hamburg Mut Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Mahmut Canbay, Meltem Cumbul'a, Hamburg Eyalet Parlamentosu Milletvekili Güngör Yılmaz ise festival heyeti adına Emre Yavuz'a plaket verdi. Güngör Yılmaz, "Tüm emeği geçenlere ne kadar teşekkür etsek azdır" dedi.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Chopin ile Sand'ın İmkansız Aşkını, Cumbul ile Yavuz Sahneledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement