CHP 10 İlde Adaylarını Belirledi - Son Dakika
Güncel

CHP 10 İlde Adaylarını Belirledi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, merkez ve eğilim yoklaması sonucu 10 ildeki adaylarını belirlediklerini bildirdi.

24.03.2015 12:53  Güncelleme: 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

55 bölgede önseçim kararı alan CHP, merkez ve eğilim yoklamasıyla 10 ildeki adaylarını belirledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, CHP olarak Parti Meclisi kararıyla 55 seçim bölgede önseçim kararı aldıklarını hatırlattı.
CHP'nin aldığı bu kararla Türkiye'de adeta bir demokrasi şöleni gerçekleştiğini ifade eden Bingöl, "Şu ana kadar, 10 ilde merkez ve eğilim yoklamasıyla adaylarımızı belirledik. Bu hafta sonu da 40 il, 44 seçim bölgesinde üyelerimizin katılımıyla hakim denetiminde önseçim yaparak adaylarımızı belirleyeceğiz" dedi.

"BİZİM YILDIZ ARAYIŞIMIZ YOK"

Tekin Bingöl, şu değerlendirmeleri yaptı:

"Önseçim dışında, merkez yoklaması ve kontenjan adaylarını belirlerken ince eleyip sık dokuyoruz. Orada da uygun listeler, o ilin bütün özelliklerini taşıyacak adaylarla yola çıkacağız. Bizim çok yıldız aday arayışımız yok. CHP'nin programıyla tüzüğüyle, ilkeleriyle uyuşan, örtüşen, partimize ve ülkemize katkıda bulunacak aday adayı arayışlarımız var. 55 yerde önseçim yapmamız bizim elimizi rahatlattı. Geri kalan illerde rahat çalışma, araştırma, inceleme şansına sahip olduk. O da bizim daha sağlıklı listeler çıkarmamıza katkı koyacak."

CHP'NİN KESİNLEŞEN ADAYLARI ŞÖYLE:

Tekin, merkez ve eğilim yoklamasıyla bugün itibariyle belirledikleri adayları ise şöyle sıraladı:

Yalova: Muharrem İnce ve Murat Ocak (Merkez Yoklaması)

Kars: Zeki Naci Tarhan, Erkan Karagöz ve Hacer Akyol (Merkez Yoklaması)

Elazığ: Feyzi Septioğlu, Yaşar Karabulut, Mustafa Yavuz ve Fadime Yılmaz (Merkez Yoklaması)

Malatya: Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Hulusi Porgalı, Berna Karadaş, Memba Kuşçu, Yusuf Sürücü, Etem Körükmez (Eğilim Yoklaması)

Ağrı: Cemil Erhan, Muhammed Nidai Özmen, Mehmet Sıddık Yel, Erkan Sayan (Merkez Yoklaması)

Çankırı: Murat Berat Atalay ve İlhan Tekin (Merkez Yoklaması)

Bayburt: Murat Bülbül ve Önal Aşut (Merkez Yoklaması)

Adıyaman: Selçuk Tabak, Abdurrahman Tutdere, Fatma Ulubey ve Mehmet Karahan (Eğilim Yoklaması)

Tekirdağ: Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Milletvekili Candan Yüceer, Emre Köprülü, İlhami Özcan Aygün, Arzu Mandalı Sucu ve Şerafettin Terzi, (Eğilim Yoklaması)

Gümüşhane: Barkın Altınok (Merkez Yoklaması)

Aday belirlemeyle ilgili çalışmalarının sürdüğünü aktaran Bingöl, birkaç gün içinde 10'a yakın yerde daha adaylarını açıklayacaklarını bildirdi.

CHP 10 İlde Adaylarını Belirledi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP 10 İlde Adaylarını Belirledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • CHDP OLMUŞ: TAM ALEVİ LİSTESİ OLMUŞ YÜZDE SEKSENİ ALEVİ BU LİSTENİN SÜNNİLERİ TÜRKLERİ TEMSİL EDECEK YOKMU SEBAHAT AKKİRAZ ALEVİ VE KÜRTLER İÇİN VEKİL OLDUM DEMİŞTİ HÜSEYİN AYGÜN DE DEMİŞTİ ONLAR FAŞİST OLMUYORMU ŞOVEN OLMUYORMU 7 19 Yanıtla
  • çorlulular: trakyada en iyi adaylar CHP tekirdağ milletvekili adayları ve çok çok iyiler 7 0 Yanıtla
  • sivridil: Merkez yoklamasinin tamamina karsiyim, sandik uyelerin onune konulmali 7 0 Yanıtla
  • KARS 36: ALLAH AŞKINA BUNLAR KARSDA NE DİYE ADAY AÇIKLIYOR ANLAMADIM SADECE TABELALARI VAR BAŞKADA BİŞEY YOK YAZIK 1 5 Yanıtla
  • mesut: tekirdağa hiç bir katkısı olmayan adamları aday yapmışlar seçime iki ay kala kahve kahve dolaşırlar bir daha da kimse yüzünü göremez bunların 1 4 Yanıtla
  • yada savundugunuz serefsizler kadar picsini: Tum bu olumsuz yorum yapanlara lanet olsun kars36 chp olmasaydi senin ismin agop olurdu soy adinda macupyan yani hrp yan olurdun nankor gerci. Belkide oylesin bu kadar nankor olduguna gore 4 0 Yanıtla
  • tekirdağ kapaklılı: bu adaylar iş yapmaz birikim yetenek yok bunlarda mhp nin adaylarını görelim birde 0 4 Yanıtla
  • gerçekci: Delikanlı iseniz memleketlerinizden aday olun. Karslı izmirden aday oluyor. . yesinler sizin gibi chp liyi. . . . . . . . . 0 4 Yanıtla
  • pazarcikli: Oylar HDP YE 1 2 Yanıtla
  • antidemokrat: Chp 2. Partidir ebediyen 1 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Hamur makinesine kaptırdığı eli, bileğinden koptu
    10:17 Hamur makinesine kaptırdığı eli, bileğinden koptu

    Karaman'da bir ekmek fırınında çalışan genç, dalgınlığı sonucu kolunu hamur makinesine kaptırarak elini bileğinden kaybetti. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Genç, yapılan müdahalenin ardından kopan eliyle birlikte Konya'da bir hastaneye sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi Belediye Başkanlarını Tebrik Etti
    10:16 Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi Belediye Başkanlarını Tebrik Etti

    Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetimi, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde seçilen belediye başkanlarına tebrik ziyaretinde bulundu. ETSO Yönetimi, Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar, Palandöken Belediye Başkanı Av. Muhammet Sunar ve Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar'ı makamlarında ziyaret ederek başarı dileklerini iletti.

  • Denizli'de Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası Başlıyor
    10:14 Denizli'de Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası Başlıyor

    Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu faaliyet takviminde yer alan Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası 22-26 Nisan tarihleri arasında Denizli'de yapılacak. Şampiyonada 8 ilden 13 takım mücadele edecek.

  • Türkiye Hazır Giyim Sektörü Dünya Liderliğine Oynayabilir
    10:14 Türkiye Hazır Giyim Sektörü Dünya Liderliğine Oynayabilir

    Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, Türkiye'nin katma değeri yüksek ürünlerle marka olarak dünya liderliğine oynayabilecek durumda olduğunu belirtti. Hazır giyim ve tekstil sektöründe yaşanan düşüşe rağmen Avrupalı sektör temsilcilerinin Türkiye'ye yeniden 'yeşil ışık' yakması, sektöre umut verdi. Çevikel, Türkiye'nin artık ucuz değil, katma değeri yüksek marka üretmesi gerektiğini vurguladı ve Türk tekstil sektörünün dönüm noktasında olduğunu ifade etti.

  • Çaykur Rizesporlu Muhammet Taha Şahin: Her maç bizim için bir final
    10:13 Çaykur Rizesporlu Muhammet Taha Şahin: Her maç bizim için bir final

    Çaykur Rizespor'un 23 yaşındaki futbolcusu Muhammet Taha Şahin, Avrupa kupaları hedefleri olduğunu belirterek, "Her maç bizim için bir final" dedi. Şahin, Başakşehir maçı öncesi yaptığı açıklamada, takımın hedeflerine ulaşmak için her maça final gibi çıktıklarını vurguladı. Ayrıca Türkiye Milli Takımı'na gitmek istediğini ve Rizespor'un taraftarının kendileri için itici bir güç olduğunu söyledi.


Advertisement